عضو کمیسیون بهداشت مجلس:

بیماری کلیه در کشور رو به افزایش است

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: به علل مختلف از جمله اطلاع رسانی نامناسب درباره عفونت‌های کلیه و آموزش ضعیف به مردم در این زمینه، ابتلا به نارسایی‌های کلیه در کشور رو به افزایش است.
کد خبر: ۲۱۶۴۲۶

امیرحسین قاضی زاده در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس، افزود: گر چه بیماران دیالیزی و افرادی که دچار نارسایی کلیه شده‌اند با مشکلات زیادی از جمله کمبود تخت‌های دیالیز و کمبود و گرانی دارو مواجه هستند اما بزرگترین مشکل این است که این بیماری مسیر رو به رشدی را در کشور طی می‌کند و باید از همه امکانات کشور برای پیشگیری و ارتقای سطح آگاهی مردم در این زمینه استفاده کرد.

وی گفت: جلوگیری از روند رو به رشد بیماری‌های کلیوی در کشور نیازمند این است که نظام سلامت و افراد خیر زمینه لازم را برای فرهنگ سازی و آموزش عمومی درباره این بیماری خطرناک فراهم کنند باید زمینه برای غربالگری و شناسایی افراد در معرض خطر این بیماری فراهم شود اما متاسفانه در زمان حاضر ما فاقد ساز و کار مناسبی هستیم که مردم را به میزان کافی درباره خطر این بیماری و روش‌های پیشگیری از آن آگاه کنیم.

قاضی زاده ادامه داد: پیشگیری از درمان این بیماری مهم‌تر است اما به هر حال بیماران و افرادی که به بیماری‌های کلیوی مبتلا می‌شوند، نیز گرفتاری‌ها و مشکلات جدی دارند که باید به آنها توجه شود، هزینه‌های بالای درمان و تامین دارو برای این بیماران گاهی طاقت فرسا می‌شود.

وی ادامه داد: افراد دیالیزی که در لیست پیوند قرار می‌گیرند نیز مشکلات زیادی دارند و مدت‌ها باید منتظر بمانند، گر چه قانون اهدای کلیه از فرد زنده در ایران نیمی از بیماران نیازمند کلیه را نجات داده است اما هنوز نیمی از این بیماران بدون کلیه باقی می‌مانند، راه حل اساسی آن ترویج فرهنگ پیوند از جسد فرد مرگ مغزی است که متاسفانه از این نظر وضع خوبی در کشور نداریم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: از طرفی بیماران دیالیزی نیز با مشکلات زیادی در تامین تجهیزات مورد نیاز دیالیز مانند صافی مواجه هستند، آلودگی دستگاه‌های دیالیز گاهی باعث انتقال بیماری‌های عفونی و ویروسی به این بیماران می‌شود، برای کاهش این مسائل باید امکانات موجود در کشور در این زمینه تحت مدیریت واحدی درآید و منسجم شود و افراد آموزش دیده در کنار تجهیزات مناسب به این بیماران خدمات رسانی کنند.

وی افزود: البته در چند سال اخیر طی سفرهای استانی رئیس جمهوری مصوباتی برای خرید دستگاه‌های دیالیز و تجهیز مراکز درمانی برای این بیماران داشته‌ایم که تا حدی مشکلات این بیماران را کم کرده است، شاید کمبود دستگاه اکنون مهمترین مسئله بیماران دیالیزی نباشد اما مدیریت خدمات رسانی به این بیماران و گران بودن داروها به خصوص داروهای مورد نیاز بیماران پیوندی هنوز از جمله مشکلات مهم بیماران کلیوی است به خصوص اینکه بیمه‌ها نیز سطح خدمات مطلوبی برای بیماران دیالیزی ندارند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: متاسفانه در زمان حاضر داروهای بیماران پیوندی اکنون در کشور گران و کمیاب است و باید هر چه زودتر این مشکل بر طرف شود.

قاضی زاده ادامه داد:‌ با این حال تاکید من این است که باید بیش از همه برای پیشگیری از بروز این بیماری در کشور تلاش شود، باید با تغییر سبک زندگی مردم و آموزش مردم برای پیشگیری از عفونت‌های ادراری تلاش جدی‌تری انجام شود.

وی افزود: اینکه کشور ما از نظر پیوند کلیه در مقام اول یا دوم دنیاست از یک طرف نشان دهنده این است که سرمایه گذاری مناسبی برای اهدای کلیه در کشور شده است و تیم پزشکی و جراحان متبحری برای این کار در کشور داریم و تسهیلاتی که برای پیوند داده می‌شود کمک کننده بوده است اما از یک طرف هم چون بیشتر این پیوندها از فرد مرگ مغزی است نشانه ضعف ما در ترویج فرهنگ اهدای عضو از مرگ مغزی است.

قاضی زاده گفت: در مورد میزان بروز بیماری‌های کلیوی در کشور ابتدا باید یک بررسی تطبیقی آماری انجام شود تا مشخص شود، از نظر بروز این بیماری چه جایگاهی در دنیا داریم، مهمترین عوامل بروز این بیماری چیست و بر اساس آن برای پیشگیری از بروز آن برنامه‌ریزی کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها