رئیس کل بانک مرکزی:

ایران به سرمایه‌گذاران خارجی3 درصد بیشتر سود می‌پردازد

گروه اقتصاد: رئیس کل بانک مرکزی از ارائه 3 درصد سود تسهیلات بیش از نرخ‌های بین‌المللی به سرمایه‌گذاری‌های یک تا 5 سال خبر داد. محمود بهمنی دیروز در همایش «بررسی بحران اقتصادی غرب، چالش‌ها و فرصت‌های آن» برای منطقه و ایران که با حضور وزرای خارجه و اقتصاد و تعداد زیادی از فعالان بخش‌های مختلف اقتصادی و تجاری در کیش تشکیل شد، گفت: وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز اطمینان و تضمین لازم را برای سرمایه‌گذاران خارجی ارائه می‌کند. وی درباره میزان ذخایر حساب ذخیره ارزی نیز گفت: برخی رسانه‌ها، ‌ذخایر ارزی کشور را حدود 80 میلیارد دلار اعلام کردند؛ در حالی که رقم واقعی این حساب بسیار بیشتر از این ارقام است.
کد خبر: ۲۳۱۹۴۳

وی گفت: ایران براحتی می‌تواند با 70 میلیارد دلار بودجه سالانه بحران را طی کند و به همین دلیل نگرانی برای تامین بودجه وجود ندارد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان آن که وضعیت ایران، ‌نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی بسیار متفاوت است، اظهار کرد: اقتصاد این کشورها بسیار شکننده است و نباید الگوی آنها را در ایران پیاده کرد.

وی با اشاره به پیش‌بینی بانک مرکزی از وقوع بحران مالی در آمریکا طی اردیبهشت و خرداد ماه امسال، گفت: این امر سبب شد بخش مسکن با سرعت کنترل شود و ارائه تسهیلات خرید کاهش یابد.

بهمنی ادامه داد: از آنجا که با توجه به محدودیت‌های اعطای تسهیلات در بخش مسکن، واحدهای کمی پوشش داده شدند نگرانی در این بخش در زمان حاضر وجود ندارد.

وی از آمادگی لازم برای اجرای برنامه‌های خصوصی‌سازی در کشور خبر داد و افزود: دوره حاضر، زمان مناسبی برای اجرای این برنامه است و سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند با اطمینان در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنند. رئیس کل بانک مرکزی با بیان آن که غرب با کاهش نرخ سود تسهیلات می‌خواهد سرمایه‌گذاران را تشویق به فعالیت کند، ‌اظهار کرد: این در حالی است که نرخ سود در آمریکا به صفر رسیده است، لذا نمی‌توان دیگر از این ابزار بهره‌گیری کرد. به گفته وی،‌ برای غلبه آثار بحران در کشور باید به دنبال خصوصی‌سازی رفت. بهمنی درنگ در شناسایی را از دلایل بروز بحران غرب عنوان و پیش‌بینی کرد: در آینده نه چندان دور آمریکا و غرب با بحران تورمی روبه‌رو شوند. وی تنوع صادرات و کاهش واردات کالاهای لوکس در ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس را برای جلوگیری از آثار بحران مالی ضروری دانست و گفت: باید منابع ارزی را در کشور مدیریت کرد و این جز با کاهش واردات کالاهای لوکس و تجملی امکانپذیر نیست.

وی در ادامه به راهکارهای مورد نظر برای جبران آثار بحران مالی غرب پرداخت و گفت: باید ضمن تقویت سیستم‌های اعتبارسنجی، رتبه‌بندی‌های اعتباری را نیز ایجاد و مدیریت کرد. به گفته وی، به صفر رساندن تعرفه‌های صادراتی، افزایش تعرفه کالاهای غیرضرور و همچنین امنیت ذخایر ارزی نیز از دیگر راهکارهای در نظر گرفته شده برای جبران آثار بحران مالی غرب است.

رئیس کل بانک مرکزی مدیریت بودجه دولتی، کاهش وابستگی به نفت و حفظ منابع ارزی را از دیگر راهکارهای مناسب برای جبران این بحران دانست و تاکید کرد: بر همین اساس، دولت علاوه بر حمایت از واحدهای نیمه‌کاره، از سرمایه‌گذاران خارجی نیز برای مشارکت در این طرح‌ها پشتیبانی خواهد کرد.

بهمنی تلاش برای ایجاد فضای کسب و کار را از دیگر برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: ابتدا باید ظرفیت‌های خارجی را تکمیل کرد، سپس منابع را به دیگر طرح‌های مولد اختصاص داد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها