حکومت استبدادی درلهستان برقرار شد

83 سال پیش در روز 12 مه سال 1926 میلادی مارشال یوزف پیلسودسکی در ورشو دست به کودتا زد و حکومت دموکراسی لهستان را سرنگون کرد.پیلسودسکی پس از کودتا وظایف نخست وزیر و وزیر جنگ را نیز به عهده گرفت و قدرت مطلقه اش را تا زمان مرگش در 9 سال بعد از این تاریخ بر لهستان برقرار کرد.
کد خبر: ۲۵۲۱۷۷

یوزف پیلسودسکی که در یک خانواده اشرافی لیتوانیایی متولد شده بود در جنگ جهانی اول فرماندهی یک تیپ لهستانی را در ارتش امپراتوری اتریش - مجارستان به عهده داشت.

او پس از شکست دادن روس ها ، جانب متفقین را گرفت که موافق احیای یک لهستان مستقل بودند.

بیش از یک قرن بود که لهستان استقلالش را از دست داده بود و میان امپراتوری های روسیه ، اتریش و پروس تقسیم شده بود.

پس از شکست امپراتوری های پروس و اتریش _ مجارستان در جنگ جهانی اول ، پیلسودسکی در روز 11 نوامبر سال 1918 میلادی جمهوری ورشو را اعلام کرد و از سوی مجلس موسسان به سمت رییس جمهور منصوب شد.

هنگامی که پیلسودسکی در روزهای 12 تا 16 اوت سال 1920 میلادی ارتش سرخ شوروی را از دروازه های ورشو وادار به عقب نشینی کرد و لهستان نوین را نجات داد ، محبوبیتش به اوج رسید.

براساس پیمان ریگا در ماه مارس 1921 میلادی جمهوری لهستان تاسیس شد.

پیلسودسکی پس از مدتی کناره گیری بار دیگر با اختیارات کامل به قدرت بازگشت.

او پس از کودتا ظواهر یک دموکراسی پارلمانی را حفظ کرد اما به شیوه های استبدادی مشابه فاشیسم موسولینی در ایتالیا یا سالازار در پرتغال حکومت می کرد.

به این ترتیب ، در روز 12 مه سال 1926 میلادی مارشال یوزف پیلسودسکی در ورشو دست به کودتا زد و حکومت دموکراسی لهستان را سرنگون کرد.

او قدرت مطلقه خود را بر لهستان برقرار کرد و مدت 9 سال حکومت این کشور را در دست داشت.

پیلسودسکی پس از ظهور نازیسم در آلمان به خطر آن پی برد ودر 1934 میلادی یک پیمان عدم مخاصمه را با این همسایه خطرناک امضا کرد.

او در عین حال پیمان مشابهی را با دیگر همسایه خطرناکش اتحاد شوروی در سال 1934 امضا کرد.

پس از مرگ پیلسودسکی در روز 12 مه سال 1935 میلادی سرهنگ یوزف بک سیاست او را دنبال کرد تا این که سرانجام زمان مرگبار برای لهستان در سال 1939 میلادی فرا رسید و این کشور پس از حمله هیتلر میان آلمان نازی و اتحاد شوروی تقسیم شد.

بهرام افتخاری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها