در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
وقتی به نیازی که همواره فناوری اطلاعات به دنبال رفع آن بوده است، میاندیشیم، محاسبات ابری خود را نشان میدهند: یافتن راهی برای بالابردن حجم و افزودن قابلیتبدون سرمایهگذاری در زیرساخت، آموزش پرسنل یا خرید مجوز نرم افزار جدید. محاسبات ابری هر سرویسی که شامل استفاده نسبت به مصرف یا عضویت زمانی باشد را با توجه به گسترش قابلیتهای فناوری اطلاعات با کمک اینترنت پوشش میدهد. محاسبات ابری هنوز گامهای نخستین را بر میدارد، اما بسیاری از شرکتها به سمت استفاده از این مفهوم جدید حرکت کردهاند و خدماتی را در محیط ابرمانند اینترنت ارائه میکنند، از ارائه کامل یک نرمافزار گرفته تا فیلتر کردن اسپمها. بله، شرکتهای تولیدکننده به سبک قدیم هم بخشی از جریان فعلیاند، اما ارائهدهندگان(Software as a service(SaaS ـ نرمافزار بهعنوان یک سرویس) نیز داخل گود هستند. اما هنوز ارائه یک تعریف یکسان از چنین مفهومی غیرممکن است، اما میتوان به مولفههایی که این مفهوم را تشکیل داده است، نگاهی انداخت:
1. SaaS(نرمافزار بهعنوان یک سرویس)
در این نوع از محاسبات ابری، یک نرمافزار که از معماری گسترده استفاده میکند، در مرورگر هزاران مشتری اجرا میشود. در سمت مشتری، هیچ هزینهای بابت راهاندازی سرور یا مجوزخریدن نرمافزار وجود ندارد؛ در سمت ارائه دهنده سرویس نیز، فقط یک نرمافزار نیاز به مراقبت دارد و هزینهها در مقایسه با روشهای دیگر بسیار پاییناند. نمونههای موفق زیادی از این سرویس وجود دارند که شاید معروفترین آنها، سرویس salesforce.com باشد. البته SaaS در میان نرمافزارهای کاربردی هم چندتایی ارائه کننده خوب دارد که میتوان مصارف آن را از غذافروشیهای زنجیرهای گرفته تا نرمافزارهای مدیریت منابع سازمانی دسته بندی کرد. همچنین رشد بیسابقه نرمافزارهای رومیزیای چون Google Apps یا Zoho نیز مثال زدنی است.
2. محاسبات ابزاری
این ایده، ایدهای نو نیست اما این شکل از محاسبات ابری زندگی جدید خود را مدیون آمازون، سان، IBM و دیگرانی است که سرورهای مجازی و فضاهایی را ارائه میدهند که فناوری اطلاعات میتواند از آنها استفاده کند.
برطرفکنندگان نیازهای سازمانی کهنهکار از محاسبات ابزاری برای رفع نیازهای غیربحرانی استفاده میکنند. اما یک روز بالاخره بایستی بخشهایی از این دیتاسنتر را جایگزین کند. دیگر سرویسدهندگان با ارائه راهکارهایی چون ارائه مرکزدادههای مجازی از سرورهای مناسبی چون AppLogic به فناوری اطلاعات کمک کردند. |
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد