زندانی‌ها چه کتابی می‌خوانند؟

رضا محمدی: تا همین دیروز کسی نمی‌دانست زندانیان چه کتاب‌هایی را می‌خوانند و چه کتاب‌هایی را نمی‌خوانند، اما دیروز به لطف خبر ایسنا، نه تنها فهمیدیم که زندانیان چه کتاب‌هایی می‌خوانند، بلکه متوجه شدیم که هر گروه از زندانیان بیشتر علاقه‌مند به مطالعه چه کتاب‌هایی هستند. ماجرا از این قرار است که رئیس اداره فرهنگی هنری سازمان زندان‌ها (احتمالا به مناسبت هفته کتاب)‌ درباره وضعیت کتابخوانی در زندان‌ها صحبت کرد و نتایج جالبی را در اختیار تولیدکنندگان کتاب (شاعر، داستان‌نویس و ...) قرار داد.
کد خبر: ۲۱۷۵۶۹

طبق گفته‌های محمدمنصور ملاحسینی، در زندان‌ها افراد به چند دسته تقسیم می‌شوند. (توضیح ضروری: جرایم افراد باعث می‌شود تا هر کدام در یک گروه جای بگیرند)

مواد مخدری‌ها بیشتر[کتاب‌های]شعر می‌خوانند، مجرمان مالی رمان و داستان‌های بلند می‌خوانند .

نکته جالب ماجرا اینجاست که کسانی که مواد مخدر به نوعی باعث زندانی شدنشان شده، در زندان به کتاب‌های شعر و شعرخوانی علاقه‌ پیدا می‌کنند حالا چه چیزی باعث می‌شود تا آنها  این کار را بکنند؟ پرسشی است که در حرف‌های ملاحسینی اشاره‌ای به آن نشده است.

درست مثل علاقه زندانیان مالی به خواندن داستان و رمان که باز هم دلیل آن مشخص نیست.

از طرف دیگر علاقه طیف‌های دیگر زندانیان مثل قاتلان نیز در این گفتگو مغفول واقع شده و معلوم نیست که آنها یا سایر گروه‌های مجرم به خواندن چه کتاب‌هایی علاقه دارند.

 با این حال اگر خوب به حرف‌های رئیس اداره فرهنگی  هنری سازمان زندان‌ها توجه کنیم، درمی‌یابیم که چه کتاب‌هایی در زندان‌ها مخاطب بیشتری دارند.

جدا از شعر که خوراک مواد مخدری‌هاست، انگار رمان و داستان بلند در زندان هم طرفدار بیشتری دارد.

باور نمی‌کنید، این جملات را بخوانید: امسال نیز با توجه به نیاز زندان‌های کشور به کتاب‌های داستانی، 30 هزار جلد رمان به زندان‌های کشور تزریق می‌شود.

البته آن طور که از این گفتگو برمی‌آید، برگزاری نمایشگاه کتاب در زندان‌های سراسر کشور هم، نقش بسزایی در تقویت روحیه زندانیان ایفا می‌کند و بر آنان تاثیر می‌گذارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
کری‌خوانی صبح‌گاهی

گفت‌وگوی جام‌جم با هاشم بیگ‌زاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو

کری‌خوانی صبح‌گاهی

نیازمندی ها