راز 5000 ساله گوهرتپه آشکار شد

گروه شهرستان‌ها: باستان‌شناسان در جستجوی علل نابودی شهر 5 هزار ساله گوهرتپه سرانجام به شواهدی دست پیدا کردند. باستان‌شناسان با کشف اسکلتی 4 هزار ساله که روی بقایای حصار 5 هزار ساله گوهرتپه دفن بود، دریافتند که گوهرتپه به عنوان نخستین شهر دوره برنز (حوزه جنوب و جنوب شرقی مازندران)‌ به تدریج از بین رفته است.
کد خبر: ۲۵۴۷۲۲

علی ماهفروزی، سرپرست هیات کاوش گوهرتپه گفت: نخستین فصل از پژوهش‌های پروژه مطالعاتی موسوم به «از غار تا شهر» را با این نگره آغاز کردیم که گوهرتپه به عنوان یکی از نخستین شهرهای منطقه در چه زمانی و چگونه اضمحلال یافت.

به گفته وی؛ تدفین این اسکلت نشان می‌دهد که در 4 هزار سال قبل حصار شهر از رونق افتاده، اما زندگی همچنان در گوهرتپه ادامه داشته است.

به اعتقاد باستان‌شناسان، شهر گوهرتپه در اواخر هزاره دوم پیش از میلاد متروک شد، اما انجام تدفین متعلق به اواسط دوره برنز روی حصار شهر خبر از مرگ تدریجی شهر می‌دهد.

ماهفروزی گفت: پدیده‌های طبیعی همچون بیماری، سیل، زلزله و تغییر شرایط آب و هوایی در دوران باستان باعث متروک شدن شهرهایی می‌شد، اما مرگ این شهر باستانی به طور تدریجی آغاز شده است.نخستین فصل این مطالعات باستان‌شناسی توسط هیات ایرانی و آلمانی با همکاری باستان‌شناسان علوم میان رشته‌ای از دانشگاه لهستان به پایان رسید. این پروژه برای نخستین بار پس از انقلاب به انجام می‌رسد و موضوع آن چگونگی خروج انسان از غار و شکل‌گیری نخستین شهرها در مازندران است.

بر همین اساس حدود 15 هزار سال تغییر و تحولات منطقه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

شهر دوره برنز گوهرتپه پس از اضمحلال در دوره عصر آهن 2 و 3 به صورت گورستان مورد استفاده بوده و همیشه این سوال مطرح بوده است که در وقفه تاریخی اواخر هزاره دوم پیش از میلاد تا هزاره اول چه اتفاقی در گوهرتپه رخ داده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها