آیا آیکان مستقل می‌شود؟

سالیان زیادی است که کنترل دامنه‌های اینترنتی و به‌خصوص 2 پسوند دامنه ‌.com‌ و ‌.net‌ در سایه‌ای از حاکمیت آمریکاست. در این کشور در شعارهای انتخاباتی ریاست جمهوری گذشته، حمایت از مالکیت معنوی، استقلال سازمان‌های نظارت بر محتوای دیجیتال را دست‌مایه جمع‌آوری آرا قرار داده شد و حالا وقت آن رسیده است تا رئیس‌جمهور این کشور نشان دهد که به شعار تغییر واقعا پایند است یا خیر؟
کد خبر: ۲۵۳۸۷۷

چند هفته پیش مدیر جامعه اطلاعاتی اتحادیه اروپا خواستار آن شد که سازمان نظارت بر نام‌ها و ارقام اینترنتی (آیکان/‌(Icann‌ از ماه اکتبر ارتباط خود را با دولت آمریکا قطع کند و کاملا مستقل شود. وی از رئیس‌جمهور آمریکا خواست به شکلی شفاف‌تر و چندجانبه با نظارت بر اینترنت موافقت کند. آیکان در مورد نام‌هایی که باید به دامنه‌های عمومی اینترنت مانند ‌com‌. اضافه شوند، تصمیم می‌گیرد اما ردینگ خواستار مستقل شدن کامل آیکان و نظارت بر آن از سوی یک گروه قضایی برای بحث در مورد اینترنت و موارد امنیتی آن است.

چنین گروهی شامل دو نماینده از آمریکای شمالی و جنوبی، اروپا و آفریقا و سه نماینده از آسیا و استرالیا است و همچنین رییس این هیات به‌عنوان عضو غیررای‌دهنده خواهد بود. آیکان که مسوول تعیین آدرس‌های اینترنتی مانند ‌com‌. و ‌net‌. است، سازمانی غیرانتفاعی واقع در جنوب کالیفرنیاست که در سال 1998 تاسیس شده و تحت نظارت وزارت بازرگانی آمریکا فعالیت می‌کند و در نتیجه نگرانی‌هایی را به‌وجود آورده، زیرا اینترنت متعلق به منطقه گسترده‌تری دانسته می‌شود. توافق فعالیت آیکان با دولت آمریکا در ماه سپتامبر به‌پایان می‌رسد. طبق بیانیه‌ای ویویان ردینگ، کمیسر جامعه اطلاعاتی اتحادیه اروپا، این امر راه را برای خصوصی‌سازی کامل آیکان باز کرده و همچنین این پرسش را برمی‌انگیزد که آیکان باید در برابر چه کسی پاسخگو باشد؟

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها