محمد رضاپور

بسکتبال و محبوبیت مردمی

لیگ برتر بسکتبال باشگاه‌های ایران به پایان رسید. در یک نگاه می‌توانیم این‌گونه ارزیابی کنیم که لیگ امسال بهتر از سال گذشته برگزار شده است.
کد خبر: ۲۵۱۰۲۷

در دوره‌های قبلی، رقابت بین دو یا سه تیم بود و از قبل می‌شد نتایج بازی مدعیان را با دیگر تیم‌ها پیش‌بینی کرد اما امسال از این نوع بازی‌ها خبری نبود یا کمتر برخورد می‌کردیم. بازی‌های امسال در بالا بردن سطح محبوبیت بسکتبال کاملا اثرگذار بوده است.

در فارس، کردستان، خراسان، مازندران، گلستان، شهرکرد و اصفهان مردم از لیگ بسکتبال استقبال کردند و در تهران هم با تماشاگرانی که می‌آمدند و برخی تیم‌ها می‌آوردند، از بازی‌ها استقبال شد.

محبوبیت بسکتبال نزد مردم و انتقال حساسیت‌های این ورزش در سطح عامه سبب می‌شود بسکتبال جایگاه مردمی ‌داشته باشد و این موضوع تبلیغات رسانه‌ای را به کمک می‌طلبد. امروزه در آسیا کشورهایی مثل لبنان که از رقبای اصلی بسکتبال ما به شمار می‌رود، از بالاترین حمایت مردمی ‌بهره‌مندند به طوری که در سایر کشورها نیز در بازی‌ لبنانی‌ها، شاهد حضور تماشاگران بسکتبال این کشور هستیم.

فدراسیون بسکتبال نه فقط با لیگ بلکه با برنامه‌های دیگر باید بسکتبال را بیشتر از این‌که هست، به شهرها منتقل کند. لیگ برای چند ماه تعطیل می‌شود و حیف است جمعیت علاقه‌مندی که یک هفته منتظر تیم شهرشان بودند، حالا با انتظاری چند ماهه روبه‌رو شوند.

از این قسمت که بگذریم، می‌رسیم به بازیکنان خارجی. بازیکنان خارجی باعث رونق لیگ شده‌اند اما اگر درست به قضیه حضور آنها نگاه نشود، تبعات منفی دارد. متاسفانه حضور بدون کارشناسی، پشتوانه‌سازی بسکتبال را در بسیاری از شهرها به خطر می‌اندازد و تهدید جدی در این زمینه محسوب می‌شود.

بازیکنان خارجی باید به لیگ ما کمک کنند نه این‌که لیگ ما محلی باشد برای عرض اندام آنها. این تعبیر از سوی بسیاری از دست‌اندرکاران نادیده گرفته می‌شود و معمولا بازیکن خارجی برای تعدادی از تیم‌های کشورمان فقط اسمش مهم است که خارجی باشد!

در این میان، تیم‌هایی هم به این قبیل بازیکنان نگاه حرفه‌ای دارند. برای رسیدن به استاندارد‌های بین‌المللی بازیکن خارجی نیاز است، اما چشم بستن روی پرورش استعدادهای موجود کار خطرناکی است که آینده بسکتبال ما را به مخاطره می‌اندازد .آش آنقدر شور شد که سرمربی تیم ملی هم در پایان لیگ از بازیکنان خارجی در برخی از پست‌هایی که بسکتبال ایران ضعف دارد، گفت و نظرش این بود که بازیکنان خارجی جای زیادی را در بسکتبال ما اشغال کرده‌اند.

از کارهای خوب فدراسیون تقسیم بازیکنان در تیم‌های مختلف است. هر چه بازیکنان بومی ‌و داخلی این تیم‌ها حرفه‌ای‌تر باشند سطح تیم در لیگ بالاتر است و این مساله نیز به شرایط مالی تیم و توان آنان در گرفتن بازیکنان داخلی بستگی‌ دارد و سطح کیفی تیم متاثر از همین مساله است. نداشتن اسپانسر و امکانات نامناسب مشکل کلی بسکتبال ماست که امسال در روند لیگ اختلال ایجاد کرد.

ابزار و امکانات بسکتبال با پیشرفت‌های این ورزش در کشور مطابقت ندارد. برخی از این مشکلات باعث شده تا مسوولان امر برای لیگ آینده چاره‌اندیشی کنند. در این خصوص گفته می‌شود لیگ آینده با تیم‌هایی برگزار می‌شود که از همه نوع امکانات برخوردار باشند.حتی اگر تعداد تیم‌ها، نصف تیم‌هایی باشد که امسال در لیگ حضور داشتند.

داوری با آتیه

داوری بسکتبال ایران با آتیه‌تر شده است. داوران لیگ برتر بسکتبال با نظارت‌هایی که صورت می‌گیرد، به یک اندازه در حال رشد هستند. داوری بر اساس برخی احساسات بنا نهاده نشده است و ایده‌های خلاقانه داوری در این سال‌ها نتیجه‌اش همین شده که الان ما تعدادی داور خوب و البته بین‌المللی داریم.

داوران ما به این نکته پی برده‌اند که برای داوری باید به روز و صاحب اطلاعات بود. خوشبختانه رفتار حرفه‌ای بازیکنان ما که رفته رفته فزونی می‌یابد، از عوامل موثر پیشرفت داوری است تا داوران در فضایی فاقد از تنش‌های حاکم بر حساسیت‌های یک مسابقه در سوت خود بدمند. رقابت بین داوران برای افزودن دانسته‌های خود همینطور فیزیک مناسب بیشتر آنها و به این موارد اضافه کنید جوانی بخش داوری بسکتبال ما را همه و همه امیدواری بسکتبال را از داشتن جریان داوری مثبت و اثرگذار بیشتر می‌کند.

حسن نوربخش، مسوول کمیته داوران و مسابقات فدراسیون، فخرالدین حمزه علیپور که نظارت تعدادی از بازی‌های سنگین این فصل را به عهده داشت و جمعی از داوران پیشکسوت که قوت قلب داوران جوان هستند، در شکل‌گیری این جریان دخیل‌اند. مدرس جهانی داوری بسکتبال، نصرت‌الله جعفریان هم از مردانی است که درجامعه داوری بسکتبال کشورمان، منشا خدمات ارزنده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها