داستان صعود - 7

وقفه‌ای 12 ‌ساله

19- 12 آذر 1356 - ورزشگاه الکویت، تماشاگر: 20 هزار نفر کویت یک (فیصل الدخیل 14)‌ ایران 2 (بهتاش فریبا 48، حبیب خبیری 59)‌
کد خبر: ۲۵۱۰۲۸

ایران: بهرام مودت، حسن نظری، علی شجاعی، مصطفی مسلمی، حبیب خبیری، بهتاش فریبا، ابراهیم قاسم‌پور، محمود حقیقیان (70 علیرضا قشقائیان)‌، حمید علیدوستی، حسین فداکار و حسین فرکی

با قطعی شدن صعود تیم ایران حشمت مهاجرانی این فرصت را یافت که در بازی بعدی به ذخیره‌ها و امیدها میدان بدهد و از جمع نفرات اصلی فقط نظری و قاسم‌پور راهی کویت شدند.

میزبان که فقط برای حیثیت و بردن تیم راه یافته به جام جهانی می‌‌جنگید خیلی زود توسط فیصل الدخیل به گل دست پیدا کرد، ولی جوانان ایران به مرور خود را بازیافتند و با توصیه‌های بین دو نیمه مهاجرانی،‌ این تیم ایران بود که در نیمه دوم مالک توپ و میدان شد. این برتری خیلی زود نتیجه داد و بعد از گل زیبای بهتاش فریبا، این بار حبیب خبیری مدافع پیش تاخته ایران مدافعان کویتی را غافلگیر کرد تا حتی به تیم جوان شده ایران هم اجازه ندهد سریال بی‌شکستی تیم ملی در مقدماتی جام جهانی 1978 آرژانتین قطع شود.

پس از راهیابی به جام جهانی 1978 آرژانتین و اولین تجربه حضور در بزرگ‌ترین نمایشگاه چهارسالانه فوتبال دنیا، روند حضور تیم ملی ایران در این رقابت‌ها برای 2 دوره متوقف شد، یعنی تیم ملی به خاطر شرایط سخت ناشی از جنگ تحمیلی و در اعتراض به حمایت ناعادلانه قدرت‌های بزرگ جهان از کشور متجاوز یعنی عراق، حضور در رقابت‌های مقدماتی جام‌های جهانی 82 اسپانیا و 86 مکزیک را تحریم کرد تا موعد مسابقه‌های مقدماتی جام جهانی 1990 ایتالیا فرا برسد. پیش از شروع این رقابت‌ها و در حالی که ایران در جام ملت‌های 88 آسیا به مقام سوم دست پیدا کرده بود، در پی تساوی 22 با ژاپن در یک دیدار دوستانه در تهران و انتقادهای شدید تماشاگران از شادروان پرویز دهداری، این معلم اخلاق از مربیگری تیم ملی کناره‌گیری کرد تا دستیارش رضا وطنخواه در آستانه شروع مرحله مقدماتی جام جهانی 90 سرمربیگری تیم ملی را به عهده بگیرد. در آغاز این مرحله و در دور نخست ایران با تیم‌های چین، تایلند و بنگلادش همگروه شده بود.

20- 5/12/67 - ورزشگاه ملی بانکوک، تماشاگر: 25 هزار نفر
تایلند صفر
ایران 3 (کریم باوی 12، سیروس قایقران 28 و محسن گروسی 87)‌

ایران: محمدرضا عابدزاده، جواد زرینچه، مجتبی محرمی، نادر محمدخانی، مرتضی فنونی‌زاده، مرحوم سیروس قایقران (کاپیتان)‌، مجید نامجومطلق، محسن عاشوری (46 سیدعلی افتخاری)‌، محمدحسن انصاری‌فر، مرتضی کرمانی مقام (62 محسن گروسی)‌ و کریم باوی.

تیم ملی ایران با مطمئن‌ترین ترکیب خود وارد میدان بانکوک شد و خیلی زود با میدان‌داری مرحوم قایقران و حرکات زرینچه و نامجومطلق از راست و محرمی و انصاری‌فر از چپ برتری خود را به حریف دیکته کرد. در همان ابتدای مسابقه و در دقیقه 12 روی سانتر زرینچه و ضربه سر باوی، ایران از تیم میزبان پیش افتاد و 16 دقیقه بعد پاس به عقب کرمانی و شلیک غیرقابل مهار شادروان قایقران اندوخته تیم ایران را دو برابر کرد. با شروع نیمه دوم ایران که پشتوانه برای پیروزی را کسب کرده بود، بیشتر به اداره توپ و میدان مشغول شد، ولی 3 دقیقه مانده به پایان بازی، محسن گروسی جوان و تازه‌وارد با یک حرکت تکنیکی و همکاری خوب با نامجومطلق گل سوم را به ثمر رساند تا تیم ایران شروع مقتدرانه‌ای در این مسابقه‌ها داشته باشد.

21- 9/12/67 - ورزشگاه ملی داکا، تماشاگر: 18 هزار نفر
بنگلادش یک (محمد اسلام 70)‌
ایران 2( کریم باوی، 44 و محمدحسن انصاری‌فر، 50‌)

ایران: احمدرضا عابدزاده، جواد زرینچه، مجتبی محرمی، نادر محمدخانی، مرتضی فنونی‌‌زاده، مرحوم سیروس قایقران (کاپیتان)‌، مجید نامجومطلق، سیدعلی افتخاری، محمدحسن انصاری‌فر (77 محسن گروسی)‌، مرتضی کرمانی‌مقام و کریم باوی.

4 روز پس از پیروزی بر تایلند، این بار ملی‌پوشان ایران در داکا مهمان بنگلادش بودند. در شرایطی که تصور یک پیروزی راحت برای ایرانی‌ها می‌رفت، ولی بنگلادشی‌‌ها در مقابل تماشاگران خودی یک جنگ تمام‌عیار و یک دفاع چندلایه و قدرتمندانه را به نمایش گذاشتند که باعث شد تیم ایران تا لحظات پایانی نیمه نخست دست خالی بماند. سرانجام با همکاری کرمانی و مطلق، کریم باوی با ضربه سر قفل دروازه بنگلادش را باز کرد.

5 دقیقه بعد از شروع نیمه دوم و روی پاس کرمانی، گل دوم ایران با ضربه دقیق انصاری‌فر به ثمر رسید، ولی پس از این گل بازیکنان ایران حریف را دست‌کم گرفتند تا محمد اسلام با فراری سریع و ضربه‌ای دور از دستان عابدزاده فاصله را به حداقل برساند.

22- 27/12/67 - ورزشگاه آزادی تهران، تماشاگر: 60 هزار نفر
ایران یک (عبدالصمد مرفاوی 81)‌
بنگلادش صفر

ایران: احمدرضا عابدزاده، جواد زرینچه، مجتبی محرمی، نادر محمدخانی، مرتضی فنونی‌زاده، مرحوم سیروس قایقران (کاپیتان)‌، مجید نامجومطلق (70 محسن عاشوری)‌، سیدعلی افتخاری، مرتضی کرمانی‌مقام (62 عبدالصمد مرفاوی)‌، محسن گروسی و کریم باوی.

تیم ایران در آخرین روزهای سال 67 با تمام قوا و با3‌مهاجم وارد‌‌میدان شد‌ تا یک پیروزی پرگل مقابل بنگلادش تفاضل گل خود را بهبود ببخشد تا در مصاف با چین وضعیت بهتری داشته باشد، ولی محاسبات کادر فنی ایران اشتباه از آب درآمد، چرا که بنگلادشی‌ها با ارائه یک دفاع همه‌جانبه درست مثل بازی رفت مقابل ایران صف‌آرایی کردند و اجازه گلزنی از تیم ایران را به جز یک مورد گرفتند.

آرش رستم‌نمدی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها