در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
ظاهرا وزارت بهداشت در سال جاری سفارش خرید 3 میلیون و یکصد هزار واحد صافی دیالیز را ارائه داده که از این میزان تاکنون دو میلیون واحد را به تجهیزات پزشکی هلال ایران و یک شرکت داخلی سفارش داده و ظاهرا قرار است یک میلیون و یکصد هزار واحد دیگر را از طریق برگزاری مناقصه بینالمللی وارد کند.
به گزارش جامجم، مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران (سها یک) با اشاره به تصمیم وزارت بهداشت در خصوص واردات صافی دیالیز، این اقدام را مغایر با اصل 44 قانون اساسی میداند.
سعید رحمانی با بیان اینکه ظرفیت تولید صافی دیالیز در «سها یک» سالانه 5/2 میلیون واحد و در یک شرکت دیگر 5/1 میلیون واحد است، میگوید: با توجه به لزوم کاهش تصدیگری وزارت بهداشت چنانچه اموری همچون سیاستگذاری، خرید دستگاههای دیالیز، صافی دیالیز و دیگر موارد مرتبط، به بخش خصوصی و شرکتهای بیمه واگذار شود موجبات افزایش انگیزه سرمایهگذاران بخش خصوصی فراهم شده و قطعا شاهد افزایش کمی و کیفی تولیدات و کاهش هزینههای بیماران دیالیزی و در نهایت کاهش هزینههای تحمیلی به دولت خواهیم بود.
او با اشاره به اینکه وزارت بهداشت با این توجیه که قیمت صافی دیالیز وارداتی ارزانتر از محصول داخلی است، اقدام به واردات یکصد هزار واحد صافی با تعرفه 4 درصد کرده در حالی که قیمت تمام شده به مراتب بیش از قیمت تمام شده داخلی است اما معلوم نیست که چرا مسوولان این وزارتخانه بر واردات صافی دیالیز اصرار میورزند.
توضیحات وزارت بهداشت
بهرغم این اظهار نظر، عباس زارع نژاد،مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت در گفتگو با جامجم تصمیم برگزاری مناقصه بینالمللی برای یک میلیون و یکصد هزار واحد دیگر را تصمیمی در سطح کلان وزارت بهداشت اعلام و اظهار میکند: تجربه سالهای اخیر نشان داده که به رغم ادعای توان تولید بیش از نیاز صافی دیالیز در کشور در مواقعی با کمبود آن و نگرانی بیماران مواجه بودیم و مجبور به خرید فوری این دستگاه شدهایم، پس برای تضمین امنیت وجود این محصول در بازار ترجیح دادیم با مناقصهای که برگزار میشود، بقیه نیاز موجود از این طریق تامین شود. زارع نژاد در خصوص گران بودن محصول تولید داخل به نسبت محصول وارداتی معتقد است:بررسیها نشان میدهد که محصول داخلی با حفظ کیفیت میتواند با قیمت بهتر و کمتری عرضه شود.
او همچنین مساله کیفیت محصول تولید داخل را مطرح میکند و معتقد است: این دستگاه برای بیماران دیالیزی حیاتی محسوب میشود و کیفیت محصول برای وزارت بهداشت قابل توجه است.
هر چند که وزارت بهداشت یکی از دلایل واردات یک میلیون و یکصد هزار واحد صافی دیالیز را کیفیت محصول خارجی اعلام کرده که این مساله معمولا از سوی مسوولان تجهیزات پزشکی این وزارتخانه و در خصوص سایر تجهیزات بارها تکذیب شده است اما در واقع مطرح کردن کیفیت محصول در حالی که بیش از نیمی از این محصولات تولید داخل است،غیر موجه به نظر میرسد.
زارعنژاد در خصوص این موضوع میگوید:اگر محصول با کیفیت خوب وارد بازار شود، باعث میشود که تولید کننده داخلی که به شکل انحصاری در بازار حضور دارد،مجبور به ارتقاء محصولش شود.
مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران تاکید میکند: تولید صافی دیالیز این شرکت تحت لیسانس یکی از شرکتهای معتبر در دنیا انجام میشود و ما انتظار داریم که مسوولان وزارت بهداشت شرایطی را فراهم کنند که با حداکثر ظرفیت تولید فعالیت کنیم که در واقع مفهوم حمایت از صنعت داخلی و اشتغال همین است.
او با تاکید بر اینکه توان تولید صافی دیالیز در این واحد سالانه بالغ بر 5/2 میلیون واحد است، ادامه میدهد: بارها به مسوولان ذیربط در وزارت بهداشت اعلام کردهایم که توان تولید ما بیش از این رقم است و چنانچه امکان تولید فراهم شود آمادگی داریم که قیمت تمام شده صافی دیالیز را بیش از رقم فعلی کاهش دهیم اما تاکنون به خواسته ما توجهی نشده است.
رحمانی با بیان اینکه این شرکت تا سال 86، 2500 دستگاه دیالیز را وارد و در سطح کشور توزیع کرده است، به خدمات پس از فروش در سطح 300 مرکز اشاره و اظهار میکند: با وجود خدمات بسیار مطلوبی که به مراکز مجهز به دستگاه دیالیز در دانشگاهها و مراکز درمانی ارائه میدهیم و بهرغم بدهی 15 میلیارد ریالی این مراکز به این شرکت، مسوولان وزارت بهداشت از دو سال پیش به شیوههای مختلف اجازه نمیدهند که دستگاه دیالیز به کشور وارد کنیم با این عنوان که سطح خدمات ما مناسب نیست.
او تاکید میکند: ما تحت لیسانس یکی از شرکتهای معتبر دنیا اقدام به تولید صافی دیالیز و واردات دستگاه دیالیز میکنیم و انتظار داریم حمایتهای لازم از این شرکت و دیگر شرکتهای داخلی به عمل آید.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو