تشدید عملیات ارتش پاکستان علیه طالبان

گروه بین‌الملل: حملات ارتش پاکستان علیه شبه‌نظامیان طالبان در منطقه عمومی بونر به فاصله 100 کیلومتری غرب اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان برای عقب راندن افراطی‌ها به دره سوات دیروز وارد چهارمین روز خود شد. به گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، عملیات گسترده ارتش پاکستان برای پاکسازی منطقه عمومی بونر از شبه‌نظامیان طالبان که با حمایت واحدهای توپخانه‌ای و نیروی هوایی در حال انجام است به واسطه موقعیت جغرافیایی تپه ماهوری منطقه به سختی پیش می‌رود.
کد خبر: ۲۵۰۱۶۶

سرتیپ اظهر عباس، از فرماند‌هان ارتش پاکستان روز گذشته با شرکت در نشستی خبری از موفقیت ارتش در عقب راندن نیروهای طالبان از اطراف بونر به سمت دره سوات خبر داد. شبه‌نظامیان طالبان از اوایل هفته گذشته سوار بر وانت‌های پیک‌آپ‌ و در حالی که به سلاح‌های سبک مجهز بودند با هدف گسترش منطقه تحت نفوذ خود و اعمال قوانین شریعت در مناطق مجاور دره سوات راهی بونر شدند که این اقدام با واکنش تند داخلی و خارجی مواجه شد.

حضور شبه‌نظامیان کلاشینکف به دست طالبان در بونر و اصرار آنان به واداشتن مردم این شهر کوچک به تابعیت از دستورات‌شان نه تنها وجهه این گروه را در پاکستان مخدوش کرده که اعتراض دولت پاکستان و غربی‌ها را برانگیخته است. این اقدام دستاویز لازم را به آمریکا داد تا با ابراز نگرانی از امنیت زرادخانه هسته‌ای پاکستان خواستار شدت عمل دولت این کشور در قبال طالبان شود.

توافق نامه بی‌اعتبار؟

مولانا صوفی محمد، از روحانیون اهل تسنن ایالت سرحدات‌شمالی که میانجی امضای توافق نامه صلح بین دولت محلی و طالبان پاکستان بود روز گذشته با توجه به حملات گسترده ارتش علیه شبه‌نظامیان طالبان از ملغی شدن این توافق نامه خبر داد.

در توافقنامه دولت ایالت سرحدات‌شمالی با طالبان پاکستان به این گروه مجوز کنترل دره سوات و اعمال قوانین شریعت در این منطقه داده شده بود اما رهبران طالبان پاکستان بلافاصله پس از بدست گرفتن کنترل این منطقه درصدد گسترش حوزه نفوذ خود برآمدند.

ورود شبه‌نظامیان طالبان به بونر که نزدیک به 50 کیلومتر با دره سوات فاصله دارد موجب خروج بسیاری از ساکنان از این شهر شد. آغاز عملیات ارتش در منطقه عمومی بونر روند خروج مردم از این منطقه را سرعت بخشیده است.

فشارهای واشنگتن

اسلام‌آباد که به واسطه ماهیت قومی طالبان پاکستان برای سرکوب این گروه با مشکل مواجه است اکنون با تشدید فشارهای آمریکا مواجه شده که خواستار سرکوب کامل افراطیون است.

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا دیروز راهی کنگره آمریکا شد تا از قانونگذاران آمریکایی بخواهد روند تایید کمک مالی 400 میلیون دلاری در نظر گرفته شده برای پاکستان را سرعت بخشند اما او در کیپتول‌هیل با مخالفت اعضای کنگره مواجه شد که از گسترش دامنه نفوذ طالبان در پاکستان ابراز نگرانی می‌کنند.

گمان می‌رود دولت پاکستان تحت فشارهای خارجی عملیات خود علیه طالبان پاکستان را گسترش دهد. این در حالی است که امکان بروز ناآرامی‌هایی در شرق و جنوب در این کشور در صورت ادامه حملات وجود دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها