پزشک خانواده

کد خبر: ۲۱۷۷۲۸

واکسن فلو (آنفلوآنزا)‌ علیه ویروس‌های تیپB  وA  آنفلوآنزا مصونیت ایجاد می‌کند. تیپC  شایع نیست و معمولا باعث یک بیماری خفیف می‌شود و از این رو در تهیه واکسن از آن استفاده نمی‌شود. از آنجایی که ویروس آنفلوآنزا اغلب تغییر (وجهش)‌ پیدا می‌کند. این واکسن هر ساله نوسازی می‌شود تا تاثیر آن به حداکثر ممکن برسد.
سازمان غذا و دارو در آمریکا)FDA(  همیشه 6 تا 9 ماه قبل از فصل آنفلوآنزا با متخصصان سراسر دنیا در مورد این که چه سوش‌هایی از ویروس در واکسن آن سال مورد استفاده قرار گیرد، مشورت می‌کند. اساس این تصمیم بر پایه آنفلوآنزایی است که به احتمال بیشتری ممکن است در فصل آینده شیوع پیدا کند.

این واکسن را از ویروس‌های بسیار تصفیه شده‌ای که روی تخم‌مرغ رشد کرده و بعد غیرفعال شده‌اند تهیه می‌کنند. از آنجایی که این ویروس‌ها کشته شده‌اند، شما به آنفلوآنزا مبتلا نمی‌شوید. واکسن را یک بار تزریق می‌کنند و محل آن هم معمولا عضلات بازو است. کودکان زیر 9 سال اولین بار واکسن را در دو تزریق و به فاصله یک ماه دریافت می‌کنند. حدود دو هفته طول می‌کشد تا واکسن در شما مصونیت ایجاد کند و این مصونیت می‌تواند تا یک سال دوام بیاورد. واکسیناسیون هیچ تضمینی ایجاد نمی‌کند که شما دیگر به آنفلوآنزا مبتلا نشوید، اما در صورت ابتلا، بیماری خفیفی خواهد بود که خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ به دلیل عوارض ناشی از ویروس را بسیار کاهش خواهد داد. به دلیل آن که این ویروس به سرعت تغییر می‌کند، هر ساله باید این واکسن تزریق شود.
واکنش‌‌های شدید نادرند ولی افرادی که سابقه حساسیت شدید به تخم‌مرغ یا دوز قبلی واکسن آنفلوآنزا را دارند، در موقع واکسینه شدن مجدد باید با پزشک خود مشورت کنند، چنانچه کسی باردار باشد، برای زدن واکسن تا 3 ماهه دوم صبر کند، هر چند تزریق این واکسن در هر مرحله‌ای از حاملگی بیخطر تلقی می‌شود.

واکسن فلو که هر سال تجدید می‌شود برای اطفال 6 ماهه و بزرگ‌تر بیخطر است. این واکسن در کودکان سالم 6 تا 23 ماهه توصیه می‌شود. کودکان در معرض خطر به آنفلوآنزا هم باید علیه این بیماری واکسینه شوند. کودکانی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند عبارتند از:

مبتلایان به آسم یا هر بیماری مزمن ریوی.

مبتلایان به بیماری قلب و عروق.

کودکانی که ترکیبات سرکوب‌کننده ایمنی دریافت می‌کنند.

مبتلایان به بیماری سلول داسی شکل، افراد آلوده به ویروس نقص ایمنی انسان.)HIV(
مبتلایان به بیماری ایدز، دیابت، ‌بیماری مزمن کلیوی و بیماری متابولیکی مزمن.

چنانچه کودک شما زیاد در معرض خطر ابتلا نیست اما با افرادی زندگی می‌کند که در معرض خطر ابتلاست (مثلا فردی با بیماری مزمن ریوی یا قلب و عروق یا سیستم ایمنی تضعیف شده)‌ اگر بخواهید می‌توانید کودکتان را واکسینه کنید، به این ترتیب احتمال ابتلای سایر کودکان کمتر هم خواهد شد؛ البته شما می‌توانید از واکسن فلو، تنها به این دلیل که احتمال ابتلا به آنفلوآنزا را در کودکانتان کاهش دهید استفاده کنید.

سوالات پزشکی خود را با ما در میان بگذارید.

سلامت باشید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها