بنزین 400 تومانی، حالا دیگر واقعا بنزین آزاد است

قیمت بنزین در خلیج‌فارس به لیتری 300 تومان رسید

گروه اقتصاد: در حالی که دولت هر لیتر بنزین آزاد را 400 تومان به مردم می‌فروشد، گزارش‌ها حاکی است؛ قیمت هر لیتر بنزین در بازارهای جهانی به حدود 300 تومان یعنی 100 تومان زیر قیمت آزاد ایران رسیده است. آمارهای رسمی وزارت نفت دیروز حکایت از آن داشت که میانگین قیمت هر تن بنزین سوپر بدون سرب در بازار خلیج‌فارس به 303 دلار رسیده که پایین‌ترین قیمت این فرآورده در یک سال گذشته است. بر اساس محاسبات، تبدیل واحد تن به هر لیتر با توجه به رقم 303 دلار، قیمت هر لیتر بنزین را به حدود 300 تومان می‌رساند.
کد خبر: ۲۱۹۶۷۰

این در حالی است که اوایل امسال قیمت هر تن بنزین در بازار خلیج‌فارس 1200 دلار بوده اما با کاهش قیمت نفت، سیر نزولی بهای فرآورده‌های پالایشی آن و از جمله بنزین نیز آغاز شده است.خبرنگار ما می‌نویسد: اگر این آمار صحت داشته و مانند برخی اخبار روز بعد و با ذکر دلایل فنی تکذیب نشود، می‌توان اینگونه نتیجه‌گیری کرد که حالا دیگر می‌توانیم بنزین لیتری 400 تومان را واقعا بنزین آزاد بنامیم. هرچند ملاک محاسبه قیمت فروش بنزین متوسط سال است و نمی‌توان به صرف این کاهش قیمت، حکم به گران فروختن بنزین در تمام ایام سال داد؛ اما می‌توان این کاهش قیمت را یک فرصت استثنایی برای دولت به شمار آورد که با سوار شدن بر موج کاهش قیمت جهانی بنزین، اقدام به آزادسازی کامل قیمت بنزین داخلی، حذف یارانه‌ها و نظام سهمیه‌بندی فعلی نماید.

دلیل این استدلال آن است که با کاهش قیمت جهانی بنزین، افکار عمومی احتمالا آمادگی خوبی برای هضم فاصله 100 تومانی بنزین کارتی و بنزین آزاد قیمت جدید خواهند داشت.

از سوی دیگر، سوخت جت (نفت سفید)‌ نیز با قیمت هر تن 516 دلار، بالاترین رقم فروش فرآورده را در میان دیگر فرآورده‌ها، در بازار خلیج‌فارس به خود اختصاص داد. این در حالی است که هر تن گازوئیل نیز با قیمت هر تن 430 دلار دادوستد شد. بنابراین قیمت هر لیتر گازوئیل به حدود 370 تومان رسیده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها