چگونه در برابر این بیماری ایمن شویم؟

آنفلوآنزا از نوع خوکی

گروه سلامت:‌ا‌ز روز شنبه 5 اردیبهشت ماه امسال واژه «آنفلوآنزای خوکی» در رسانه‌ها مطرح شد و اکنون تبدیل به خبر اصلی اکثر آنها شده است، اما این بیماری چیست؟ آنفلوآنزای خوکی یک بیماری کاملا ساده و رایج دستگاه تنفسی ناشی از ویروس آنفلوآنزای نوع A است که باعث شیوع آنفلوآنزا در میان خوک‌ها می‌شود. آنفلوآنزا در خوک‌ها همان قدر رایج است که در بین انسان‌ها. این بیماری به راحتی و به سرعت سرایت می‌کند، اما بندرت به مرگ منتهی می‌شود.
کد خبر: ۲۵۱۴۵۵

اما نکته دیگری در این بین وجود دارد که باعث ترس و وحشت از این بیماری شده است. تمام ویروس‌ها می‌توانند خود را تغییر دهند. اگر خوکهای مبتلا به آنفلوآنزای خوکی همزمان به آنفلوآنزای انسانی یا پرندگان نیز مبتلا باشند، این ویروس‌ها می‌توانند در بدن حیوان ژن‌های خود را تعویض کنند. به این ترتیب نوعی جدید از ویروس به وجود می‌آید که هم ژن‌های انسان و هم ژن‌های حیوان را در خود دارد. این همان اتفاقی است که ظاهرا در مورد ویروس کنونی افتاده است. این نوع جدید ویروس قابلیت انتقال انسان به انسان را دارد، اما هنوز روشن نیست که آیا انتقال انسان به انسان این ویروس آنقدر ساده هست که موجب همه‌گیری جهانی آنفلوآنزا شود یا خیر؟ اگر این اتفاق بیفتد آن وقت جهان با یک فاجعه مواجه می‌شود زیرا بدن انسان‌ها آمادگی مقابله با این ویروس را ندارد و احتمالا مرگ و میر آن بسیار زیاد خواهد بود.

راه‌های انتشار

ویروس آنفلوآنزای خوکی می‌تواند به طور مستقیم از خوک به انسان یا برعکس منتقل شود. سرایت‌ها تا  کنون به‌طور مستقیم از خوک به انسان بوده‌اند. براساس اخبار منتشر شده، در مکزیک تاکنون احتمالا در  مورد، انتقال از انسان به انسان بوده است. انتقال انسان به انسان احتمالا دقیقا شبیه سرایت‌های سرماخوردگی معمولی، از راه قطرات بزاق به عنوان مثال در هنگام عطسه و سرفه صورت می‌گیرد.

نشانه‌های بیماری

نشانه‌های این بیماری در ابتدا همچون نشانه‌های یک سرماخورگی ساده است: تب، احساس خستگی، بی‌اشتهایی و سرفه. برخی بیماران همچنین آبریزش بینی، گلودرد و حالت تهوع نیز دارند. اسهال و استفراغ در آنفلوآنزای خوکی شدیدتر از انواع دیگر سرماخوردگی است.

درمان

2 داروی رایج موجود ضدویروس آنفلوآنزا یعنی تامیفلو و رلنزا برای مقابله با تمام گونه‌های کنونی آنفلوآنزای خوکی مورد استفاده است. این 2 دارو در 48 ساعت اول بعد از شروع علائم اگر استفاده شوند از مرگ و میر و مشکلات شدید جلوگیری می‌کنند. البته توجه داشته باشید حتی بدون درمان نیز همه مبتلایان جان خود را از دست نمی‌دهند. در مکزیک از هر 10‌نفر یک نفر جان خود را از دست داده و در آمریکا هم تاکنون مرگ‌ومیری گزارش نشده است.

هنوز هیچ واکسن موثری برای این نوع از آنفلوآنزا  یافت نشده است. البته سازمان بهداشت جهانی و مرکز پیشگیری از بیماری‌های واگیردار ایالات متحده، ویروس این بیماری را جدا کرده‌اند تا آنها را برای ساخت واکسن در اختیار داروسازان قرار دهند.

برای پیشگیری

هرچند هنوز این بیماری به کشور ما نیامده است، اما برای پیشگیری از انتقال این ویروس دقیقا باید مشابه با یک سرماخوردگی عادی رفتار کرد.

1- هنگام عطسه، بینی و دهان‌تان را با دستمال کاغذی بپوشانید.

2- سعی کنید با افراد مبتلا به عطسه، سرفه و تب تماس نداشته باشید.

3- زدن واکسن آنفلوآنزای فصلی برای پیشگیری از این بیماری هیچ کمکی به شما نمی‌کند زیرا نوع این ویروس با انواعی که در واکسن است تفاوت دارد. 

4- دست‌های‌تان را مرتب با آب و صابون بشویید. 

5- از دست زدن به چشم‌، بینی یا دهان خودداری کنید. 

6- از رفتن به مناطقی که این بیماری در آنجا شایع شده است، خودداری کنید.

تشکیل ستاد مقابله با آنفلوآنزای خوکی

همچنین هیات وزیران تشکیل ستاد مقابله با آنفلوآنزای خوکی را تصویب کرد.

به گزارش فارس، هیات وزیران در جلسه 13/2/1388 بنا به پیشنهاد رئیس‌جمهور و به استناد اصل 127 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد: ‌به منظور آمادگی برای مقابله با همه‌گیری اجتماعی بیماری آنفلوآنزای خوکی و اتخاذ تدابیر لازم اجرایی، ستاد مقابله با آنفلوآنزا تشکیل می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها