در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
وی گفت: معمولا در رشد و تعالی علوم پزشکی با چالش روزمرگی مواجهایم؛ بنابراین ظرفیت بالقوه موجود به جای آن که به عنوان فرصت نگریسته شود، متاسفانه به لحاظ بار زیاد مراجعه به صورت تهدید درآمده و این امر سبب شده بخش زیادی از فعالیتهای تخصصی درگیر روزمرگی شوند و به همین دلیل آن نگاه متعالی و روبه جلو خدشهدار شود.
لنکرانی ادامه داد: بر این اساس لازم است پیوند و همراهی میان علوم بالینی و علوم پایه ایجاد شود، بنابراین باید به تقویت علوم پایه مرتبط بپردازیم و این امر به عنوان اقدامی ملی مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به طرحهای تحقیقاتی در زمینه علوم اعصاب گفت: در این زمینه در برخی دانشگاهها همراهی علوم پایه را مشاهده میکنیم. این در حالی است که در جاهای دیگر حتی هنگامی که وارد مقوله پژوهشی هم میشویم، میبینیم مطالب گاهی تکرار مکررات است که چندان هم مورد نیاز کشور نیست. بر این اساس مهمتر از نگاه دستوری به موضوعات، نگاه خواهندگی در این موضوعات است.
لنکرانی با اشاره به فعالیت 215 مرکز تحقیقاتی مصوب در شورای گسترش وزارت بهداشت افزود: در شهریور سال 84 تعداد این مراکز 110 مرکز بوده که در حال حاضر تقریبا دو برابر شده است. همچنین از میان این مراکز تنها 35 مرکز بودجه مشخص و ردیف اعتباری دارند و دیگر مراکز نوعا کارکردشان با حمایتهای دانشگاهها و وزارتخانه است.
این در حالی است که در مقایسه میان این 215 مرکز مشاهده میشود برخی مراکزی که ردیف بودجه مشخص ندارند، چون با نگاه وظیفه محوری اهداف خود را دنبال میکنند، تعداد مقالات آنها نسبت به اعضای علمی بسیار بالاتر از دیگر مراکز است.
وی با تاکید بر اینکه به منظور پژوهش در علوم اعصاب باید از نگاه خدمترسانی خارج شد و خدمت را به فرصت پژوهشی تبدیل کرد، افزود: وزارت بهداشت از این امر حمایت میکند. بر این اساس طی 2 سال گذشته اعلام کردیم که از هر پروژه تحقیقاتی که بر اساس نیازهای کشور باشد حمایت میکنیم. در این زمینه برای مقالات تحقیقاتی علوم اعصاب که منطبق با نیاز کشور هستند کمک مالی با سقف حدود 100میلیون تومان از طریق معاونت تحقیقات وزارتخانه اختصاص میدهیم. امیدواریم این امر تحرکی را در زمینه تحقیقات در زمینه علوم اعصاب به وجود آورد؛ چرا که تحقیقات علوم اعصاب شرایط حداقلی مقالات را ندارد.
وی راهاندازی مراکز سکتههای مغزی را از جمله برنامههای وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: بر این اساس به ازای هر دانشگاه علوم پزشکی در تهران یک مرکز سکتههای مغزی راهاندازی میشود؛ بنابراین حمایت بودجهای را برای راهاندازی 3 مرکز در تهران و 5 مرکز در استانهای دیگر پیشبینی کردهایم. از طرف دیگر در سکتههای مغزی کارهای تیمی بسیار مهم است.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو