در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
اعتماد و عدم اعتماد جامعه کاراته به آهی بیانگر عملکرد وی در مدت سرپرستیاش خواهد بود، ولی در این مدت آهی با تغییرات محسوس در مدیریت و مربیگری تیمهای ملی کاراته نشان داد که نمیخواهد میراثی از ناکامیهای فدراسیون گذشته به جا بماند.
علیرضا آهی ، سرپرست بیحاشیه این فدراسیون پرحاشیه از بدو ورود جنجالیاش سعی کرده تنها با آرامش و کدخدامنشی مشکلات عمقی و کهنه فدراسیون کاراته را حل کند، حال اینکه در این مسیر موفق عمل کرده یا خیر برمیگردد به نتایج انتخابات مجمع فدراسیون که مرداد ماه با کاندیداتوری وی برگزار خواهد شد.
شاید او در عین مدیریت غیرتخصصیاش افقهای روشنی برای کاراته خسته از جنجال دیده است و شاید هم این آرامش نسبی حاکم بر فدراسیون همان آرامش قبل از توفان است؛ توفانی که مردادماه با انتخاب رئیس فدراسیون کاراته آغاز خواهد شد و بار دیگر اهالی تاتامی را در خود گم خواهد کرد.
آهی در عین آرامش و در حالی که هنوز عکسهای یادگاری بهزاد کتیرایی (رئیس پیشین فدراسیون ) بر دیوار دفتر ریاستش خودنمایی میکرد، به سوالات ما پاسخ داد که از نظرتان میگذرد.
پس از گذشت دو ماه و اندی از سرپرستی شما در فدراسیون کاراته هنوز نایبرئیس و دبیر انتخاب نکردهاید؟ به نظر میرسد مایلید به تنهایی فدراسیون پرحاشیه کاراته را مدیریت کنید.
مطمئنا خیر، وجود دبیر و نایبرئیس از جمله ملزومات یک فدراسیون است، تا به این ترتیب هرم مدیریتی فدراسیون کامل شود. ولی بنده از همان ابتدای کار، پیشنهادهای خود را تسلیم سازمان تربیتبدنی کردم که متاسفانه سازمان با آن موافقت نکرد، با این حال، در صدد هستیم گزینههای بعدی خود را به سازمان معرفی کرده و فدراسیون را از این بلاتکلیفی خارج کنیم. قول میدهم تا پایان اردیبهشتماه این مشکل نیز مرتفع شود.
دلیل نپذیرفتن گزینههای پیشنهادی شما از سوی سازمان تربیت بدنی چیست؟
تنها به دلیل شکل ارتباطی این افراد با سازمان تربیت بدنی است، سازمان معتقد است افرادی که برای این گزینهها بویژه دبیری انتخاب میشوند باید ارتباطی تعریفشده با سازمان برقرار کنند و با قوانین سازمان آشنایی کامل داشته باشند.
طبق تعریف سازمان بازرسی کل کشور شما نیز در زمره مدیران دوشغله ورزش محسوب میشوید. آیا در این خصوص تدابیر خاصی اندیشیدهاید؟
بنده برخلاف نظر بازرسی کل کشور اعتقادی به دوشغله بودنم ندارم و هیچ نامهای هم از سوی این سازمان مبنی بر استعفا از سرپرستی فدراسیون کاراته دریافت نکردم.
شما نایبرئیس فدراسیون اسکی نیز هستید، آیا باز هم منکر دریافت نامه میشوید؟
درست است، ولی پس از دریافت نامه از فدراسیون اسکی استعفا کردم، در ضمن سرپرستی فدراسیون شغل محسوب نمیشود.
ولی سفرهای استانی شما بوی نامزدی ریاست فدراسیون کاراته را میدهد، در این خصوص چه توضیحی دارید؟
البته در این خصوص به شما حق میدهم. شما میتوانید از سفرهای من این برداشت را نیز داشته باشید. بنده همین جا بصراحت اعلام میکنم که برای پست ریاست فدراسیون کاراته کاندیدا خواهم شد.
ولی شما بازنشسته دولت هستید و در صورت احراز این پست، دوشغله محسوب میشوید، پس قانونا برای نامزدی منع قانونی دارید؟
(با لبخند) تا آن زمان خدا بزرگ است.
سریال دنبالهدار انتخاب سرمربی تیمهای ملی جوانان و امید بالاخره پس از ماهها و وعدههای بسیار به انتها رسید، فکر میکنید رشیدینژاد و عبدالمحمدی چقدر صلاحیت احراز این سمتها را دارند؟
در ابتدا باید بگویم بنده با اطمینان کامل، مدیریت تیمهای ملی را به آرینخو سپردم، پس برای انتخابهایی که از سوی وی صورت گرفته، احترام قائلم. صلاحیت مربیان تیم ملی را زمان تعیین میکند. باید به آنها فرصت خودنمایی دهیم.
انتخابات پرحرف و حدیث تیم ملی برای اعزام به بازیهای هنرهای رزمی تایلند بالاخره به پایان رسید، این در حالیاست که در این انتخابات سبکوزنها جایی ندارند؟
طبق نظرسنجیای که بین مربیان تیم ملی مطرح انجام شد، با توجه به اینکه ما در اوزان بالا شانس بهتری برای مدالآوری داریم، تصمیم گرفتیم که 4 وزن خود را از اوزان بالا انتخاب کنیم.
پس با این تفاسیر، تکلیف اوزان پایین چه میشود؟ با توجه به این که شما اعلام کردید که وزن 55 را از لیگهای کاراته خارج خواهید کرد، اما این وزن در مسابقات آسیایی و جهانی همچنان وجود دارد.
خیر ما فقط به دلیل شرکت در بازیهای هنرهای رزمی این وزن را برداشتیم، چون برای شرکت در این بازیها تنها 4 سهمیه داشتیم ولی با مشورت کمیته فنی قرار بر این شد که وزن 55 در لیگهای سال آینده لحاظ شود.
مهمترین مسابقاتی را که پیش رو دارید، بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی است. برای حفظ عنوان قهرمانیتان در این بازیها چه تدابیری اندیشیدهاید؟
با اینکه نفرات اصلی برای اعزام به بازیهای هنرهای رزمی انتخاب شدهاند اما کادر فنی تیم ملی به لحاظ آمادگی هر چه بیشتر کاراتهکاها جهت حضور قویتر در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی تمام ملیپوشان را در اردو نگه داشته است و در حال حاضر هم ملیپوشان زیر نظر مربیانشان مشغول تمرین هستند، ضمن اینکه فدراسیون تمرینات اصلی و انتخابیها را جهت شرکت در بازیهای کشورهای اسلامی به بعد از مسابقات هنرهای رزمی آسیا موکول کرده است.
شما و خانم شاهمحمدی نایبرئیس بانوان فدراسیون با علم به اینکه بانوان کاراتهکا نمیتوانند در مسابقات برونمرزی شرکت کنند، برای آنها مسابقات انتخابی جهت اعزام به بازیهای هنرهای رزمی آسیا را ترتیب دادید. آیا با این عمل، هدف خاصی را دنبال میکردید؟
خیر، امیدهای ما برای گرفتن مجوز شرکت بانوان محجبه در میادین رسمی بعد از اتفاقات مسابقات جهانی ژاپن کمرنگتر شده است، چرا که بعد از مسابقات جهانی ژاپن، فدراسیون جهانی با اصرار هر چه تمامتر این قضیه را دنبال میکند ولی ما با پیگیری، امیدواریم در زمانهای نهچندان دور بتوانیم آنها را متقاعد کنیم.
افسانه باقری، مدیر تیمهای ملی بانوان کاراته اعلام کرده که قرار است مربی صربستانی سکان هدایت تیم ملی کاراته بانوان را به دست گیرد. با توجه به اینکه تیم ملی کاراته بانوان صربستان در مسابقات جهانی ژاپن تنها یک مدال برنز دریافت کرده، به نظر نمیرسد مربیان صرب چیزی در چنته داشته باشند.
البته این موضوع هنوز مراحل ابتدایی خود را سپری میکند و شاید اصلا به سرانجام نرسد، چراکه بنده معتقدم مربیان ما نیاز به تحریک دارند، شما شاهد هستید طی چند سال اخیر بانوان کاراتهکای ما پیشرفت قابل توجهی نداشتهاند، که این مساله برمیگردد به دانش محدود مربیان. ما سعی کردیم از این موضوع بیشتر برای تحریک مربیان کشورمان استفاده کنیم، درخصوص مربی صرب هم باید بگویم این نظر خانم باقری و همکارانشان در بخش بانوان بود و به همین دلیل بنده سعی کردم کمتر دخالت کنم ولی این اطمینان را به شما میدهم که در صورت تصمیم نهایی در خصوص استخدام مربی خارجی از مربیان کشورهای صاحبنام مانند تونس، مصر، مالزی و آذربایجان استفاده کنیم.
حسین روحانی، ملیپوش صاحبنام کاراته کشورمان ماههاست که از حضور در اروی تیم ملی کاراته کنار کشیده، این در حالی است که خبر دیدار وی با شما آن هم پس از مدتها اذهان را به خود معطوف کرده. برای ما بگویید در این دیدار چه مواردی رد و بدل شد؟
مشکلات روحانی مربوط به فدراسیون گذشته بود، ولی با این حال بنده وی را برای توضیح پارهای مسائل و در راس آن رفع کدورت به فدراسیون دعوت کردم که حاصل آن برمیگردد به تصمیماتی که خود روحانی باید درخصوص آینده ورزش حرفهایاش بگیرد.
به نظر میرسد مدتی است در کاراته الگوسازی و اخلاقمداری دچار تزلزل شده، فکر میکنید دلیل اصلی آن چیست؟
بله، متاسفانه همین طور است. ببینید با اینکه رشته ما نزدیکترین رشته به تکواندوست و روحیات ورزشکاران دو رشته کاملا شبیه به هم است، اما ما هنوز در کاراته هادی ساعی نداریم و این خود نشاندهنده این است که در کاراته هر چه زمان به جلو میرود، اخلاقمداری ضعیفتر میشود، شاگردان بیشتر حرمت مربی میشکنند و با صدای بلندتر به داور اعتراض و بیحرمتی میکنند. متاسفانه این موضوع مغایرت فاحشی با نفس احترامآمیز کاراته دارد. شاید با انتخاب مربیانی که اخلاقمداری، جوانمردی و تعصب جزو ملزومات کارشان است، این مشکل برای همیشه ریشهکن شود.
حرف آخر؟
از روزی که وارد فدراسیون کاراته شدم، تنها و تنها به نیت خدمت به جامعه کاراته آمدم ،حالا هم نمیگویم کاراته با من مشکلی ندارد ولی از تمام دوستداران کاراته میخواهم به بنده و همکارانم در فدراسیون کمک کنند تا هر چه زودتر کاراته کشورمان را به روزهای اوج نزدیکتر کنیم.
منیره جامی
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه