ایرانی‌ها یک سوم کمتر از نیاز ماهی، مصرف می‌کنند

گروه سلامت: یک متخصص تغذیه گفت: سرانه مصرف ماهی در جهان 3/16 کیلوگرم در سال برای هر فرد است که این مقدار در ایران حدود 7/6 کیلوگرم برای هر فرد است. مرتضی صفوی در گفت‌وگو با فارس افزود: ماهی یکی از مهمترین منابع پروتئین حیوانی است، ماهی‌ها به 2 دسته چرب و بدون چرب تقسیم می‌شوند. ماهی‌های بدون چربی معمولا کمتر از 2 درصد چربی دارند که هر 100 گرم آن 50 تا 80 کیلوکالری انرژی دارند مانند ماهی حلوا، ماهی سفید و ماهی‌های پهن، ماهی‌های چرب 10تا 25 درصد چربی دارند و180 کالری انرژی تامین می‌کنند.
کد خبر: ۲۵۳۶۴۲

به گفته وی، رنگ گوشت این ماهی‌ها‌ تیره‌رنگ و در بین این ماهی‌ها ساردین، سالمون، قزل‌آلا و ماهی تن را می‌توان نام برد.

وی گفت: چربی ماهی از اسیدهای چرب غیراشباع تشکیل شده است که موجب هضم سریع ماهی می‌شود. این ماهی‌ها یکی از منابع پروتئین با کیفیت بالا است که در مقایسه با پروتئین حیوانی وضعیت بهتر و کیفیت آن بهتر است.

این متخصص تغذیه افزود: از لحاظ تغذیه‌ای ماهی علاوه بر هضم سریع و کیفیت بالای پروتئین، دارای اسیدهای آمینه ضروری است که با گوشت‌های قرمز بدون چربی برابری می‌کند. تخم ماهی 25 درصد پروتئین و اسید نوکلئوئیک بسیار بالایی دارد.

صفوی اضافه کرد: ماهی‌ها فاقد قند و کربوهیدرات هستند و می‌توان از نشاسته و سیب‌زمینی در کنار ماهی برای کامل کردن غذا استفاده کرد. گوشت ماهی به دلیل وجود الیاف کوتاه و بافت پیوندی کم در مقایسه با گوشت‌های قرمز لطیف و ترد است. ماهی‌های پخته هضم بهتری دارند و به دلیل این‌که الاستین یا پروتئین از نوع سفت در ماهی وجود ندارد. ماهی پخته قابل هضم‌تر است.

وی افزود: هضم ماهی‌های بدون چربی کوتاه‌تر است و از حدود 2 تا 3 ساعت طول می‌کشد ولی ماهی‌های چرب حدود 4 ساعت هضمشان طول می‌کشد. گوشت ماهی سالم، مغذی و سهل‌الهضم است و دارای مواد معدنی و ویتامین‌های فراوان است. برای افراد بالاتر از 2 سال دو تا 3 وعده از گروه گوشت‌ها باید در وعده غذایی خود داشته باشد که خود حاوی پروتئین، مواد معدنی، چربی و کلسترول است.

صفوی گفت: در هر گروه غذایی باید از غذاهای متنوع استفاده شود و هیچ گروهی کاملتر از گروه گوشت‌ها از نظر پروتئینی ارزش بیولوژیکی ندارد. پروتئین نقش زیادی در ساختار بدن و برای بوجود آوردن بافت‌های جدید و نگهداری سلول‌های بدن و تامین بافت‌های بدن دارد.

این متخصص تغذیه گفت: یک ماهی تازه باله‌های آن مرطوب است. شکم آن سفید مایل به زرد است مردمکی  درشت و محدب دارد. شکم آن برآمده، گوشت‌ ماهی تازه سفت و در مقابل ارتجاع سخت است و اثر انگشت بر روی آن باقی نمی‌ماند. ولی ماهی فاسد لزج است و اثر انگشت بر روی آن باقی می‌ماند. آبشش آن بنفش مایل به سیاه است و بوی آمونیاک می‌دهد.

وی افزود: کباب کردن ماهی بسیار بهتر از پختن آن است. سرخ کردن ماهی نیز باید با پوششی از آرد یا خمیر انجام شود که ارزش غذایی ماهی را افزایش داده و بافت ماهی را حفظ می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها