وزیر جهاد کشاورزی :

بیش از بودجه دولتی برای خشکسالی خسارت داده‌ایم

وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه امضای یادداشت تفاهم با وزیر کشاورزی عراق گفت: این وزارتخانه بیش از میزان اعتبارات تخصیص یافته از جانب مجلس برای جبران خشکسالی خسارت پرداخت کرده است.
کد خبر: ۲۱۶۲۲۳
محمدرضا اسکندری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در مورد اشکال نمایندگان مجلس مبنی بر کم‌کاری این وزارتخانه در پرداخت خسارت خشکسالی به کشاورزان، گفت: با توجه به این که خسارات وارده به بخش کشاورزی از ناحیه سرمازدگی و خشکسالی بیش از 15 هزار میلیارد تومان برآورد شده، در حالی که آنچه از جانب مجلس در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته 2 هزار و 100 میلیارد تومان است که این فاصله بین خسارت وارده و بودجه جبرانی باعث می‌شود، کشاورزان اعتراض خود را به نمایندگان ملت عرضه داشته و آنها نیز به وزارت جهاد کشاورزی منتقل کنند.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: سهم استانی و پرداخت 800 میلیارد تومان برای یارانه‌ نهاده‌های کشاورزی از ابتدای سال جاری مشخص شده و بین استان‌ها توزیع شده است که بخشی از این اعتبار به میزان 300 میلیارد تومان برای توسعه آبیاری نوین و تحت فشار اختصاص یافته است.

اسکندری افزود: همچنین بانک کشاورزی 600 میلیارد تومان اعتبار اضافه برای توسعه آبیاری تحت فشار قرار داده و 200 میلیارد تومان نیز برای صندوق بیمه محصول کشاورزی و پرداخت خسارت به کشاورزان تحت پوشش اختصاص داده است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در مجموع 200 میلیارد تومان در سال 86 خسارت پرداخت شده است.
اسکندری با اشاره به اینکه سهم صندوق بیمه محصول کشاورزی در سال 87 رقم 230 میلیارد تومان بوده است، افزود: همچنین سهم سال 86 رقم 200 میلیارد تومان و نیز از محل بودجه خسارت خشکسالی نیز 200 میلیارد تومان و در مجموع 630 میلیارد تومان برای صندوق بیمه محصول کشاورزی و پرداخت جبران خسارت به کشاورزان تحت پوشش پرداخت شده است.

وی افزود: عملکرد این صندوق نشان می‌دهد، در سال گذشته یعنی 86 حدود 470 میلیارد تومان و در سال 87 تا 20 آبان جاری 270 میلیارد تومان پرداخت شده است.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: اعتراض نمایندگان با توجه به مشکلات کشاورزان درست است، اما دو ردیف در بودجه جبران خسارت خشکسالی قرار داده شده است که یک رقم به مبلغ 600 میلیارد تومان برای استمهال وام‌های کشاورزان به بانک مرکزی پرداخت شده که از آن طریق نیز به بانک‌های عامل ابلاغ شده و سهم هر استان مشخص شده است.

وی افزود: ردیف دوم اعتبارات برای صندوق بیمه محصول کشاورزی است که شامل کشاورزان تحت پوشش این صندوق می‌شود که خسارات آنها نیز پرداخت شده است.

اسکندری در پاسخ به این پرسش که چرا در سه سال گذشته حتی یک ریال به صندوق کمک به کشاورزان خسارت دیده بدون بیمه وارد نشده، گفت: صندوق کمک به کشاورزان خسارت دیده در مناطقی که صندوق بیمه محصول کشاورزی حضور ندارد، باید وارد عمل شود، اما با توجه به اینکه صندوق بیمه عملا در همه عرصه‌های کشاورزی کشور حضور دارد، صندوق کمک، از حیز انتفاع می‌افتد، با این وجود امسال 200 میلیارد تومان برای جبران خسارت کشاورزان بیمه‌نشده در نظر گرفته شده است که از طریق این صندوق به آنها یا به شکل نقدی و یا به شکل خدمات‌زیربنایی ارائه می شود و تصمیم نحوه پرداخت خسارت بر عهده ستاد حوادث و کمیته کارشناسی مرکب از نماینده استاندار، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان و مدیر بانک کشاورزی استان است.

اسکندری گفت: وزارت جهاد کشاورزی بخشی از بودجه دولتی خود را نیز برای پرداخت تسهیلات ارزان و جبران خسارت خشکسالی به کشاورزان اختصاص داده است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: این وزارتخانه 200 میلیارد تومان برای صندوق بیمه و 800 میلیارد تومان برای یارانه‌ نهاده‌ها و 600 میلیارد تومان برای استمهال وام کشاورزان و 300 میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار از طریق استان‌ها پرداخت کرده است و تنها رقمی که از 2100 میلیارد تومان اعتبار خشکسالی مانده همان 200 میلیارد تومان برای کشاورزان بیمه‌نشده است.

وی افزود: ستاد حوادث غیرمترقبه و بانک کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها برای نحوه جبران خسارات این کشاورزان باید تصمیم‌گیری کنند.

وزیر جهاد کشاورزی در مورد تولید گندم در کشور گفت: در سال زراعی 86-87 برآورد تولید گندم 8 تا 9 میلیون تن پیش‌بینی شده که اگر شرایط اقلیمی اجازه دهد، سال آینده تولید گندم برای نیاز کشور کافی خواهد بود.

اسکندری افزود: با توجه به بارندگی‌های مناسب امسال، سطح کشت گندم در سال زراعی جاری تا کنون مانند سال گذشته بوده است.

وی افزود: برای جبران آثار خشکسالی اقدامات زیربنایی انجام شده که در صورتی که شرایط جوی مناسب باشد تولید با هیچ مشکلی مواجه نخواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی در مورد میزان واردات گندم در سال جاری گفت: مسئول آمار واردات گندم وزارت بازرگانی است ولی با توجه به تولید حدود 9 میلیون تن و مصرف کشور می‌توان نیاز به واردات گندم را برآورد کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها