دستاوردهای دو هفته جنگ با طالبان

سفر آصف‌ علی زرداری ، رییس‌جمهوری پاکستان به آمریکا و تشدید عملیات نظامی ارتش علیه شبه‌نظامیان در منطقه سوات ، بار دیگر تحولات این کشور را در محافل و رسانه‌ های خارجی با محوریت خطر طالبان برجسته کرد.
کد خبر: ۲۵۱۹۵۵

مواجهه نظامی ارتش پاکستان با شبه ‌نظامیان منطقه سوات از منظر بسیاری از تحلیلگران مسایل این کشور غیرطبیعی نیست اما مقطع زمانی این اقدام ها از اهمیت به‌سزایی برخوردار است.

بر اساس آمار اعلام شده از سوی ژنرال اطهر عباس، سخنگوی ارتش پاکستان طی 14روز گذشته نظامیان دولتی موفق شده‌اند بیش از 200 تن از شبه‌نظامیان طالبان در سوات را از بین ببرند.همچنین در حملات هوایی ارتش بسیاری از مواضع آنها در شهرهای کوچک دیرسفلی، بونر، مالاکند و ماینگورا منهدم شده است.

دولت و ارتش پاکستان درتحولات دو هفته گذشته به نحو بی‌سابقه‌ای موفق شدند باردیگر توجه جامعه جهانی را به مسایل و مشکلات خود معطوف کنند و البته این اقدام ها با هزینه‌هایی نیز همراه بوده که آوارگی بیش از 50 هزار نفر از ساکنین منطقه بخشی از این هزینه محسوب می‌شود.

در مجموع دو فرض می‌تواند علل رویکرد دولت پاکستان در پیگیری چنین رفتاری را مورد ارزیابی قرار دهد.

الف ) بعد اقتصادی

همزمانی سفر زرداری به واشنگتن این گمانه را تقویت کرده که اسلام‌آباد برای برخورد با طالبان جدی است و باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا نیز تاکید داشته ارائه کمک‌های مالی به جدیت دولت پاکستان در مواجهه با طالبان و القاعده مشروط است.

مقام‌های پاکستانی بارها تاکید کرده‌اند این کشور برای نجات ازچنگ طالبان نیازمند کمک مالی جامعه جهانی است و البته بعد از 14 روز درگیری، آنها حالا نزدیکی دریافت کمک اضطراری 9/ 1 میلیارد دلاری کنگره آمریکا را احساس می‌کنند.

مجلس نمایندگان آمریکا شنبه گذشته یک میلیارد دلار دیگر برای ارتقای توان ارتش پاکستان وبهبود و اصلاح نظام سیاسی و آموزشی این کشور تصویب کرد. به نظر تحلیلگران، موفقیت بحث و تصویب نهایی لایحه کمک غیر نظامی آمریکا به اسلام آباد به مدت عملیات نظامی در سوات و توفیق دولت زرداری در وارد کردن فشار بیشتر به طالبان بستگی خواهد داشت.

ب) بعد نظامی و امنیتی

بسیاری از رسانه‌ها و محافل سیاسی خارجی درگیری های اخیر درسوات را جنگ ارتش پاکستان با طالبان می‌دانند.

بالا بودن حجم اخبار مرتبط با درگیری‌های ارتش پاکستان با شبه‌نظامیان از یکسو و برجسته شدن مساله آورگان این کشور که به اجبار از محل درگیری‌ها گریخته‌اند ظرفیت مناسبی را برای طرح مطالبات دولت پاکستان از جامعه جهانی فراهم کرده است.

بنابراین باید تصریح کرد عملیات علیه شبه‌نظامیان سوات برای ارتش و دولت پاکستان دستاوردهای اقتصادی، سیاسی و نظامی مطلوبی درپی داشته که میوه آن از سوی زرداری در واشنگتن برداشت شد.

احمد فراهانی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها