حاشیه

خاطرات پرمشتری در بازار ایران

این روزها در بازار کتاب ایران هم خاطرات سیاستمداران ایران از فروش بالایی برخوردار است، اما خاطرات سیاستمداران ایرانی را باید به 2 دسته تقسیم کرد:
کد خبر: ۲۵۱۰۸۶

1 - سیاستمدارانی که خودشان مولف هستند و خاطراتشان را می‌نویسند و منتشر می‌کنند.

2 - سیاستمدارانی که خاطراتشان از طریق گفتگو جمع‌آوری و منتشر می‌شود.

آیت‌الله‌هاشمی رفسنجانی یکی از سیاستمداران ایران است که در دسته اول جای می‌گیرد و طی این سال‌ها نشان داده که توجه خاصی به نگارش خاطرات روزانه و انتشار آنها به صورت کتاب دارد.

او یکی از چهره های انقلا‌ب اسلا‌می است که از پیش از پیروزی انقلا‌ب تا زمان حاضر نقش عمده و تعیین کننده ای داشته است. او پس از پیروزی انقلا‌ب علا‌وه بر عضویت در شورای انقلا‌ب ، نخستین رئیس مجلس شورای اسلا‌می بود و از سوی امام مسئولیت دفاع مقدس بر عهده او گذاشته شد. پس از این مقطع نیز به ریاست جمهوری رسید و به مدت دو دوره رئیس جمهوری ایران بود .

جالب اینجاست که سال گذشته و در جریان برپایی نمایشگاه کتاب تهران، پنجمین جلد خاطرات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام (خاطرات سال 1364) روانه بازار نشر شد و طی 3 روز چاپ اول آن‌که 3 هزار جلد بود به فروش رفت.

پیش از این نیز جلد چهارم خاطرات رئیس مجلس خبرگان رهبری (خاطرات سال 1363) در طول یک سال 5 بار تجدید چاپ شده بود. مجلدات خاطرات این چهره انقلاب اسلامی ایران هنوز هم از جمله کتاب‌های پرفروش است.

خاطرات‌ هاشمی را می‌توان به 2 بخش تقسیم کرد؛ اول خاطراتی که مربوط به سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی است و در 2 جلد روانه بازار شده است. دوم خاطراتی که از سال 1360 به بعد روایت می‌کنند و بر اساس یادداشت‌های روزانه ایشان منتشر می‌شوند.

البته جدا از این کتاب‌ها سال گذشته انتشار کتاب‌ <هاشمی بدون روتوش> هم شوک جالبی به بازار کتاب ایران وارد کرد. این کتاب بلافاصله به چاپ دوم و سوم رسید و حاشیه‌های فراوانی را هم ایجاد کرد. کتاب یاد شده دربرگیرنده گفتگوی بلند صادق زیباکلام با این سیاستمدار ایرانی است.

تا به حال خاطرات بسیاری از چهره‌های برجسته نظام جمع‌آوری و منتشر شده است. از بین این چهره‌ها می‌توان به شخصیت‌های چون آیت‌الله مهدوی‌کنی، ناطق‌نوری، ری‌شهری، آیت‌الله خلخالی و... اشاره کرد.

هرکدام از این کتاب‌ها زوایایی از تاریخ معاصر ایران را به نسلی که انقلاب و جنگ را ندیده‌اند، روشن می‌کند. شاید به خاطر همین مساله است که بازار فروش کتاب‌هایی از این دست در ایران هم مثل سایر نقاط جهان حسابی گرم است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها