در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در این گزارش که از سوی یک مرکز مربوط به کنترل تسلیحات هستهای و با حمایت شورای اطلاعات ملی نوشته شده، آمده است: «سال 2008 ایران به توسعه فعالیت زیربنایی هستهای و همچنین فعالیتهای غنیسازی و مربوط به رآکتور تحقیقات آب سنگین ادامه داده و در این مسیر به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل بیاعتنایی کرده است».
این گزارش، گزارش اطلاعاتی سال 2007 که در آن عنوان شده بود «ایران طرحهای توسعه تسلیحات هستهای خود را در سال 2003 متوقف کرده> مورد تایید قرار میدهد؛ اما در عین حال اضافه میکند <ما نمیدانیم که آیا ایران در حال حاضر قصد توسعه تسلیحات هستهای را دارد یا خیر».
سازمان سیا همچنین از چین به سبب ارائه فناوریهای قابل استفاده در تسلیحات به ایران و دیگر کشورها در این گزارش انتقاد کرده است.
در ادامه این مطلب آمده است: طرفهای چینی به تهیه اقلام گوناگون مربوط به فناوری موشکی برای مشتریهای گوناگون از جمله در ایران و پاکستان کمک میکنند.
راهکار ایران برای خروج خلع سلاح اتمی از بنبست
هیات جمهوری اسلامی ایران در سومین نشست کمیته مقدماتی کنفرانس 2010 بازنگری معاهده عدم اشاعه هستهای خواستار آغاز فوری و بدون قید و شرط مذاکرات خلع سلاح هستهای شد و راهکارهای خروج از بنبست فعلی را ارائه کرد.
به گزارش مهر، هیات جمهوری اسلامی ایران در سومین نشست کمیته مقدماتی کنفرانس 2010 بازنگری معاهده عدم اشاعه هستهای (ان.پی.تی) با ارائه بیانیهای، با تشریح مواضع کشورمان درخصوص خلع سلاح هستهای، از عدم اجرای تعهدات کشورهای دارنده سلاح هستهای طبق معاهده ان.پی.تی طی 40 سال گذشته بشدت انتقاد کرد.
در این نشست، هیات کشورمان با اشاره به مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در زمینه سلاحهای هستهای و خطر جدی این سلاحها و ضرورت امحای آنها، بر ضرورت اجرای تعهدات خلع سلاح کشورهای دارنده تسلیحات هستهای تاکید کرد.
هیات کشورمان همچنین با مرور تحولات بینالمللی پس از سال 2000، نقضهای مکرر معاهده توسط کشورهای هستهای را عقبگرد جدی نسبت به معاهده و ناامیدکننده خواند و با اشاره به مواردی همچون توسعه انواع تسلیحات جدید هستهای، تهدید کشورهای غیرهستهای به استفاده از تسلیحات مذکور، تولید دهها تن پلوتونیوم و اورانیوم با غنای بالا برای سلاحهای هستهای و عدم شفافیت کشورهای هستهای در برنامههای مخفیانه توسعه چنین سلاحهایی، خواستار توجه فوری کنفرانس بازنگری به نگرانیهای ناشی از توسعه سلاحهای هستهای توسط کشورهای دارنده تسلیحات مذکور و تصمیمگیری برای ممنوعیت توسعه و تولید تسلیحات هستهای جدید شد.
در ادامه این بیانیه با اشاره به وعدههای اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر کاهش 80 درصدی زرادخانه هستهای این کشور آمده است: جامعه بینالمللی انتظار دارد چنین بیاناتی در عمل و به طور شفاف محقق شود، ضمن آن که کاهش سلاحهای هستهای هیچگاه به معنای جایگزین کردن آن با تعهد اصلی این کشور به امحای کامل تسلیحات هستهایاش نیست.
هیات کشورمان همچنین خواستار ایجاد یک کمیته ویژه در کنفرانس خلع سلاح برای تدوین یک کنوانسیون تسلیحات هستهای با هدف انهدام و همچنین ممنوعیت تحقیق، تملک، تولید، توسعه و استفاده از تسلیحات هستهای شد.
هیات جمهوری اسلامی ایران در پایان با برشمردن محدودیتهای موجود برای رسیدن به جهان عاری از سلاحهای هستهای شامل فقدان اراده سیاسی از سوی کشورهای هستهای، نبود سازوکار راستیآزمایی برای اثبات صحت گفتههای این کشورها در زمینه کاهش تسلیحات هستهای و تفسیر نادرست آنها از ماده ششم معاهده درباره زمانبندی امحای سلاحهای هستهای اظهار کرد: تنها راه برای از بین بردن بنبست موجود در زمینه خلع سلاح هستهای، تعیین یک ضربالاجل مشخص برای اجرای ماده 6 ان.پی.تی است، در غیر این صورت چارهای جز درخواست برای اصلاح ماده مذکور و درج زمانبندی به منظور امحای سلاحهای هستهای باقی نخواهد ماند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد