در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
این دو گروه با بروز نشانههایی از احتمال تلاش باراک اوبام ا، رئیسجمهور ایالاتمتحده برای اعمال فشار به دولت جدید اسرائیل برای قبول دستاوردهای پیشین مذاکرات صلح خاورمیانه به دنبال ایجاد اخلال در سیاست نوظهور کاخسفید در منطقه هستند.
بنیامین نتانیاهو ، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در حالی قرار است 16 می (26 اردیبهشت) برای دیدار با اوباما راهی واشنگتن ، پایتخت آمریکا شود که گمان میرود او در کاخسفید با استقبال چندانی مواجه نشده و در مقابل از سوی اوباما برای قبول اصل تشکیل دو کشور اسرائیل- فلسطین در کنار هم به عنوان سنگ بنای طرح صلح خاورمیانه عربستانسعودی تحت فشار قرار گیرد.
دیدار هفته آینده اوباما و نتانیاهو در واقع اولین ملاقات آنها پس از به قدرت رسیدنشان خواهد بود. کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل (AlPAC) هفته گذشته صدها تن از هواداران بانفوذ خود را راهی کنگره کرد تا از اعضای مجمع قانونگذاری آمریکا بخواهند با ارسال نامهای برای اوباما او را به خودداری از اتخاذ موضعی سرسختانه در قبال تلآویو ترغیب کنند.
در پیشنویس این نامه که توسط روسای سنا و مجلس نمایندگان تدوین شده از اوباما درخواست شده به اسرائیل اجازه دهد در غیاب اعمال فشار و مداخله خارجی در مورد سرعت حرکت در مسیر صلح تصمیمگیری کند.
تلاشهای ایپک زمانی بالا گرفت که برخی مقامات دولت اوباما زبان به انتقاد از دولت اسرائیل گشوده و عدم پایبندی نتانیاهو و دولتش به اصل تشکیل دو کشور مستقل را نگرانکننده خواندند.
درخواست اصلی مطرح شده در نامه چهرههای کلیدی کنگره به اوباما حفظ شرایط کنونی خاورمیانه و تمرکز بر تقویت نهادهای فلسطینی پیش از پایان اشغالگری اسرائیل است و در آن تاکید شده آمریکا به همان اندازه که باید میانجی فعالی باشد باید در دوستی خود با اسرائیل و صیانت از منافع این رژیم هم جدیت نشان دهد.
پروژه ایپک برای اعمال فشار بر اعضای کنگره در واقع در پایان نشست سالانه این گروه در واشنگتن کلید خورد. اگرچه ایپک در این کنفرانس تمام توان خود را معطوف جلب حمایت حاضران از ایده تشدید برخورد با برنامه هستهای ایران کرد اما جو بایدن ، معاون رئیسجمهور آمریکا طی سخنانی در این کنفرانس آب پاکی را روی دستهای نمایندگی رژیمصهیونیستی ریخت و تاکید کرد دولت اوباما تعامل براساس احترام متقابل با ایران را بهترین گزینه برای حل این مشکل میداند.
بایدن تصریح کرد، به اعتقاد کاخسفید مسیر صلح در خاورمیانه از جاده تعامل با ایران میگذرد و حل و فصل پرونده هستهای ایران زمینهساز برقراری آرامش در خاورمیانه با پایبندی اسرائیل به تعهداتش از جمله توقف روند شهرکسازی است.
هفته پیش و تنها چند روز قبل از برگزاری نشست سالانه ایپک سرلشکر بازنشسته جیمز جونز، مشاور امنیت ملی کاخسفید در گفتگو با یکی از وزرای خارجه اروپایی گفته بود آمریکا در صورت پافشاری تلآویو بر ادامه سیاستهای کنونیاش که پیشرفتهای به دست آمده در مسیر برقراری صلح در خاورمیانه را بر باد میدهد از موضع قدرت با اسرائیلیها برخورد میکند.
روزنامه هاآرتص که از طریق منابع خود به متن گفتگوهای جونز در این رابطه دست یافته بود از عزم دولت اوباما برای همکاری با کشورهای اروپایی و کشورهای عربی که از آنها تحت عنوان دولتهای میانهرو عرب یاد شده برای پیش بردن پروسه صلح خاورمیانه خبر داد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رضا بدرالسماء هنرمند پیشکسوت عرصه نگارگری در گفتوگو با «جامجم»:
وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» مطرح کرد:
حسین الحاج حسن، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» بیان کرد:
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم