در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
قائممقام بانک مرکزی از جمله الزامات تکرقمی کردن نرخ سود بانکی را کنترل تورم عنوان کرد و گفت: با توجه به این امر، باید تدارک همهجانبهای از ناحیه بانک مرکزی و سیاستگذاران حوزه مالی صورت گیرد که بتوانیم تورم را کنترل کنیم. قضاوی تصریح کرد: هنگامی که تورم کنترل وتک رقمی شود، قاعدتا نرخ سود بانکی نیز متاثر از کاهش نرخ تورم میتواند کاهش یابد.
در قانون منطقی کردن نرخ سود تسهیلات بانکی متناسب با نرخ بازدهی در بخشهای مختلف اقتصادی (با تاکید بر قانون عملیات بانکی بدون ربا) که خردادماه سال 85 توسط رئیسجمهور به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شده، آمده است: دولت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلفند سازوکار تجهیز و تخصیص منابع بانکی را چنان سامان دهند که سود مورد انتظار تسهیلات بانکی در عقود و با بازدهی ثابت طی برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به طوری کاهش یابد که قبل از پایان برنامه، نرخ سود این گونه تسهیلات، درتمامی بخشهای اقتصادی، یکرقمی شود.
درباره عقود با بازدهی متغیر، بانکها مکلفند بدون تعیین نرخ سود مورد انتظار، براساس مفاد قانون عملیات بانکی بدون ربا، در حاصل فعالیت اقتصادی مورد قرارداد شریک شوند، در عقود امور مشارکت برای تولید، مذکور در تبصره بند (ب) ماده 3 قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب 1362، بانک نمیتواند از شریک، وثیقه خارج از طرح بخواهد.
براساس این قانون، بانکها در اعطای تسهیلات و تامین مالی طرحهای دارای توجیه اقتصادی، بخشهای خصوصی و تعاونی را نسبت به بخش دولتی در اولویت قرار دهند.
شورای پول و اعتبار که بزودی فعالیت جدید کاری خود را آغاز خواهد کرد، باید موضوع تکرقمی شدن نرخ سود بانکی در سال آینده را در دستور کار قرار دهد؛ زیرا از هماکنون باید اقدامات کارشناسی برای این موضوع را آغاز کند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو