رئیس کل بانک مرکزی:

حساب‌ذخیره‌ارزی رقم قابل‌توجهی دارد

محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه «خزانه دیگر قفلی ندارد» ، بار دیگر به تعاونی های اعتباری فاقد مجوز هشدار داد اگر تا آذرماه سالجاری برای دریافت مجوز اقدام نکنند، بانک مرکزی دستور انحلال فعالیت آنها را صادر خواهد کرد.
کد خبر: ۲۵۱۹۷۰

به گزارش مهر، رئیس کل بانک مرکزی که در حاشیه همایش مدیران برتر صنایع و معادن کشور با تکذیب خبر منفی بودن موجودی حساب ذخیره ارزی گفت: حساب ذخیره ارزی خوشبختانه رقم قابل توجهی را دارا است چنین خبری صحت ندارد و وی افزود: بسیاری از سایتهای خبری چند روز گذشته موجودی حساب ذخیره ارزی را رقم قابل توجهی اعلام کرده بودند و هم اکنون خبر از منفی بودن آن می دهند در حالی که وقتی روزنامه های خارجی موجودی حساب ذخیره ارزی کشور را صد میلیارد دلار اعلام می کنند در یک هفته نمی توان همه آن را خرج کرد.

بهمنی تصریح کرد: نمی توانم رقم دقیق موجودی حساب ذخیره ارزی را اعلام کنم اما می توان این اطمینان را داد که حساب ذخیره ارزی کشور رقم قابل توجهی است و هیچ نگرانی از این بابت وجود ندارد.

وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اولتیماتوم بانک مرکزی به تعاونیهای اعتباری فاقد مجوز نیز گفت: بانک مرکزی به کلیه کسانی که مجوز ندارند اولتیماتوم داده و امسال نیز تکلیف همه آنها را مشخص خواهد کرد. در این راستا، هدف ما وجود سیستمهای بانکی یکپارچه با نرخ های بهره یکسان است که رقابت در ارائه خدمات و عملکرد بهتر را سرلوحه کار خود قرار داده است.

بهمنی خاطر نشان کرد: هم اکنون مجوز 14 تعاونی اعتباری فاقد مجوز صادر شده و دو بانک دیگر نیز در جریان دریافت مجوز هستند، این در حالی است که پایان آذرماه آخرین مهلت برای تعاونیهای اعتباری فاقد مجوز در نظر گرفته شده است و اگر تا مهلت مقرر اقدام نکنند برای کنترل نظام پولی مجبور هستیم برای آنها اعلام انحلال کنیم.

تداوم کاهش نرخ تورم

وی اضافه کرد: ساماندهی این امر برای نظام مند کردن سیستم بانکی کشور است همانطور که توانسته ایم ظرف 8 ماه اخیر نرخ تورم نقطه به نقطه را به 15.5 درصد رسانیم و میانگین تورم را از رقم قابل توجهی به 25.5 درصد در ماه گذشته و 24.5 درصد در ماه جاری است تقلیل دهیم .

بهمنی کاهش تورم را منجر به رکود ندانست و گفت: ما همزمان که کاهش تورم را صورت می دهیم به جذب نقدینگی نیز می پردازیم و آن را به بخش تولید هدایت می کنیم، این در حالی است که اگر شما پول را وارد جامعه کرده و تقاضا را تحریک کنید این تحریک تقاضا منجر به افزایش قیمت می شود اما زمانی که نقدینگی وارد سرمایه در گردش واحدهای تولیدی شود تولید افزایش یافته و در کوتاه مدت قیمت را تقلیل می دهد.


وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا هم اکنون قفلهای خزانه گشوده شده است؟ ، گفت: ما در ارائه تسهیلات مشکلی نداشتیم و هم اکنون که 110 درصد از منابع بانکی را تسهیلات داده ایم، قفلی دیگر وجود ندارد.

مصرف 110 درصدی منابع بانکی

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه نرخ سود بانکی را براساس تورم کاهش می دهیم، اعلام کرد در ماه گذشته 110 درصد از منابع بانکی مصرف شده است.

محمود بهمنی در همایش معرفی مدیران برتر صنایع و معادن کشور در تهران گفت: دنیا به این نتیجه رسیده است که بانکهای دولتی تنها با سرمایه های مردمی نمی توانند پاسخگوی نیاز تولیدکنندگان باشند همانطور که در ایران نیز شاید کمتر از 5 درصد سیستم بانکی دولتی از اعتبارات دولتی استفاده می کنند و دقیقا همین میزان را نیز به دولتی ها تسهیلات می پردازند.

رئیس کل بانک مرکزی افزایش سرمایه بانکهای دولتی را اجتناب ناپذیر دانست و تصریح کرد: برای حمایت و تزریق نقدینگی که در دنیا از کانالهای مختلف صورت می گیرد احساس می شود که بانکهای دولتی باید افزایش سرمایه را به خود ببینند و بانکهای خصوصی نیز در راه این تجربه گام بردارند.

وی تصریح کرد: در این زمینه بهتر است که تعاملاتی با بانکهای خصوصی صورت گیرد که البته آنها نیز پذیرفته اند که این افزایش سرمایه را برای کمک به صنعت، تولید و اقتصاد فعلی کشور صورت دهند. در این رابطه بخش خصوصی نیز باید فعال وارد عرصه شود.

به گفته بهمنی اگر تمامی این موارد دست به دست هم دهند شاید بتوانیم مشکل را حل کنیم.

وی با اشاره به برگزاری جلسه بانک مرکزی با کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در دو هفته اخیر، خاطر نشان کرد: علاوه بر این، دو روز قبل نیز در دفتر رئیس جمهور و قبل تر از آن با وزیر امور اقتصادی و دارایی و مدیران عامل بانکها جلساتی برای یافتن راهکارهای حمایت از تولید و صنعت برگزار شده است که در این راستا، به این نتیجه رسیده ایم که منابع سیستم بانکی همانی است که از سپرده گذاران دریافت شده است.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: ماه گذشته 110 درصد از منابع سیستم بانکی مصرف شده است؛ بنابراین بانکهای دولتی و خصوصی و بخش غیر دولتی باید در راستای تامین منابع بانکی گام بردارند.

وی خاطر نشان کرد: سیستم بانکی دولتی به اندازه کافی از توان خود بهره گرفته است و بانک مرکزی نیز نمی تواند خط اعتباری جدیدی داشته باشد اما اعتبارات خوبی به بانکها ارائه شده است تا به اعطای تسهیلات بپردازند و از محل جذب منابع این مبلغ را به بانک مرکزی برگردانند. در غیر این صورت، اگر منابع را با خط اعتباری به بانکها ارائه دهیم قطعا موجبات بدهکاری بانکها را فراهم آورده ایم.

بهمنی گفت: در جلسه هیئت دولت در قزوین تصمیم بر این گرفته شد که منابع مالی خوبی به بانکها برای حمایت از صنعت اختصاص یابد. مقرر شد از این محل اعتباری به بانک صنعت و معدن برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی ارائه شود.

وی ادامه داد: تا چند روز آتی نیز جلساتی با مدیران عامل بانکها خواهیم داشت تا بتوانیم منابع مالی جدید به بانکها تزریق کنیم اما اعتقاد ما بر این است که تخصیص این منابع کافی نیست و تنها اختصاص سه خط اعتباری بانک مرکزی نمی تواند به تنهایی مشکلات را به اتمام رساند.

بهمنی خاطر نشان کرد: در این جا باید به وزیر امور اقتصادی و دارایی بگوییم که ضمن تسریع در روند خصوصی سازی منابع حاصل از هر شرکتی که خصوصی می شود را تبدیل به افزایش سرمایه بانکها و نه هزینه های جاری دولت شود.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: داراییهای ثابت باید به سرمایه های ثابت تبدیل شود این موارد می تواند به بخش تولید و صنعت کشور کمک کند، ضمن اینکه ما به این نتیجه رسیده ایم که استمهالی که از سوی برخی صنعتگران برای وام های بانکی از قبل دریافت شده مطرح می شود نباید منجر به برخورد یکسان با تمامی گروههای اقتصادی شود بلکه باید این گروهها را تفکیک و در مورد استمهال وام آنها جمع بندی کرد.

وی تصریح کرد: باید شرایطی را فراهم کرد تا کل دریافتی بانک بابت سرمایه گذاری در تولید واقعا در تولید هزینه شود که بر همین اساس باید هر پروژه را با متر و میزان خود سنجید و بدهی های آن را استمهال کرد.

بهمنی با تاکید بر ضرورت جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت و تولید، گفت: باید به دنبال جذب سرمایه گذار خارجی باشیم. البته بانک مرکزی بهای این سرمایه گذاریها را می پردازد و آماده است 3 درصد بالاتر از نرخ بهره جهانی به این سرمایه گذاران سود بپردازد. در این میان بانک مرکزی به دنبال سود بردن نیست بلکه می خواهد سوپاپ اطمینانی برای تولید و صنعت کشور باشد.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون نیاز به سرمایه در کشور وجود دارد؛ بنابراین هر کس اعتباری را بیاورد بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی آن را تضمین می کند، ضمن اینکه از تاسیس شعب بانکهای خارجی در ایران تاسیس شعبه بخش خصوصی در خارج از کشور و ورود بانکهای خارجی به ایران استقبال می شود و هر موسسه اعتباری یا بانکی درخواست تاسیس داشته باشد قطعا مجوز می دهیم و از آن حمایت می کنیم.

بهمنی گفت: اعتقاد ما در بخش صنعت این است که اگر می خواهیم طرحی را از صفر شروع کنیم باید به فکر واحدهای نیمه تمام صنعتی موجود بوده و آنها را در اولویت قرار دهیم چرا که این طرحها هزاران میلیارد تومان از منابع مالی کشور را با بازدهی صفر متوقف کرده اند و تا زمانی که این طرحها به بهره برداری نرسند بازده آنها صفر است.

رئیس کل بانک مرکزی خاطر نشان کرد: در بسته سیاستی بانک مرکزی گفته شده است که واحدهای کوچک تولیدی 12 درصد سود بابت تسهیلات بپردازند که ما امیدواریم با کاهش نرخ تورم بتوانیم نرخ بهره تسهیلات را نیز پایین آوریم.

به گفته وی تورم از 17.8 درصد پایان سال 87 به 15.5 درصد در فروردین 88 رسیده است و در واقع توانسته ایم از فروردین سال گذشته تا فروردین سالجاری تورم را 14 درصد کاهش دهیم که این رقم در 30 سال اخیر بی سابقه بوده است.

وی تصریح کرد: البته اگر روند کاهش تورم را به نقطه مورد نظر رسانیم نرخ بهره را تک رقمی خواهیم کرد و در چنین شرایطی قطعا به این سمت پیش می رویم که نرخ بهره را به 4 درصد رسانده و به نقطه بانکداری صد در صد اسلامی برسیم.

بهمنی اظهار داشت: با جلساتی که در بانک مرکزی برگزار خواهیم کرد قطعا به این نقطه دست خواهیم یافت، ضمن اینکه واقعیت این است که توان ما از کمک کردن بیش از این نیست و سیستم بانکی آنچه را که در توان داشته است، ارائه کرده است.

بهمنی افزود: بانک مرکزی در 7 ماه اخیر تمامی هم و غم خود را برای حمایت از تولید و صنعت قرار داده است، این در حالی است که در سفر اخیر به همراه وزیر امور اقتصادی و دارایی برای شرکت در اجلاس بانک جهانی و صندوق بین المللی پول متوجه این موضوع شدیم که تمامی دنیا به اتفاق به این نقطه رسیده اند که باید به صنعت و تولید خود کمک کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها