رضایی:‌دو مرتبه برای میرحسین نزد امام وساطت کردم

محسن رضایی با بیان اینکه دو بار در سال‌های گذشته برای میرحسین موسوی نزد امام وساطت کردم تا بتواند به مسئولیتش ادامه دهد، گفت: البته بر سر هیچ کس منتی ندارم و وظیفه خود را انجام داده‌ام.
کد خبر: ۲۵۰۶۳۴

به گزارش خبرگزاری فارس، محسن رضایی داوطلب کاندیداتوری در دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری پیش از ظهر امروز چهارشنبه با حضور در دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع دانشجویان سخنرانی کرد و به برخی سئوالات آنها پاسخ داد.

رضایی با بیان اینکه با گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی گرچه موفقیت‌ها و پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم، اما کشور در برخی موارد با عقب‌ماندگی‌های روبروست که زندگی و معاش مردم را دچار مشکل کرده است، گفت: این وظیفه ما است که با نقد منصفانه و نگاه واقع‌بینانه هر دو مسئله را بررسی کنیم و علت این عقب‌ماندگی‌ها را دریابیم.

وی افزود: کشور در بعد سیاسی امنیتی و دفاعی پیشرفت‌های خوبی داشته است به گونه‌ای که امروز ایران از این حیث مقام اول در منطقه را در اختیار دارد و در جهان نیز جزو ده کشور اول محسوب می‌شود، اما در بعد اقتصادی و علم و فناوری نه تنها در منطقه اول نیستیم بلکه در دنیا جزو کشورهای رده بیستم به بعد قرار داریم.

فرمانده اسبق سپاه پاسدار انقلاب اسلامی گفت:‌ در این چند سال اخیر در اطراف ایران جنگ‌ها و اشغالگری‌های متعددی رخ داد که بی‌شک ایران نیز یکی از همین اهداف بود، اما دیدیم که کشورهای استکباری خصوصاً آمریکا نه تنها نتوانسته با ایران مقابله کند بلکه بر مناطقی مانند لبنان که به نوعی به ایران متصل هستند از حزب‌الله شکست خورد.

رضایی، ایران را یک جزیره با ثبات در منطقه عنوان کرد و اظهار داشت: البته متأسفانه خانواده‌های این جزیره باثبات از نشاط و آرامش لازم برخوردار نیست و برای مثال دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی نمی‌توانند آینده شغلی خود را تضمین کنند.

وی ادامه داد: برخی می‌گویند این اشخاص هستند که در سطح دولتها مقصرند و نتوانسته‌اند این مشکلات را حل کنند، اما با یک تحلیل عمیق می‌توان فهمید که تمام دولت‌های گذشته و حال افراد دلسوزی بودند، اما به خاطر ضعف مدیریت قادر به حل مشکلات نبودند و مشکل اصلی را در ناکارآمدی و ضعف مدیریتی‌ می‌دانم.
این داوطلب کاندیداتوری دهمین انتخابات ریاست‌جمهوری خاطر نشان کرد: 30 سال است که به دولت‌های مختلف کمک کردیم و همه مسائل را زیر نظر داشتیم و در انتخابات به عرصه نیامدیم، اما امروز با این وضع، این تکلیف بر گردن ماست تا وارد صحنه انتخابات شویم.

رضایی ادامه داد: در اوایل انقلاب همه اصولگرایان و افراد دلسوز انقلاب در یک جبهه در برابر دشمنان می‌ایستادند، اما از سال 62 بود که دو طیف موسوم به چپ و راست تشکیل شد و در ده سال اخیر هم برخی اصلاح‌طلب و برخی اصولگرا معرفی می‌شوند.

وی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چرا در طول 12 سال گذشته سکوت کرده و از عرصه سیاست کشور خارج بودید؟ اظهار داشت: در طول این 12 سال بیکار نبودم و علاوه بر کمک‌های مشورتی که به دولت‌های مختلف می‌‌دادم با مطالعات عمیق در زمینه تدوین سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی اصل 44 شرکت داشته‌ام.

رضایی با بیان اینکه 340 میلیارد دلار تمام درآمد ایران تا پایان اسفند 87 بوده است، این را یکی از ضعف‌های دولت نهم عنوان کرد و با اشاره به اینکه دولت کشاورزی را در ایران از بین برد، اظهار داشت: از بهمن ماه گذشته نیز شاهد موج گسترده‌ای از اخراج کارگران از کارخانه‌ها بودیم. درست است که بحران اقتصادی جهان در ایران تأثیراتی داشته است ولی دولتمردان نیز در ایران نتوانسته‌اند بسته اقتصادی مناسبی برای حل این موضوع ارائه دهند.

وی با اشاره به این نکته که ادامه وضع موجود کشور را به سمت پرتگاه می‌برد، گفت: بازگشت به گذشته نیز به عنوان یک شکست محسوب می‌شود و هر چند ممکن است این بازگشت جلوی برخی از مشکلات را بگیرد، اما پیشرفت مناسبی نیز در کشور نخواهد داشت.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه جوانان ایران از استعدادها و توانمندی‌های بالایی برخوردارند، اظهار داشت: اگر افراد و مربیان مناسبی بالایی سر جوانان قرار بگیرند به کمک آنها دست‌یابی به قله‌هایی رفیع توسعه در جامعه امکان پذیر خواهد بود.

رضایی با بیان اینکه در زمان جنگ با کمک همین جوان‌ها بود که توانستیم بر دشمن قدرتمند خود پیروز شویم، اظهار داشت: حال سئوال من این است آیا از بین بردن فقر، بیکاری و مشکلات جامعه سخت‌تر از اداره جنگ تحمیلی است که جوانان نتوانند از عهده آن بر بیایند. مشکل این است که ما جوانان را وارد عرصه نمی‌کنیم.

وی تصریح کرد: تا کی باید قدرت در کشور در دست نسل اول انقلاب باشد و چرا ما امروز در صحنه انتخابات نباید کاندیداهای ریاست‌جمهوری در حدود سنی 30 سال داشته باشیم.

رضایی افزود: یکی از دلایل اینکه با اعتماد به نفس حرف می‌زنم این است که چشم امیدم به سمت جوانان است تا در دولت خود با استفاده از توانایی آنها و بهره‌گیری از نخبگان جامعه بتوانیم مشکلات را حل کنیم.

وی خاطر نشان‌ کرد: در رابطه با جوانان نباید فقط شعار داد، بلکه باید برای آنها برنامه ارائه کرد و در نظر دارم در صورت پیروزی با تشکیل وزارت امور اجتماعی به صورت تخصصی به مسائل اجتماعی خصوصاً مسائل مربوطه خانواده‌ها، روابط‌ دختر و پسر و مشکلات جوانان رسیدگی کنم.

این داوطلب کاندیداتوری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سئوال که چه تضمینی وجود دارد که شما این بار هم در عرصه انتخابات کنار نروید؟ گفت: در دوره قبل از انتخابات کنار کشیدم و سفر خود را به خوزستان نیمه تمام گذاشتم و امروز می‌گویم که آن کنار کشیدن آغاز برای این شروع دوباره است و من به همین دلیل اولین سفر انتخاباتی خود را خوزستان قرار داده‌ام.

رضایی که در گذشته ایده دولتی ائتلافی را مطرح کرده بود، در توضیح مفهوم دولت ائتلافی نیز بیان داشت: در این دولت از همه ظرفیت‌های مدیریتی کشور، اقشار و نخبگان استفاده خواهد شد و من دولتی را تشکیل خواهم داد که مانند یک اتوبوس ده طبقه همه اقشار در آن جایگاهی داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه انتخابات را باید کاملا جدی گرفت، خاطرنشان کرد: اگر در این عرصه حقایق را به مردم نگوییم خیانت کرده‌ایم، من امروز هیچ یک از این کاندیداها را نفی نمی‌کنم و اگر مطمئن بودم که آنها برنامه مناسبی در موضوع تحول اساسی جامعه داشتند وارد صحنه نمی‌شدم و مانند 30 سال گذشته به همکاری با آنها اکتفا می‌کردم.

فرمانده اسبق سپاه پاسداران درخصوص ناگفته‌های جنگ تحمیلی و اینکه زمانی گفته بود جبعه سیاه جنگ را باز نمی‌کنم، اظهار داشت: این جعبه سیاه حاوی مطالبی در خصوص پشت صحنه جنگ و نارسای‌ها و ناهماهنگی‌های میان عقبه جبهه و خط مقدم است که کم کم به اطلاع مردم رسیده است و من اینها را به مرور برای مردم بازگو می‌کنم و درصدد هستم تا تمام این مسائل و نامه‌هایی که خدمت امام نوشته‌ام در قالب کتابی منتشر کنم.

رضایی در پاسخ به این سئوال که چرا با شک و تردید وارد عرصه انتخابات شدید، اظهار داشت: من با شک و تردید نیامدم اما علت اینکه دیر وارد صحنه شدم این بود که می‌خواستم دوستان دیگری که ایده دولت ائتلافی را قبول داشته‌اند وارد صحنه شوند و من به آنها کمک کنم و نمی‌خواستم زود تصمیم بگیرم و مانند برخی دوستان عمل کنم که ابتدا خودشان به صحنه آمدند و بعد که یکی از دوستانشان وارد صحنه شد از عرصه کنار رفتند.

رضایی درخصوص موضوع گشت‌های ارشاد نیز گفت: با حل مشکل بیکاری می‌توان همه این مسائل فرهنگی را حل کرد و دغدغه من این است که برای فرهنگ جوانان کاری بشود؛ چرا که مشکلات فرهنگی ریشه در مسائل اقتصادی دارد.

رضایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه من دوبار در سالهای گذشته برای آقای میرحسین موسوی نزد امام وساطت کردم تا بتواند به مسئولیتش ادامه دهد، خاطر نشان کرد: البته من نسبت به این موضوع بر سر هیچ کس منتی ندارم، بلکه وظیفه خود را انجام داده‌ام، اما معتقدم اقتصاد جنگی با جنگ اقتصادی تفاوت دارد و هیچکدام از این کاندیداها توانایی حل مشکلات اقتصادی این کشور را ندارند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص درآمدهای نفتی نیز خاطر نشان کرد: بخشی از این درآمدها توسط دولت بدون بهره‌وری برای کشور به هدر می‌رود؛ چرا که سیستم و ساختار کشور چه در گذشته و چه در حال یک سیستم اصراف‌گرایانه‌ است و برای اصلاح الگوی مصرف نیز باید صرفه‌جویی از خود دولت شروع شود.

وی در پاسخ به این سئوال که چرا آقای دانش جعفری رئیس ستاد انتخاباتی شما شد و آیا این موضوع به نوعی تقابل با دولت نهم نیست؟ اظهار داشت: آقای دانش جعفری از دوستان قدیمی من هستند و افتخار می‌کنم افرادی مانند ایشان در انتخابات به من کمک می‌کنند.
وی ادامه داد: هیچ یک از کاندیداهای انتخابات را رقیب خود نمی‌دانم، بلکه رقیب اصلی من فقر، بیکاری و مشکلات اقتصادی جامعه است.
رضایی در پاسخ به این سئوال که در صورت پیروزی حاضرید مفسدان اقتصادی کشور را معرفی کنید یا از آنها حساب می‌برید؟ اظهار داشت: در صورت پیروزی خواهید دید که چه کسی از چه کسی حساب می‌برد و در ساختار دولت می‌خواهم با شفاف‌سازی کامل عمل کنم.
وی در خصوص سیاست‌خارجی در تعامل با کشورهای دیگر در زمینه سرمایه‌گذاری خاطر نشان کرد: ما باید ببینیم سرمایه‌گذاری در چه منطقه‌ای بیشتر به نفع ایران است.
رضایی افزود: امروز آمریکای‌ها به ما نیازمند شده‌اند و باید با حفظ عزت و افتخار این نیاز آنها را به ثروت و منفعت برای کشور خود تبدیل کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در دولت جرج‌ بوش سه بار آمریکا تصمیم گرفت به ایران حمله کند، بیان داشت: حتی رئیس جمهور وقت آمریکا یک بار دستور کتبی حمله به ایران را صادر کرد، اما اینکه نتوانست، به دلیل اقدام هوشمندانه نیروهای مسلح کشور در خصوص بازدارندگی بود که یکی از این راهها مانورهای موشکی بود که در خلیج فارس انجام گرفت و بعدها معلوم خواهد شد که این اقدامات یکی از این شاهکارهای نظامی دوران ما است.

فرمانده اسبق سپاه پاسداران با بیان اینکه همیشه جنگها را سیاستمداران درست می‌کنند و نظامیان تنها یک قدرت بازدارنده و دفاعی هستند، گفت: این که عده‌ای می‌خواهند با عنوان نظامی و نظامی‌گری علیه افراد جوسازی کنند؛ باید بگویم ما قبل از اینکه نظامی بوده باشیم اشخاص فرهنگی و سیاسی بودیم که اگر جنگ تحمیلی رخ نمی‌داد شاید امروز خیلی از ماها در دولتها و مجالس مشغول به کار می‌شدیم اما در آن موقع و بنابر ضرورت حفظ انقلاب وارد صحنه جنگ شدیم.

رضایی در پاسخ به سئوالی در خصوص مافیای سیگار و دخانیات گفت: ‌در این دولت برخی حرفها زده شد که من به مصلحت ندیدم که در این رابطه صحبت کنم و الان هم معتقدم با تواضع به اخلاق بسیاری از این مسائل حل می‌شود و من حاضر نیستم وقت ملت را برای دفاع از خود در این قبیل از این مسائل بگیرم.

رضایی با بیان اینکه دولت نهم دستاوردها و آسیب‌هایی را به همراه داشته است، ایستادگی در مسائل هسته‌ای به نتیجه رساندن ماهواره‌ها، به نتیجه‌رساندن برخی کارهای گذشته و ارتقاء سطح تعامل دولت و مردم را از دستاوردهای دولت احمدی‌نژاد دانست و گفت: وظیفه داریم ضعف‌های این دولت در مسائل اقتصادی، کشاورزی ، تولید، فرهنگ و توجه به نخبگان را نیز بیان کنیم.

رضایی در پاسخ به سئوالی در مورد فرزند خود نیز اظهار داشت: هیچکس جوابگوی رفتار دیگران نیست و جوانان هم در رابطه با رفتار خود مختار و خودشان جوابگو هستند.

وی خاطرنشان کرد: بی‌شک اگر فرزندم کار مثبتی انجام نداده بود با او چنان کار جدی می‌کردم، کما ‌اینکه درمورد برخی افراد که مدارک قوی نیز وجود نداشت مثل آقای موسویان برخوردهایی صورت گرفت که هنوز در این رابطه سئوال‌های وجود دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: من هیچگاه حاضر نیستم در برابر قانون جانب کسی را بگیرم حتی اگر فرزندم باشد و در آینده اگر صلاح بود دستگاه‌های مربوطه در مورد فرزند من و کارهایی که کرده اطلاعات کافی را به مردم ارائه خواهند داد.

رضایی در خصوص واردات میوه و پخش پرتقال‌های اسرائیلی در کشور اظهار داشت: با گران شدن میوه و برخی محصولات در کشور ابتدا دولت آنها را انکار کرد، ولی سپس برای حل این مشکل تصمیم به پایین آوردن تعرفه واردات گرفت و با دست‌پاچگی اقدام به این کار کرد که برخی مشکلات به وجود آمد. در صورتی که می‌شد با بهره‌گیری از نظر کارشناسان این مسائل را جوری حل کرد که به نفع کشاورزان نیز باشد.

وی در پایان در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان در زمینه اطلاع‌رسانی درباره قراردادهای نفتی گفت: وقتی ما با یک کشور خارجی قرار می‌بندیم دیگر مسئله امنیتی ندارد و باید به اطلاع جامعه برسد، هر چند طبق قانون اساسی، مجلس بعنوان نماینده ملت بر تمامی قراردادهای خارجی نظارت دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها