وزیر نفت تشریح کرد:

جزئیات تفاهم‌نامه گازی ایران و ترکیه

گروه اقتصاد: وزیر نفت گفت: مدل سرمایه‌گذاری ترکیه در 3 فاز پارس جنوبی براساس قراردادهای بیع متقابل خواهد بود. به گزارش فارس، غلامحسین نوذری شب گذشته در جمع خبرنگاران پس از امضای تفاهم‌نامه همکاری گازی با حلمی گولر، وزیر انرژی ترکیه اظهار کرد: مدل سرمایه‌گذاری ترکیه در توسعه فازهای 22 تا 24 میدان گازی پارس جنوبی بیع متقابل است و سرمایه‌گذاری و احداث خط لوله نهم سراسری گاز به صورت مشارکتی با تشکیل شرکتی انجام می‌شود. وی در پاسخ به این سوال که ترکیه در مدت یک سال از گذشت اولین تفاهم‌نامه همکاری امضا شده چه اقداماتی انجام داده است، گفت: طرف ترک در طول یک سال گذشته اطلاعات فنی را درخصوص میدان، نحوه سرمایه‌گذاری و قراردادهای بیع متقابل دریافت کرد.
کد خبر: ۲۱۸۰۱۴

وی گفت: قرارداد موجود گازی بین ایران و ترکیه، صادرات میانگین روزانه 27 میلیون مترمکعب گاز است که متناسب با زمان‌های مختلف در سال انجام می‌شود و از آنجا که ترکیه در انتهای خط انتقال گاز در آن منطقه از کشور است در مواقعی با کاهش دریافت گاز مواجه می‌شود.  وزیر نفت در ادامه گفت: با احداث خط لوله نهم سراسری از عسلویه تا مرز ترکیه که هیچ انشعابی در داخل کشور نخواهد داشت زمینه ارسال گاز مورد نیاز ترکیه و همچنین گاز مورد نیاز انتقال به اروپا فراهم می‌شود.  نوذری با تاکید بر این‌که استراتژی صادرات گاز، مشارکت و سرمایه‌گذاری خریداران آن در بخش بالادستی گاز است، گفت: فازهای 22 تا 24 توسعه میدان گازی پارس جنوبی برای مشارکت و سرمایه‌گذاری ترکیه در نظر گرفته شده است.

وی افزود: ظرفیت انتقال خط لوله نهم سراسری انتقال 160 میلیون مترمکعب گاز در روز است که 50 میلیون مترمکعب آن به ترکیه و حدود 60 میلیون مترمکعب برای صادرات گاز به اروپا منظور خواهد شد.  وزیر نفت اجازه ترانزیت گاز ایران به اروپا از مسیر ترکیه را یکی از مفاد مهم تفاهم‌نامه امضا شده با ترکیه عنوان کرد و افزود: به این ترتیب زمینه انتقال سالانه 35 میلیارد مترمکعب گاز ایران به اروپا فراهم خواهد شد.

نوذری اضافه کرد: براساس تفاهم‌نامه امضا شده، به ترکیه اجازه می‌دهیم از سرزمین ایران برای ترانزیت گاز ترکمنستان به مرز خود استفاده کند.  نوذری همچنین با اشاره به این‌که سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی توسعه این 3 فاز به عهده ترکیه است، گفت: خط انتقال گاز حدود 2000 کیلومتر است که با پیش‌بینی 2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای احداث 1000 کیلومتر خط، حداقل سرمایه‌گذاری برای احداث خط لوله عسلویه تا مرز ترکیه 4 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

نوذری با تاکید بر این‌که تقاضای سرمایه‌گذاری کشورهای اروپایی در بخش انرژی ایران جدی شده گفت: مذاکرات 3 جانبه‌ گازی روسیه، ایران و قطر نیز تاثیر زیادی در معادلات بین‌المللی داشته است و ما مدام در این زمینه مورد سوال قرار می‌گیریم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها