نوه امام خمینی (ره)‌ در مراسم یار و یادگار تشریح کرد

نقش ویژه شاعران در انتقال علوم

گروه فرهنگ و هنر: دومین همایش نکوداشت حضرت امام خمینی (ره) و حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خمینی با عنوان یار و یادگار شامگاه 14 اسفند با حضور شاعران و اهل قلم و سیدیاسر خمینی نوه حضرت امام (ره) و با معرفی برگزیدگان در دبیرستان البرز تهران برگزار شد. در این مراسم حجت‌الاسلام سید یاسر خمینی با تاکید براهمیت هنر و ادبیات در انتقال مفاهیم دینی گفت: هنر اگر می‌خواهد برای جامعه راهگشا باشد، باید نگاهش به سعادت بشر باشد و اسلام تنها دینی است که معجزه پیامبرش یک کلام و بیان عمیق و هنرمندانه است.
کد خبر: ۲۴۰۳۰۳

شعر، دروغ و زیبایی

یاسر خمینی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دیدگاه‌های مختلفی که درباره هنر وجود دارد، گفت: از دیدگاه متشرعان، تمام علوم در این دنیا وسیله‌ای برای هدایت و رساندن بشر به سعادت هستند که هنر نیز از این قاعده مستثنا نیست.

نوه حضرت امام (ره) تاکید کرد: هنری که خودش موضوع و هدف باشد در این دسته‌بندی جایی ندارد، اگر هدف این باشد که فقط شعری سروده شود که زیبا باشد آن هنگام باید گفت بهترین و زیباترین شعرها را دروغگوترین شاعرها سروده‌اند و هرچه دروغ شعر بیشتر باشد زیبایی‌هایش نیز بیشتر است به عنوان مثال چهره محبوب چون ماه می‌ماند و قدش چون سرو؛ این مثال‌ها زیبایی و تخیل نابی دارند اما از حقیقت خالی هستند.

سیدیاسر خمینی همچنین گفت: در حوزه‌های علمیه شاهد تولید علم هستیم، اما شاید نقش شاعران در انتقال این مفاهیم به مردم بیش از ما روحانیون باشد. همان‌طور که بسیاری از مضمون‌های با شکوه،  که در شعر بزرگان ما وجود دارد  برگرفته از مفاهیم عرفانی و دینی است و حتی شخصیت بزرگی همچون امام راحل هنگامی که برای گورباچف نامه‌ای می‌نویسند با وجود کتاب‌ها و منابع فراوان دینی که فقهای بزرگ قم و جهان تشیع پدید آورده‌اند، اما ایشان برای دعوت و آشنایی رئیس‌جمهور شوروی با اسلام به کتاب‌های ابن عربی ارجاع می‌دهند.در ادامه به برترین‌ آثاری که با موضوع امام خمینی (ره) در حوزه‌ ادبیات کودک و نوجوان خلق شده‌اند جوایزی اهدا شد.

برگزیدگان این دوره مرحوم نادر ابراهیمی، امیر حسین فردی و جعفر ابراهیمی (شاهد) بودند که جایزه مرحوم ابراهیمی را همسرش دریافت کرد و جعفر ابراهیمی نیز هنگام دریافت جایزه‌اش شعری را خواند که با توجه به حضور تعداد زیادی از نوجوانان و دانش آموزان مدرسه البرز در سالن، این شعر مورد استقبال قرار گرفت.

تکرار یک حافظه تاریخی

در بخش داستان همایش یار و یادگار و در میان نام‌های پیشکسوت و شناخته شده‌ای مانند امیر حسین فردی، از یک کودک نیز که داستانی را نوشته بود تقدیر ویژه شد که اهدای جایزه به این کودک  محمد اکبری  تشویق ویژه حاضران در سالن و همچنین سیدیاسر خمینی را به همراه داشت به گونه‌ای که پس از اهدای جوایز، ایشان نیز کودک را در آغوش گرفت و عکاسان هم بسرعت این لحظه را ثبت کردند، لحظه‌ای که به آن عکس معروف حضرت امام (ره) که نوه‌اش را در آغوش گرفته بود و می‌بوسید شباهت فراوانی داشت.

در این مراسم همچنین مهدی دهقان‌ نیری (مدیر کل نغمات آیینی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران) حضور داشت و هدایای ویژه‌ای را برای برگزیدگان در نظر گرفته بود و همچنین حمید سبزواری، عباس براتی‌پور، سهراب هادی، کورس احمدی، سیناعلی محمدی، کامران شرفشاهی و برخی دیگر از اهل قلم حضور داشتند و آثارشان را در ارتباط با یادگار امام (ره) ارائه کردند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها