در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش ایسنا ، حسین کوهانی، لیلا شریفی، سیدحسین میرحسینی و مائده دهقانی که در تحقیقات خود از ضایعات کاشی، چینی و سرامیک در تولید سیمان پرتلند استفاده کردهاند معتقدند، استفاده از این مواد ضمن بهبود خواص سیمان به کاهش آلودگی زیست محیطی و پایین آمدن هزینههای تولید منجر میشود.
نتایج آزمایشات پژوهشگران جهاد دانشگاهی یزد نشان داد که استفاده از ضایعات سرامیک در تولید سیمان تا 15 درصد وزنی میتواند موجب بهبود خواص سیمان شود.
یکی دیگر از مزایای سیمانهای مخلوط کاهش گرمای هیدراسیون بود، به طوری که با مقایسه گرمای آزاد شده با حد استاندارد این امر مشخص خواهد بود؛ البته به گفته این محققان، این امر استفاده از این دسته از افزودنیها در مناطق سردسیر را تحتالشعاع قرار میدهد.
در این تحقیق ابتدا مقادیری از ضایعات کارخانجات کاشی، چینی و شیشه تهیه شد، سپس این ضایعات تا حد زیر 45 میکرون خرد شد و با نسبت مشخص با هم مخلوط شد.
پس از مقایسه آنالیز شیمیایی ضایعات با حد استاندارد سیمان پرتلند، مواد در آسیاب گلولهیی به مدت شش ساعت مخلوط شده و با مقادیر 3، 5، 7، 10 و 15 درصد با کلینکر پرتلند مخلوط شده و آزمایشات گیرش، محاسبه گرمای هیدراسیون، اکتیویته پوزلانی، مقاومت 1، 3، 7، 14 و 28 روزه و درصد انبساط این نسبتها به دست آمد.
نتایج این بررسی همچنین نشان داد که با توجه به بالا بودن فاز شیشه در شیشه نسبت به چینی و کاشی، افزایش ضایعات شیشه در ترکیب باعث بهبود نمونه خواص پوزلانی سیمان خواهد شد.
گفتنی است، درصد نامحلول در استاندارد آمریکا دارای حد مشخصی نمیباشد، اما حد آن برای سیمان پرتلند معمولی ماکزیمم 1 درصد میباشد. با افزایش مقدار افزودنی، این مقدار نامحلول افزایش مییابد که نشان دهنده این است که مقدار این نامحلول مربوط به افزودنی است.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه