در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در این طرح که به طور حتم بر روند مذاکرات بیست و دومین نشست اتحادیهاروپایی - روسیه تاثیر میگذارد پیگیری سریع 6 پروژه مورد تاکید قرار گرفته است که دو پروژه اتصال خطوط انتقال انرژی به جمهوریهای سابق اتحاد جماهیر شوروی در حوزه بالتیک یعنی لیتوانی، لتونی و استونی به خطوط انرژی اروپا و ایجاد کریدور گاز جنوبی که گاز استحصالی از شمال دریای خزر را از طریق خط لولهای که دو قدرت گازی بزرگ جهان یعنی ایران و روسیه را دور میزند به اروپا منتقل خواهد کرد.
اتحادیهاروپایی به دنبال ترغیب شرکتهای انرژی اروپا به خرید گاز کشورهای شمال دریای خزر از سال 2013 و انتقال آن به اتریش از طریق خط لوله باکو - جیحان است که در ادامه از طریق ترکیه به جمهوریهای بالکان و عاقبت اتریش میرسد.
تقارن تعمدی
انتشار این طرح با اولین نشست اتحادیهاروپایی - روسیه پس از بحران اخیر قفقاز که اوایل ماه اوت با حمله گرجستان به اوستیایجنوبی و مداخله روسها در این جنگ سربرآورد، مقارن شد.
دو طرف قبل از شروع این نشست با گامهایی مثبت یکدیگر را غافلگیر کردند. اروپاییها اعلام کردند برخلاف تصمیم قبلیشان آماده انعقاد توافقنامه همکاری جدیدی با روسها هستند در حالی که دیمیتری مدودف، رئیسجمهور روسیه با تجدیدنظر در موضع خود در قبال استقرار موشکهای تاکتیکی اسکندر در کالنینگراد از لغو این تصمیم خبر داد. مسکو و بروکسل که به خوبی دریافتهاند به همکاری طرف مقابل در بخشهای مختلف نیازمند هستند طی روزهای اخیر درصدد آشتی با یکدیگر برآمدند. این تحرکات به قدری سریع و دور از انتظار بود که یاپ دهوپ شفر، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برخلاف اظهارات تندش علیه روسیه پس از شکلگیری بحران قفقاز روز پنجشنبه تصریح کرد حتی در صورت استقرار موشکهای اسکندر در کالنینگراد هم اروپاییها و ناتو به این اقدام واکنش نشان نخواهند داد.
اقتصاد قبل از همه چیز
بهظاهر وقوع بحران مالی جهانی و درک مقابل روسها و اروپایی از ضرورت همکاری دوجانبه برای به حداقل رساندن تبعات این بحران و شاید هم حالوهوایی که انتخابات باراک اوباما به عنوان رئیسجمهور جدید ایالاتمتحده به وجود آورده رهبران ارشد دو طرف را به حرکت در جهت توسعه همکاریها ترغیب کرده است.
مقامات مالی حوزه رواج یورو پیشبینی کردهاند اقتصاد این منطقه به واسطه بحران مالی کنونی دچار رکود شود. روسها هم انتظار کاهش نرخ رشد اقتصادی خود در ماههای آینده را میکشند.
نشست نیس دیروز در حالی با هدف احیای روابط روسیه - اتحادیهاروپایی و زمینه گسترش همکاریهای دوجانبه آغاز به کار کرد که مقامات ارشد 20 کشور توسعهیافته و در حال توسعه جهان (20 G) که روی هم رفته 85 درصد اقتصاد و دوسوم جمعیت دنیا را دارند قرار است امروز در واشنگتندیسی، پایتخت ایالاتمتحده گردهم آیند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه