بی‌اعتباری صندوق پول

یکی از محتمل‌ترین نتایج اجتماع مالی کنونی رهبران 20 کشور در واشنگتن، تقویت نقش صندوق بین‌المللی پول برای کمک به خروج کشورها از بحران مالی کنونی است.
کد خبر: ۲۱۶۶۸۰
صندوق بین‌المللی پول قبلا موافقت کرده بود با گسترش بحران مالی از آمریکا به بقیه جهان به کشورهای نیازمند پول نقد از جمله ایسلند، اوکراین، مجارستان و پاکستان وام‌های اضطراری بدهد.

صندوق همچنین 100 میلیارد دلار - که حدود نیمی از ذخایر آن است - را براساس یک برنامه جدید وام‌های کوتاه‌مدت در دسترس قرار داده است.

دومینیک اشتراوس کان، مدیرعامل صندوق خواهان منابع بیشتر شده و احتمال موافقت رهبران 20 کشور درواشنگتن با این تقاضا وجود دارد. ظاهرا ژاپن آماده است 100 میلیارد دلار پیشنهاد دهد و دیگر کشورها هم ممکن است از آن پیروی کنند. اگرچه بسیاری از کشورهای در حال توسعه در بحران مالی کنونی به شدت به پول نقد نیاز دارند اما همه به صندوق حتی ثروتمندتر چندان امیدوار نیستند.

اعتبار این سازمان به علت سابقه ضعیف آن در مدیریت بحران‌های اقتصادی گذشته، از جمله بحران آسیا در اواخر دهه 1990 و فروپاشی اقتصادی آرژانتین در اوایل سال 2000 در بسیاری از بخش‌های جهان به شدت آسیب دیده است.

دیگران این صندوق را مسوول تشدید مشکلات اقتصادی بسیاری از کشورهای فقیر، با تعیین شرایطی برای پرداخت وام به آنها که هزینه کردن آنها را محدود می‌کند و از انعطاف کشورها برای مبارزه با فقر می‌کاهد، می‌دانند. تا بحران اخیر بدنامی فوق باعث شد بسیاری از کشورها، به ویژه در آسیا و آمریکای لاتین ذخایر خود را از این بانک خارج کرده و در عوض برای کمک به همسایگان و بانک‌های منطقه‌ای روی بیاورند.

مارک وایسبورت مدیر مشترک مرکز تحقیقات اقتصادی و سیاستگذاری صندوق گفت، در 10سال گذشته صندوق از پرداخت وام به تقریبا همه کشورهای دارای درآمد متوسط خودداری کرده است. حالا زمان کنار گذاشتن این برنامه است.

مجموعه‌ای از گروه‌های جامعه مدنی روز پنجشنبه از صندوق خواستند به طور کلی از «تجارت توسعه خارج شود» و به مسوولیت اصلی خود در زمینه تضمین ثبات اقتصادی وفادار بماند. جون کارتر رئیس یکی از گروه‌های جامعه مدنی فوق گفت، این گروه از این که صندوق باید نقشی مهم در بحران مالی داشته باشد به شدت نگران است.

کارتر گفت، صندوق بین‌المللی پول سابقه‌ای طولانی و بد در زمینه تعیین شرایط سیاسی و رهنمود برای کشورها دارد که توانایی این کشورها را برای حمایت از توسعه داخلی و پشتیبانی از جمعیت‌های آسیب‌پذیر آنها محدود کرده است.

بخش دیگرمساله این است که کشورهای در حال توسعه صدایی در این صندوق ندارند که در اجلاس برتن رودز در 1944 ایجاد شد و از ساختارهای مالی بین‌المللی پس از جنگ جهانی دوم حمایت مالی به عمل آورد.

صندوق بین‌المللی پول و سازمان مشابه آن یعنی بانک جهانی به شدت تحت کنترل آمریکا و اروپا هستند و تلاش‌ها برای اصلاح جریان رای‌گیری در آن به جایی نرسیده است.

منبع: دویچه‌وله

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

نیازمندی ها