در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علی ماهفروزی، سرپرست هیات کاوش گوهرتپه گفت: نخستین فصل از پژوهشهای پروژه مطالعاتی موسوم به «از غار تا شهر» را با این نگره آغاز کردیم که گوهرتپه به عنوان یکی از نخستین شهرهای منطقه در چه زمانی و چگونه اضمحلال یافت.
به گفته وی؛ تدفین این اسکلت نشان میدهد که در 4 هزار سال قبل حصار شهر از رونق افتاده، اما زندگی همچنان در گوهرتپه ادامه داشته است.
به اعتقاد باستانشناسان، شهر گوهرتپه در اواخر هزاره دوم پیش از میلاد متروک شد، اما انجام تدفین متعلق به اواسط دوره برنز روی حصار شهر خبر از مرگ تدریجی شهر میدهد.
ماهفروزی گفت: پدیدههای طبیعی همچون بیماری، سیل، زلزله و تغییر شرایط آب و هوایی در دوران باستان باعث متروک شدن شهرهایی میشد، اما مرگ این شهر باستانی به طور تدریجی آغاز شده است.نخستین فصل این مطالعات باستانشناسی توسط هیات ایرانی و آلمانی با همکاری باستانشناسان علوم میان رشتهای از دانشگاه لهستان به پایان رسید. این پروژه برای نخستین بار پس از انقلاب به انجام میرسد و موضوع آن چگونگی خروج انسان از غار و شکلگیری نخستین شهرها در مازندران است.
بر همین اساس حدود 15 هزار سال تغییر و تحولات منطقه مورد بررسی قرار میگیرد.
شهر دوره برنز گوهرتپه پس از اضمحلال در دوره عصر آهن 2 و 3 به صورت گورستان مورد استفاده بوده و همیشه این سوال مطرح بوده است که در وقفه تاریخی اواخر هزاره دوم پیش از میلاد تا هزاره اول چه اتفاقی در گوهرتپه رخ داده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با رئیس مرکز پویانمایی صبا مطرح شد
بررسی جامعهشناختی پویش ایران همدل در گفتوگو با عاصمه قاسمی، دکترای جامعهشناسی از دانشگاه ناتینگهام انگلستان
دکتر خجسته، استاد علوم ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد