در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد باقر قالیباف صبح شنبه در نخستین همایش مسئولان امور ورزش شورایاریهای محلات تهران که با حضور اعضای شورای شهر تهران برگزار شد، گفت: اگر بخواهیم محیطهای ورزشی را در اختیار مردم بگذاریم در کوتاه مدت رضایت مردم را جلب می کند اما در دراز مدت شهرداری توان توسعه و پرداخت حقوق پرسنل آن را از دست می دهد.
شهردار تهران با اشاره به اینکه هفته ای 25 میلیارد تومان هزینه نگهداری شهر تهران است افزود: باید به دور از افراط و تفریط در این زمینه گام برداریم و اداره سالنها نیز به گونه ای باشد که سالن بتواند از هزینه خودش برای خودش هزینه کند و تنها هزینه های اساسی را شهرداری بدهد با این کار هزینه ها پائین می آید.
وی افزود: رمز پیشرفت جامعه پیشرفت جامعه آن است که مردم به دنبال علم، تهذیب نفس و ورزش بروند. بر این باورم که باید شورایاریها هر روز اختیارات بیشتری بگیرند و شهرداران کلان شهرها را نیز باید مردم انتخاب کنند. در حقیقت باید دولتهای محلی تقویت شوند و ما برای تحقق این امر تلاش خود را می کنیم.
مشکلات تشکیل شورایاریها
قالیباف به تشکیل شورایاریها اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته راهی را در شهرداری شروع کردیم و این راه باید به شکوفایی و کارآمدی و پیشرفت همراه با عدالت در سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی منجر شود. ما کار حساسی را در تاریخ سیاسی اداری کشورمان آغاز کردیم. این کار به حدی مهم است که اگر کوچکترین خطایی در آن ایجاد شود به تاریخ کشورمان خیانت کرده ایم.
شهردار تهران همچنین بیان کرد: در 30 سال اخیر به این نتیجه رسیدم که کشور نمی تواند دروازه های توسعه و پیشرفت را فتح کند مگر آن که مدیران و مجموعه تصمیمگیران بر این باور برسند که در امور خود تصدیگری را رها کنند و به امور تولی گری بپردازند این کار تفسیر جمله امام (ره) نیز هست که " کارمردم را به خودشان واگذار کنید" اما نمی دانم چرا کار مردم را می خواهیم خودمان انجام دهیم.
قالیباف با اشاره به سخن مقام معظم رهبری درباره مردمسالاری گفت: چه زمان و کجا باید سخن مقام معظم رهبری در مورد مردمسالاری دینی محقق شود؟ باید به سمتی حرکت کنیم که مردم در تمامی عرصه های اقتصاد، سیاست، اجتماعی، فرهنگی و در حوزه تربیتی وآموزشی مشارکت کنند.
شهردار تهران ادامه داد: روزی که شورایاریها آغاز به کار کرد با اعتراضهای زیادی روبرو شدیم. عده ای می گفتند چرا دنبال دردسر هستم و نان خود را سر سفره مردم می خورم. وزارت کشور هم گفت که این کار غیر قانونی است اما من چون به این کار اعتقاد داشتم ایستادگی کردم. چرا که این کار در دنیا تجربه ای بیش از صد ساله داشت و ما امروز موضوع محله گرایی و تمرکززدایی را به صورت منسجم دنبال می کنیم .
قالیباف همچنین گفت: ما در بحث شورایاریها در ابتدای راه هستیم و باید گام به گام پیش برویم تا به کلانشهرهای دنیا برسیم که شهر توسط چند شهرداری کوچک اداره می شود و شهردار مرکزی فقط بر موضوعات کلانی مانند ترافیک، اشتغال و غیره دخالت می کند که به کل شهر مربوط است.
اداره امور را باید به مردم سپرد
شهردار تهران با بیان این که مردم باید یاد بگیرند که کارهای مربوط به خودشان را خودشان حل کنند افزود: امروز باید مردم زمین چمن را اداره کنند اما در آینده نزدیک باید اداره آموزش و پرورش و دانشگاه را نیز باید مردم انجام دهند. در حال حاضر حدود 600 هزار تومان از بیت المال برای هردانش آموز به طور سرانه هزینه می شود و کیفیت آن را هم که می بینیم در صورتی که اگر این کار نیز به دست مردم برنامه ریزی شود و مسئولان فقط تولی گری کنند، می توان با سرانه کمتر از 300 هزار تومان کیفیت بهتری درآموزش داشته باشیم.
قالیباف خطاب به شورایاریها گفت: اگر نتوانید امروز زمینهای چمن را اداره کنید. نباید توقع داشته باشید که فردا دولت تصدی امور دانشگاهها، مدارس، آب و فاضلاب و... را به شما بدهد و در این صورت نمی توان جهش کرد و خواست مقام معظم رهبری را که همان پیشرفت و عدالت است محقق کرد. در حقیقت شما پیشقراولان یک حرکت هستید و باید در این راه با عقلانیت، تدبیر و با گذشت و محبت و برادری گام بردارید. این گام مهمی است که در شهر تهران آغاز شده است.
شهردار تهران از ارائه آمار اقدامات شهرداری خودداری کرد و افزود: در ارائه آمارها آنقدر خرابکاری شده است که آمار درست را نیز دروغ برداشت می کنند. روزی که شهرداری را تحویل گرفتم ساختمان هیچیک از نواحی در شأن مردم و شهرداری نبود اما امروز بیش از هزار نفر لیسانس به بالا در ساختمانهای مناسب نواحی فعال هستند و بر این اعتقادیم که هیچ کاری نباید در شهرداری وجود داشته باشد که به دست ناحیه حل نشود. در چهار سال گذشته نیز با فشار، خون دل خوردن و با حوصله این کار انجام شده و می شود.
قالیباف با اشاره به اینکه این حوزه نیاز به حمایت شورای شهر دارد، بیان کرد: اهمیت ورزش بر هیچکس پوشیده نیست و ورزش بعد از مذهب دومین موضوع مهم اجتماعی است که بر همه تاثیر می گذارد حتی با اقتصاد نیز رابطه مستقیم دارد.
همچنین شهردار تهران پس از شنیدن مشکلات شورایاری ها گفت: من بر این باورم که باید شورایاری ها هر روز اختیارات بیشتری داشته باشند؛ به شهرداران مناطق و نواحی هم گفته ام که هر چند کار با شورایاریها سخت است، اما در نهایت برای ما پربرکت است و آینده مطلوبی دارد.
تونل توحید در زمان مقرر شده افتتاح میشود
شهردار تهران گفت: به شهروندان تهرانی قول می دهم که پروژه تونل توحید را با همه مشکلاتی که دارد بر اساس تابلوی روزشماری که نصب شده بدون تاخیر افتتاح کنیم.
اوافزود: همواره با آغاز سال تحصیلی در مهر ماه ترافیک شهر تهران بیشتر می شود و من از تمامی مدیران پروژه خواسته ام تا سعی کنند پروژه را زودتر به بهره برداری برسانند اما قول من به شهروندان همان 181 روز است.
دکتر محمد باقر قالیباف با اشاره به بازدید هفتگی خود از تونل توحید بیان کرد: من هر هفته ساعت 5 صبح روزهای چهارشنبه از تونل توحید بازدید می کنم و کار آن در شیفت شب و صبح را از نزدیک می بینم ومشکلات این پروژه را پیگیری می کنم.
شهردار تهران با اشاره به آغاز به کار احداث تونل صدر- نیایش گفت: علاوه بر این تونل احداث تونل دیگری را نیز در سه راه امین حضور- امیر کبیر در دستور کار داریم که 21 ماهه به بهره برداری می رسد. کار اتوبان امام علی (ع) نیز با سرعت در حال انجام است.
قالیباف بااشاره به فعالیت شهرداری تهران درباره تبلیغات ریاست جمهوری نیز بیان کرد: یک سالن در شمال شهر و یک سالن در جنوب شهر پیش بینی کردیم تا نامزدهای انتخاباتی بتوانند تجمعات خود را در این سالنها برگزار کنند. البته نامزدها برای استفاده از این مکانها باید آن را از شهرداری اجاره کنند. همچنین از زمان آغاز رسمی تبلیغات شهرداری مکانهایی را در اختیار نامزدها می گذارد تا آنان بتوانند برای تبلیغات از این اماکن استفاده کنند. از تمامی نامزدها و ستادهای آنان می خواهم تا به گونه ای تبلیغات نکنند شهر از نظر بصری دچار آشفتگی و آلودگی شود.
شهردار تهران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر متولی گری شهرداری در حوزه ورزش همگانی چیست، گفت: در برنامه سوم و چهارم توسعه چنین موضوعی وجود دارد. اخیراً نیز در مصاحبه ها شنیدم که سازمان تربیت بدنی اعلام کرده که آماده واگذاری ورزشهای همگانی به شهرداریها است. شهرداری نیز این آمادگی را دارد و فکر می کنم که این تجربه خوبی برای شهرداری باشد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد زمان فروش متری مسکن بیان کرد: مشارکت مردم، سرمایه گذاری بخش خصوصی و مشارکت با صاحبان خود زمین در حوزه بافتهای فرسوده از راههایی است که توسط شهرداری انجام می شود، همچنین فروش متری زمین و اوراق مشارکت هم از دیگر روشهای شهرداری در این حوزه است. اما آنچه مهم است اینکه امسال بتوانیم با استفاده از این روشها دو میلیون متر مربع بافت فرسوده را احیا کنیم. همچنین فکر می کنم با برنامه ریزی انجام شده فروش اوراق مشارکت را کمتر از یکماه آینده آغاز کرده و پس از آن مرحله سوم فروش متری مسکن آغاز شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد