وقتی که یک استان، کاری ندارد

اهـواز ــ خـبرنگار جام‌جم: طرح بنگاه‌های زودبازده که به منظور رفع بیکاری و ایجاد اشتغال از سوی دولت نهم مطرح شده بود، اگرچه بیش از سه سال از اجرای آن می‌گذرد، اما نتوانست نـرخ بـیکاری خوزستان را آنچنان که در اهداف پیش‌بینی‌شده کاهش دهد؛ به طوری که آمار و گزارشهای اعلام شده از سوی مـسـوولان حـکـایـت از رونـد رو بـه رشـد نرخ بیکاری در استان خوزستان دارد.
کد خبر: ۲۱۷۸۶۴
خوزستان همواره جزو استان‌های دارای بالاترین نرخ بیکاری در کـشور بوده است و معضلی به نام بیکاری تحصیلکرده‌ها، امری طبیعی در استان تلقی می‌شود.

در حالی که مسوولان دولت کنونی از جمله وزارت کار ادعا دارند با اجرای طرح بنگاه‌های زودبازده نه تنها نرخ بیکاری را کاهش داده‌اند، بلکه بسیاری از مشکلات واحدهای تولیدی و صـنـعـتـی را نـیـز رفـع کرده‌اند! این اظهار نظر مسوولان با سخن گروه‌های کارشناسی کارگری و کارفرمایی خوزستانی متفاوت است؛ زیرا آنها مدعی‌اند که اجرای طرح بنگاه‌های زودبازده در قالب پرداخت تسهیلات به واحدها اجرا شد و فقط در یک زمان کوتاه توانست اندکی از مشکلات واحدها را کاهش دهد. =( به گونه‌ای مسکّن‌وار عمل کند)‌.

سید جعفر حجازی متذکر شد: در 3 سال اخیر میزان بیکاری خـوزستان تنها 2/2 درصد کاهش یافته؛  در حالی که خوزستان علیرغم آنکه یک استان جوان و تحصیلکرده است، اما مردم آن از وضعیت معیشتی مناسبی برخوردار نیستند؛ از این رو تصویب طرح‌های زودبازده و عدم پرداخت تسهیلات بانکی نتوانسته مشکل اشتغال را بهبود دهد.

رئیس شورای اشتغال خوزستان، آمار نیروهای غیربومی شاغل در استان را نگران‌کننده اعلام کرد و گفت: این تعداد بیش از 73 هزار نفر هستند. حجازی از جمع‌آوری اطلاعات مربوط به نیاز تمامی واحدهای تولیدی، صنعتی و پیمانکاری به تخصص‌های ویژه و امضای توافق نامه‌ای با سازمان فنی و حرفه‌ای خبر داد که مقرر شده تمامی نیروهای تخصصی مورد نیاز صنایع و کارخانجات با هزینه دولت، توسط فنی و حرفه‌ای جذب و آموزش داده شوند.  وی افزود: این توافق‌نامه، اداره کل را موظف می‌کند صنایعی مانند پتروشیمی، نفت، گاز و صنایع بالادستی نفت که در برخی موارد از پـیـمـانـکـاران غـیـربومی استفاده می‌کنند، کنترل شود و نیروهای خوزستانی در آنجا مورد استفاده قرار بگیرند.

بـه گفته سید جعفر حجازی مسجدسلیمان، آبادان، اهواز و خرمشهر دارای بالاترین آمار بیکاری در    استان است. وی افزود: وجود نیروی بیکار در شهرهای مسجدسلیمان و آبادان به عنوان شهرهای نفتی و اهواز به عنوان مهد اقتصاد و صنعت کشور جای بسی تاسف و نگرانی است.

رئیس سازمان کار و امور اجتماعی خوزستان نیز ضمن اشاره بـه ایـن‌کـه از ابـتدای اجرای گسترش طرح بنگاه‌های زودبازده اقتصادی تا اوایل آبان ماه جاری 75 هزار و 832 طرح مصوب جهت دریافت تسهیلات به بانک‌ها ارسال شده‌اند، گفت: تاکنون بانک‌های استان تنها به 30 هزار و 678 طرح تسهیلات پرداخت کرده‌اند و کل مبلغ تسهیلات مورد نیاز طرح‌های منعقد شده 17 هزار و 639 میلیارد ریال است.

سیدمنوچهر سیدجلالی افزود: فرصت‌های شغلی ایجاد شده از اجرای این طرح‌ها 133 هزار و 532 مورد است. وی ادامه داد: طرح‌های به بهره برداری رسیده نیز 23 هزار و 839 طرح بوده که 74 هزار و 808 فرصت شغلی ایجاد کرده‌اند. 

سیدجلالی با بیان این‌که امسال مبلغ اختصاص یافته از محل بنگاه‌های زودبازده به استان تنها 3420 میلیارد ریال است، گفت: خوزستان در توزیع اعتبارات در جایگاه سوم کشور قرار دارد اما از نظر نرخ بیکاری آمار قابل توجهی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به برخی محرومیت‌ها و شاخص‌های موجود در خوزستان از جمله جمعیت زیاد و میزان بالای بیکاری، گفت: از کـمـیـسـیـون تخصیص اعتبار درخواست شده که خوزستان در اولویت تخصیص اعتبارات قرار داده شود.

رئـیـس سـازمـان کـار و امور اجتماعی خوزستان متذکر شد: جهت اجرای تمامی طرح‌های موجود در استان به 15 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است تا نرخ بیکاری خوزستان تک‌رقمی شود.

سیدجلالی، سرعت در اجرای طرح‌های مصوب را منوط به هـمکاری بانک‌های استان در پرداخت تسهیلات به متقاضیان اجرای طرح‌های زودبازده عنوان کرد.

به گفته وی: با استناد به آمار شاغلینی که مدیرکل کار و امور اجـتـمـاعی استان در مورد بنگاه‌های زودبازده داده، همچنین با اضافه کردن طرح‌های عظیمی که یا به بهره برداری رسیده یا این که نـیـروهـای زیادی هم اکنون برای احداث و تکمیل این طرح‌ها مشغول به کار هستند، مشاهده می‌شود نرخ بیکاری خوزستان با سالهای گذشته تفاوت چندانی نداشته است.

سیدجلالی یکی از معضلات اصلی افزایش نرخ بیکاری استان را مهاجرپذیر بودن خوزستان دانست. مدیران برخی از بانک‌های عامل خوزستان نیز ابلاغ برخی از قوانین انقباضی اخیر از سوی بـانـک مرکزی مبنی بر پرداخت نکردن تسهیلات به بنگاه‌های زودبازده را دلیل اصلی اختصاص نیافتن پول به طرح‌های مصوب اعلام و اظهار کردند: این سیاست به نوبه خود در ناکامی بنگاه‌های زودبازده و کاهش نیافتن بیکاری در استان بی تاثیر نیست.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها