در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
وی میزان بروز تالاسمی در کشور را 200 مورد در سال برشمرد و افزود: شیوع بیماری در نواحی ساحلی دریای خزر و خلیج فارس بیشتر و اجرای این برنامه در این مناطق به کاهش بروز موارد جدید منجر شده است.رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر و خاص وزارت بهداشت ادامه داد: هماکنون متوسط بروز در 4 استان کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان نسبت به متوسط کشوری بیشتر است.
دکتر آقاجانی به وجود 17 هزار بیمار تالاسمی در کشور و هزینه سالانه 85 میلیارد تومان برای این بیماران اشاره کرد و افزود: هزینه بیماران تالاسمی، از سوی نظام سلامت سازمانهای بیمهگر یا از طریق اتخاذ سیاستهای حمایتی کشوری پرداخت میشود.
وی با تاکید بر ضرورت حفظ کیفیت زندگی و افزایش طول عمر بیماران تالاسمی افزود: برخی خدمات بیماران تالاسمی با پوشش صد درصدی بیمه رایگان ارائه میشود و در مواردی که پوشش بیمهای کافی نیست با اختصاص ردیف بودجهای فرانشیز لازم پرداخت میشود. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر و خاص وزارت بهداشت، مشاوره پیش از ازدواج و تشخیص زوجین ناقل ژن را از برنامههای اصلی این وزارتخانه برشمرد و افزود: چنانچه زوجین ناقل ژن معیوب باشند در هر بارداری 25 درصد احتمال تولد فرزند مبتلا به تالاسمی ماژور وجود دارد. این در شرایطی است که میتوان با مشاوره و طرح آگاهانه مشکلات ناشی از این ازدواج، مانع تولد نوزاد مبتلا شد.
دکتر آقاجانی، نقاط ضعف در کنترل بیماری در برخی استانها را ناشی از مسائل فرهنگی و اجتماعی دانست و یادآور شد: مشاوره پیش از ازدواج تا حد امکان تصمیمگیری را تسهیل میکند.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه کارهای مطالعاتی برنامه پیشگیری از تولد جدید موارد تالاسمی در سال 70 آغاز شد، افزود: اجرای آزمایشی این برنامه سال 75 در کشور صورت گرفت و سال 76 در سراسر کشور اجرا شد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر و خاص وزارت بهداشت با اشاره به اجرای 12 ساله طرح و ادغام آن در شبکه گفت: با هدف پیشگیری از تولد موارد جدید تالاسمی و با استفاده از همکاریهای درون و برون بخشی، شمار موارد جدید تالاسمی در کشور کاهش یافت.
آقاجانی، برنامه وزارت بهداشت را مبتنی بر حفظ و ارتقای سلامت جامعه و تلاش در جهت تامین سلامت برشمرد و افزود: در این ارتباط باید در بسیاری از موارد در سطح اولیه (پیشگیری) تلاش شود و در صورت تولد موارد جدید درمان صحیحی انجام گیرد.وی تالاسمی را از جمله این موارد دانست و افزود: با پیشگیری از سطح نخست مانع از وارد شدن صدمات فردی، روحی، روانی و حتی صرف هزینههای هنگفت دارو و درمان خواهیم شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد