ضوابط جدید افزایش حقوق و اضافه کار کارمندان

گروه اقتصاد: هیات وزیران دیروز در 3 مصوبه جداگانه تکلیف افزایش حقوق کارمندان، رقم و نحوه اضافه‌کاری و پرداخت‌های رفاهی آنان را ابلاغ کرد. به گزارش پایگاه‌ اطلاع‌رسانی دولت، سقف اضافه‌کاری کارمندان 175‌ساعت در ماه تعیین می‌شود. همچنین با تعیین تکلیف آیین‌نامه‌های قانون مدیریت خدمات کشوری، افزایش حقوق کارمندان ازاول امسال براساس این قانون محاسبه و مابه‌التفاوت آن حداکثر تا 28 اردیبهشت جاری به حساب آنان واریز خواهد شد. انتشار چنین خبرهایی می‌رود تا آخر هفته مسرت‌بخشی را برای کارمندان رقم بزند.
کد خبر: ۲۵۳۰۶۳

ضوابط افزایش حقوق کارمندان

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری آیین‌نامه‌های اجرایی قانون مدیریت خدمات کشوری را ابلاغ کرد که بر اساس آن حقوق فروردین و اردیبهشت کارمندان براساس این قانون حداکثر تا 28‌اردیبهشت ماه جاری پرداخت می‌شود.

ابراهیم عزیزی، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری در بخشنامه‌ای به تمامی دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری اعلام کرد: مصوبات شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در خصوص جداول امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری و نحوه تطبیق کارمندان با جداول مذکور و همچنین دستورالعمل بند (9) ماده (68) قانون و کمک‌های رفاهی مستقیم و غیرمستقیم که در جلسه مورخ 9/2/1388 بنا به پیشنهاد معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور و به استناد اختیار حاصل از جزء (ب)‌ بند (11) ماده واحده قانون بودجه سال 1388 کل کشور و ماده (67) قانون مدیریت خدمات کشوری تصویب و به تایید رئیس جمهور رسیده است، برای اجرا ابلاغ می‌شود.

جدول حق شغل: امتیاز حق شغل مشاغل دستگاه‌های اجرایی، بر اساس اهمیت و پیچیدگی وظایف و مسوولیت‌ها، سطح تخصص و مهارت‌های مورد نیاز، براساس جدول شماره یک برای اجرا از 1/1/1388 به شرح ذیل تعیین می‌شود:

امتیاز حق شغل مشاغل آموزشی تمام وقت وزارت آموزش و پرورش و مشاغل بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با توجه به طبقه و رتبه شغلی مربوط با ضریب (1/1) محاسبه می‌شود.

به استناد بند ( 2) ماده (68 ) قانون مدیریت خدمات کشوری امتیاز دارندگان نشان‌های دولتی به شرح زیر تعیین می‌شود:

الف - دارندگان نشان عالی 800 امتیاز

ب - دارندگان نشان  درجه یک 650 امتیاز

ج - دارندگان نشان درجه 2 500 امتیاز

د - دارندگان نشان درجه 3 400 امتیاز

تبصره: در صورتی که کارمند دارای بیش از یک نشان دولتی باشد جمع امتیاز نشان‌های دولتی با رعایت حداکثر سقف امتیاز ( 800 امتیاز) بلامانع است.

تا تصویب و ابلاغ دستورالعمل‌های مربوط به نحوه تعیین و تخصیص امتیاز، درصد یا مبالغ مربوط به فوق‌العاده اشتغال خارج از کشور، سختی کار و کار در محیط‌های غیرمتعارف، مناطق کمتر توسعه یافته، بدی آب و هوا، نوبت کاری، مبلغ تضمین، کسر صندوق، فوق‌العاده محل خدمت (جابه‌جایی محل خدمت)، مبالغ مقطوع تعیین شده مندرج در آخرین حکم کارگزینی سال 1387 کارمندان و هزینه سفر در این سال، مبنای پرداخت برای سال 1388 است.مبالغ مربوط به فوق العاده‌های محرومیت از تسهیلات زندگی مناطق مرزی و فوق العاده جذب مناطق محروم و دور افتاده تحت عنوان فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته، قابل پرداخت است.

کمک هزینه‌های فوت و ازدواج بر اساس مقررات موجود و بر مبنای حکم کارگزینی کارمند در پایان سال 1387 پرداخت می‌شود. کارمندانی که در سال 1388 حائز شرایط استفاده از موارد مندرج در بندهای 6، 7 و 8 شوند، همانند کارمندان مشابه در سال 1387 با آنان رفتار خواهد شد.

تا ابلاغ دستورالعمل‌های مربوط به تعیین فوق‌العاده ماموریت روزانه کارمندان، میزان فوق‌العاده مذکور به ازای هر روز ماموریت معادل یک سی ام حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور بازنشستگی قابل پرداخت است. سایر موارد مطابق آیین نامه فوق العاده روزانه موضوع بند (ث) ماده (39 ) قانون استخدام کشوری مصوب 24/6/1352 و اصلاحات بعدی آن خواهد بود. کمک هزینه عائله‌مندی و اولاد به ترتیب 810 و 210 امتیاز به ازای هر اولاد، حداکثر تا 3 اولاد قابل محاسبه می‌شود.

ضوابط اضافه‌کاری

حداکثر اضافه کار ساعتی کارمندان 175 ساعت در ماه تعیین می‌شود، مشروط بر آن که مجموع مبلغ اضافه کار و حق‌التدریسی پرداختی به کارمندان در یک ماه از حداکثر 50 درصد حقوق ثابت و فوق‌العاده های مستمر وی تجاوز نکند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در جلسه مورخ 9/2/1388 بنا به پیشنهاد معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور و به استناد جزء (ب)‌ بند 11 ماده واحده قانون بودجه سال 1388 کل کشور، دستورالعمل اجرایی پرداخت اضافه کار، حق‌التحقیق، حق‌التدریس، حق‌الترجمه و حق‌التالیف کارمندان دولت را به شرح زیر تصویب کرد:

الف: اضافه کار

ماده 1- مبلغ اضافه کار کارمندانی که با توجه به سیاست‌های ابلاغی از سوی بالاترین مقام دستگاه و یا مقام مجاز از طرف ایشان، موظف به انجام کار اضافی در خارج از ساعات اداری می‌شوند و انجام اضافه کار آنان به تایید بالاترین مقام واحد متبوعشان می‌رسد، بر اساس ضوابط زیر تعیین و بر قرار می‌شود. مبلغ هر ساعت اضافه کار برابر است با مجموع امتیازات شغل، شاغل و مدیریت ضربدر ضریب ریال سالی تقسیم بر 176.

ماده 2- حداکثر اضافه کار ساعتی کارمندان (175) ساعت در ماه تعیین می‌شود، مشروط بر آن که مجموع مبلغ اضافه کار و حق‌التدریسی پرداختی به کارمندان در یک ماه، از حداکثر 50 درصد حقوق ثابت و فوق‌العاده‌های مستمر وی تجاوز نکند.

ماده 3- حداکثر تا 20 درصد کارمندان هر دستگاه اجرایی که وضعیت شغلی آنها ضرورت انجام اضافه کار بیشتر را ایجاب می‌کند، بر اساس دستورالعمل صادره از سوی بالاترین مقام دستگاه از محدودیت سقف 50 درصد موضوع ماده (2) این دستور‌العمل مستثنا هستند.

تبصره - کارمندانی که در اجرای این ماده به خارج از محل خدمت خود اعزام شده و از حق ماموریت برخوردار می‌شوند از اضافه کار موضوع این ماده برای ایام ماموریت برخوردار نخواهند شد لیکن چنانچه مجبور به انجام کار اضافی بر اساس مفاد ماده یک این آیین‌نامه شوند، پرداخت اضافه کار به آنان با رعایت ماده (2) و (3) این دستورالعمل بلامانع خواهد بود.

ب: حق‌التحقیق، حق‌التدریس، حق‌الترجمه و حق‌التالیف

ماده 4- به کارمندان دستگاه های اجرایی که بنا به درخواست دستگاه، در خارج از وقت اداری تحقیق، تدریس، ترجمه و تالیف می‌کنند؛ حداکثر مبالغی بر اساس ضوابط زیر قابل پرداخت است.

مبلغ هر ساعت حق‌التحقیق برابر است با مجموع امتیازات شغل، شاغل و مدیریت ضربدر ضریب ریالی سال (600 ریال برای سال 1388) تقسیم بر 176 ضربدر 2.

 حق‌التدریس برای آموزش‌های خارج از نظام آموزشی رسمی کشور .  مبلغ هر ساعت حق‌التدریس برابر است با مجموع امتیازات شغل، شاغل و مدیریت ضربدر ضریب ریالی سال (600 ریال برای سال 1388) تقسیم بر 176 ضربدر 2.

ماده 5- صلاحیت علمی کارمندان برای انجام تحقیق، ترجمه، تالیف و ضرورت انجام موضوع، به تایید مسوول آموزش و توسعه منابع انسانی دستگاه خواهد رسید.

ماده6- چنانچه دستگاه‌های اجرایی بازنشسته را در اجرای ماده (95) قانون مدیریت خدمات کشوری برای انجام تدریس به کار گیرند، میزان حق‌التدریس وی بر اساس ضوابط این آیین‌نامه و معادل حقوق ثابت کارمندان شاغل که با شرایط آخرین حکم کارگزینی قبل از بازنشستگی وی، مشابه است و با رعایت سقف مقرر در ماده مذکور، تعیین و پرداخت خواهد شد.

ماده 7- به استناد تبصره (29) قانون بودجه سال 1344 کل کشور، آیین‌نامه اجرایی آن، چنانچه دستگاه اجرایی متقاضی استفاده از خدمت کارمندان سایر دستگاه‌های مشمول قانون خدمات کشوری برای انجام تدریس و یا تحقیق باشد، مبلغ حق‌التدریس و حق‌التحقیق این قبیل کارمندان براساس چارچوب پیش‌بینی شده در این دستورالعمل و بر مبنای حقوق ثابت مندرج در آخرین حکم کارگزینی آنان قابل پرداخت خواهد بود.

ماده 8- مبلغ اضافه کار، حق‌التحقیق، حق‌التدریس، حق‌الترجمه و حق‌التالیف کارمندانی که در اجرای تبصره (1) ماده (87) قانون مدیریت خدمات کشوری نسبت به تقلیل ساعات کار خود اقدام کرده‌اند، بر اساس ضوابط این دستورالعمل و به صورت کامل محاسبه و قابل پرداخت است.

ماده 9- به استناد ماده (77) قانون مدیریت خدمات کشوری، پرداخت مبالغ موضوع این دستور العمل به کارمندان تا سقف پیش‌بینی شده و در حد اعتبارات مصوب به عهده وزیر و یا رئیس دستگاه اجرایی و یا مقامات و مدیران است. 

جزئیات پرداخت کمک‌های رفاهی کارمندان

شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی دستورالعمل پرداخت کمک‌های رفاهی کارمندان را براساس قانون مدیریت خدمات کشوری اعلام کرد.

الف: کمک هزینه روزانه مستقیم یا غیرمستقیم غذا برای کارمندان که ساعت کار آنها حداقل 5/8 ساعت در روز است، با تشخیص بالاترین مقام مجاز دستگاه اجرایی معادل (18) هجده هزار ریال برای یک وعده غذایی در روز تعیین می‌شود.

ب: کمک هزینه مستقیم یا غیر مستقیم مهد کودک برای کارمندان اناث که دارای فرزند زیر 5 سال هستند، ماهانه 300 هزار ریال به ازای هر کودک (حداکثر تا سه فرزند) تعیین می‌شود.

ج: کمک‌هزینه مستقیم یا غیر مستقیم ایاب و ذهاب (سرویس رفت و آمد) کارمندان دولت که (44) ساعت در هفته کار می‌کنند مشروط به آن که از سرویس سازمانی استفاده ننمایند. در تهران به میزان 450 هزار ریال و برای شهرهای دارای 500 هزار نفر جمعیت و بالاتر به میزان 300 هزار ریال تعیین می‌شود.در مورد سایر شهرها پرداخت این کمک هزینه منوط به پیشنهاد دستگاه و تایید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور و تصویب شورا خواهد بود. کارمندانی که بر اساس مجوزهای قانونی به صورت نیمه وقت یا پاره وقت به خدمت اشتغال دارند یا ساعات موظف کار آنان کمتر از 44 ساعت در هفته است، با تشخیص دستگاه اجرایی می‌توانند به تناسب ساعات کار هفتگی از این کمک هزینه برخوردار گردند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها