سولانا خبر داد

مذاکرات ایران با 1+5، احیا می‌شود

گروه سیاسی: خاویر سولانا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی که ریاست مذاکرات با ایران را به نمایندگی از گروه 1+5 به عهده دارد از برقراری تماس با تهران به امید دستیابی به راه‌حلی درباره فعالیت‌های صلح‌آمیز کشورمان خبر داد. وی از احتمال برقراری تماس‌هایی با هدف ازسرگیری مذاکرات، مانند آنچه میان معاون او و سعید جلیلی، مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در تابستان گذشته انجام شد، سخن به میان آورده است. سولانا در گامی تازه 17 آبان ماه نیز در نامه‌ای به دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشورمان، سوالات تهران را در قبال بسته پیشنهادی غرب قابل درک دانست و خواستار ازسرگیری مذاکرات بیشتر با ایران برای روشن شدن نکات باقیمانده شده بود.
کد خبر: ۲۱۶۹۴۰

یک منبع دیپلماتیک اروپایی نیز درباره واکنش ایران به این نامه به خبرگزاری رویترز گفته است، ایران، سوالاتی را درباره این نامه مطرح کرده و گروه 1+5 در نشست روز جمعه، این سوالات را با یکدیگر مورد مذاکره قرار دادند.

اظهار نظر سولانا یک روز پس از آن صورت می‌گیرد که دیپلمات‌های ارشد گروه 1+5   که در پاریس گردهم آمده بودند بدون دستیابی به پیشرفتی درباره موضوع فعالیت‌های صلح‌آمیز کشورمان، با تاکید بر تداوم رویکرد دوگانه تحریم و مذاکره، رایزنی‌های خود را برای برداشتن گام‌های بعدی در این مسیر به هفته‌های آتی موکول کردند. وزارت امور خارجه فرانسه بعد از نشست روز پنجشنبه در بیانیه‌ای کوتاه اعلام کرد، هیچ‌گونه نشانی حاکی از ابتکارات مهم یا گامی جدید رو به جلو در آن دیده نشده و این نشست به شرکت‌کنندگان اجازه داد، وضعیت فعلی را بررسی و درباره مسیر  پیش رو گفتگو کنند.

نشست‌های متعدد گروه 1+5 که ترکیبی از 5‌عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل -فرانسه، انگلیس، روسیه، آمریکا و چین، بعلاوه آلمان است- در چند سال گذشته به‌رغم اختلافات داخلی درباره نحوه تحریم‌ها و چگونگی برخورد با فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به توافق بر صدور قطعنامه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل ختم شده است.

آمریکا به عنوان یکی از بازیگران اصلی گروه 1+5، دوران انتقال قدرت از جورج بوش، رئیس‌جمهور آمریکا به باراک اوباما را طی می‌کند و به نظر می‌رسد، رسیدن به نتیجه‌ای از سوی گروه 1+5 در تداوم نشست‌ها و همچنین رسیدن به فاز دیگری از تحریم احتمالی ایران به این زودی امکان‌پذیر نباشد.

رویترز به نقل از یک مقام عالی‌رتبه فرانسوی  که خواست نامش فاش نشود  اعلام کرد: پاریس تا زمانی که بوش جای خود را در ماه ژانویه به اوباما می‌دهد، انتظار ندارد اقدام چشمگیری درباره موضوع هسته‌ای ایران صورت گیرد. رویکرد متفاوت اوباما هم در شعارهای انتخاباتی خود مبنی بر آمادگی گفتگوی بدون پیش‌شرط با تهران، امیدواری‌هایی را درباره تغییر رویکرد واشنگتن در قبال تهران به وجود آورده؛ هرچند تحلیلگران معتقدند اجرای شعارها به عمل خیلی نزدیک نیست، ضمن این‌که تنوع کانون‌های تاثیرگذار برای تصمیم‌گیری در این کشور، مانع از پیشروی یک تفکر در عرصه سیاست خارجی بویژه ایران است.

در همین حال خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرده است که در کنفرانس هفته آتی با موضوع آینده سیاست‌ آمریکا در برابر ایران، کارشناسان در گزارشی از اوباما خواهند خواست که درها را به منظور مذاکرات مستقیم بدون پیش‌شرط و جامع در سطح دیپلمات‌های بلندپایه با ایران بگشاید؛ زیرا تحریم‌های اقتصادی اعمال شده علیه ایران کارایی چندانی نداشته و این تهدیدها ایران را مرعوب نمی‌کند؛ زیرا مردم ایران نتیجه حمایت آمریکا از تغییر حکومت‌ها در افغانستان و عراق را می‌بینند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها