محاکمه «تروریست» 13 ساله در گوانتانامو

بازداشت و بازجویی شدید از عمر خضر 13ساله در زندان گوانتانامو مسائل اخلاق جدی را مطرح می‌کند. بازجویان او در این زندان بد نام سگ‌های خشمگین را به جان او انداخته‌اند. او را از پاها آویزان کرده و وادارش کرده‌اند با زبانش زمین را پاک کند.
کد خبر: ۲۳۱۹۹۹

به گزارش لس‌‌آنجلس تایمز همه اینها به این دلیل انجام شده که نیروهای آمریکایی معتقدند که وی با پرتاب نارنجک یک نظامی آمریکایی را کشته است.

عمر خضر، تبعه کانادا و یکی از 19 زندانی گوانتانامو است که به جنایت جنگی متهم شده‌اند. هم بند او جواد، تبعه افغانستان، یک سال از او بزرگ‌تر است.

جلسات دادگاه گوانتانامو جزئیات وحشتناک شکنجه خضر را در مدت 3 ماه در زندان بگرام افغانستان افشا کرد.
دادگاه نظامی زندان گوانتانامو به وکیل مدافع او اجازه نمی دهد عکس‌هایی را که 27 ژوئیه 2002 در نزدیکی خوست، افغانستان گرفته شده به دادگاه ارائه دهد. گفته شده خضر در آنجا نارنجکی را انداخت که منجر به قتل کریستوفر اسپیر، گروهبان آمریکایی شد. این عکس‌ها را خود سربازان آمریکایی هنگام حمله به محلی که بمباران هوایی شده بود گرفته‌اند و خضر را نشان می‌دهد که در حالی که صورتش روی زمین است زیرآوار ساختمان افتاده و از هوش رفته است. سربازان آمریکایی نمی‌دانستند کسی در زیر آوار است تا این که یکی از آنان پایش را روی آوار گذاشت و احساس کرد آدمی در آنجا است.

ویلیام کوبلر ستوان نیروی دریایی آمریکا ،وکیل مدافع اصلی خضر، می‌گوید وقتی سربازان نیروی دلتا وارد ساختمان مخروبه شدند خضر زیر آوار بیهوش بود پس نمی‌توانسته با پرتاب نارنجک گروهبان اسپر را کشته باشد. اما دادستانی یا، البته دولت بوش و حتی دولت کانادا به خود زحمت تحقیق درباره این موضوع یا سرنوشت این پسر 13 ساله را نمی‌دهند.

خضر که حالا 22 ساله است تقریبا یک سوم عمرش را در زندان دولت آمریکا گذرانده است. وکلای او می‌گویند وی از لحاظ احساسی و روانی دچار لطمات شدید شده است.

در پیمان (کنوانسیون)های ژنو و پیمان‌های بین المللی مربوط به حقوق کودکان تاکید شده است کشوری که سربازانش نوجوانان را در میدان نبرد دستگیر می‌کنند مسوول بازپروری و توانبخشی و بازگرداندن دوباره او به اجتماع است. اما نه دادگاه و نه دولت بوش هیچ اهمیتی به این پیمان‌ها نداده اند.

دایان مری‌امان استاد حقوق دانشگاه دیویس که ناظر تازه‌ترین جلسه رسیدگی به پرونده خضر از طرف موسسه ملی عدالت نظامی بود گفت: «براساس حقوق بین‌الملل بزرگسالانی که کودکان را برای جنگ استخدام می‌کنند برای این خلاف باید تحت پیگرد قرار گیرند و کودکانی که در میدان جنگ دستگیر می‌شوند باید تحت محافظت قرار گیرند نه تحت پیگرد.

محاکمه خضر قرار است از 26 ژانویه (7 بهمن) شروع شود.

پاتریک پریش سرهنگ ارتش آمریکا حکم کرده است که خضر باید به اتهام قتل، تلاش برای قتل، جاسوسی، توطئه و حمایت مادی از ترویسم محاکمه شود.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها