در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اگرچه از مدتها قبل، مسوولان وزارت علوم و رئیس دانشگاه صنعتی شریف این موضوع را اعلام کرده بودند، اما خبری که در سایت رسمی دانشگاه مریلند منتشر شد، بار دیگر این بحث را بر سر زبانها انداخت.
در این خبر از دان موت، رئیس دانشگاه مریلند به عنوان یکی از 6 نفری نام برده شده که قرار است ماه نوامبر در سفری که از سوی آکادمی علوم آمریکا)NAS( ، آکادمی ملی مهندسی آمریکا (NAE) و مجمع دانشگاههای آمریکا (AAU) برنامهریزی شده است، از دانشگاههای ایرانی بازدید کند.
به گفته رابرت ام بردال، رئیس مجمع دانشگاههای آمریکا، این سفر پاسخی است به دعوت رئیس دانشگاه شریف که در واقع میزبان این بازدید هم محسوب میشود.
این سفر که با اطلاع وزارت خارجه آمریکا برگزار میشود، در واقع بخشی از سری بازدیدهای مبادلاتی آکادمی ملی علوم و آکادمی ملی مهندسی آمریکاست که درباره موضوعاتی خاص از جمله علایق علمی مشترک شکل گرفته است.
به گفته موت، تمرکز هیات بر تقویت مبادلات و روابط علمی خواهد بود و به این منظور، این گروه بجز دانشگاه صنعتی شریف، از دانشگاه تهران و برخی دانشگاههای دیگر ایران بازدید خواهند کرد.
نکته جالب توجه این سفر، آن است که این گروه علاوه بر دیدار با سران علمی و دیگر مسوولان رده بالای آموزشی کشور، در جلسه پرسش و پاسخ علنی با دانشجویان هم حاضر خواهند شد.
به اعتقاد مسوولان وزارت علوم و مسوولان هماهنگی سفرهای علمی و بینالمللی، هدف از این سفر، آشنا کردن روسا و استادان دانشگاههای مهم جهان با واقعیتهای فرهنگ و تمدن ایران و افزایش روابط علمی بین کشورهاست، ضمن آن که سفر دانشمندان طراز اول جهان، تاثیر زیادی در افزایش اعتماد به نفس و خودباوری دانشجویان ما دارد. بنابراین، دانشجویان وقتی از زبان این افراد میشنوند که ایرانیها هم میتوانند جزو بهترینهای علمی جهان باشند، ادعاهای بیپایه کسانی را که کیفیت علمی دانشگاههای کشور را زیر سوال میبرند و دانشجویان داخل ایران را فاقد توانایی علمی بالا میدانند، باور نمیکنند.
دیگر روسای دانشگاه عضو این هیات شامل جرد کاهن از دانشگاه کارنگی ملون، دیوید لیبرون از دانشگاه رایس، برنارد کلن از دانشگاه فلوریدا، دیوید اسکورتون از دانشگاه کرنل و لری وندرهوف از دانشگاه کالیفرنیا دیویس هستند.
روز گذشته، مسوولان دانشگاه صنعتی شریف نیز در گفتگو با خبرنگار «جامجم» بار دیگر صحت این خبر را تایید کردند. به این ترتیب باید منتظر روزهای شلوغی از رفت و آمدهای علمی سودمند در ایران باشیم؛ رفتوآمدهایی که باعث افزایش همکاریهای علمی بینالملل و ایجاد ارتباطات موثر علمی میان مجامع علمی ایران و جهان خواهد شد.
بهاره صفوی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین در خصوص پیامدهای حذف ارز دارو هشدار داد
در گفتوگو با راحله امینیان، مجری سیما که عشق و ایثار را از نمای نزدیک دیده است، بررسی شد