ازدواج فامیلی عامل مهم کم‌شنوایی مادرزادی

گروه سلامت: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: مهمترین عامل در کم‌شنوایی‌های مادرزادی در کودکان ازدواج فامیلی است. رنوش جاراللهی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در جریان برگزاری هشتمین کنگره شنوایی شناسایی ایران با بیان این مطلب افزود: مهمترین علت ابتلا به کم شنوایی در کودکان، عامل مادرزادی است که درصد بسیار بالای کم شنوایی‌ها را شامل می‌شود و اکثراً در ازدواج‌های فامیلی ایجاد می‌شود. عامل دیگر، عامل اکتسابی است که از مهمترین آنها ابتلا کودک به بیماری‌های ویروسی و عفونت‌های گوش است.جاراللهی بهترین زمان برای درمان کم شنوایی را بدو تولد کودک عنوان کرد و افزود: دوره کودکی، دوره یادگیری زبان و گفتار است و شنیدن مناسب یکی از لوازم این کسب مهارت‌های زبانی و گفتاری خوب است، پس اگر در دوره کودکی مشکلات شنوایی حتی در حد جزئی وجود داشته باشد کودک نمی‌تواند توانایی خوبی در گفتار و زبان به دست آورد.
کد خبر: ۲۵۳۳۹۴
وی اولین نشانه سلامت کودک را در بدو تولد، گریه طبیعی وی دانست و به خانواده‌ها توصیه کرد به واکنش‌های کودک خود در برابر صداهای اطراف توجه بیشتری کنند و هر گونه بی‌توجهی کودک را زنگ خطری برای سلامت سیستم شنوایی وی بدانند.

جار اللهی تصریح کرد: امروزه با پیشرفت تکنولوژی و تجهیزات شنوایی شناسی می‌توان از بدو تولد مشکلات شنوایی کودکان را تشخیص و به درمان توانبخشی آن پرداخت و باید به این نکته توجه کرد که اگر میزان یادگیری کودک را زیر 3 سال 100درصد در نظر بگیریم با افزایش سن کودک به تدریج این میزان کاهش یافته و بر‌اساس تحقیقات موجود این توانایی در یادگیری تا سن 10 سالگی به زیر 5 درصد کاهش می‌یابد پس بهتر است هر چه زودتر به درمان مشکلات شنوایی کودکان کم شنوا پرداخت تا از عوارض عدم یادگیری زبان و گفتار در دوران بزرگسالی کاسته شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
کری‌خوانی صبح‌گاهی

گفت‌وگوی جام‌جم با هاشم بیگ‌زاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو

کری‌خوانی صبح‌گاهی

نیازمندی ها