رئیس جمهوری قرقیزستان در کنفرانسی خبری با اشاره به اعلام تعطیلی پایگاه نظامی آمریکا در قرقیزستان در آیندهای نزدیک اعلام کرد که این تصمیمی شتابزده نیست.
کد خبر: ۲۳۵۴۳۵
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، "قربان بیگ باقیاف " امروز چهارشنبه اعلام کرد که قرقیزستان پایگاه ارتش آمریکا را به دلیل اینکه واشنگتن از پرداخت قیمت منصفانه برای آن امتناع ورزیده، تعطیل میکند.
وی گفت: در طول سه سال گذشته من به صراحت در گفتگو با دولت آمریکا اعلام کردهام که دوران تغییر کرده است و قیمتها تغییر کرده است. ما باید بندهای توافقنامه پایگاه ماناس را مورد بررسی قرار دهیم.
باقیاف افزود: اما تقاضاهای ما همواره با بی اعتنایی روبرو میشد.
رئیس جمهوری قرقیزستان تصریح کرد: تصمیم دولت ما برای تعطیلی پایگاه آمریکا، تصمیمی شتابزده نبوده است.
"مادوماروف " دبیر شورای امنیت ملی قرقیزستان، امروز عنوان کرد که نظامیان آمریکایی ظرف مدت 180 روز پایگاه نظامی ماناس را ترک خواهند کرد.
این در حالی است که "رابرت گیتس " وزیر دفاع آمریکا دیروز اعلام کرد، پنتاگون درصدد یافتن جایگزینی برای پایگاه نظامی «ماناس» در خاک قرقیزستان است، هرچند ممکن است اصلا نیازی به این کار نباشد و این پایگاه تعطیل نشود.
یک هیئت پارلمانی قرقیزستان روز دوشنبه طرح بسته شدن پایگاه هوایی آمریکا در منطقه ماناس را امضاکرد و آن را برای رای نهایی که انتظار میرود اواخر هفته جاری به تصویب برسد آماده کرد.