روند میزان طلاق در کشور روبه افزایش است

دکتر شهلا کاظمی ‌پور معاون رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات جمعیتی در آسیا و اقیانوسیه هشدار داد: روند میزان طلاق در کشور روبه افزایش است و این موضوع در میان جوانان بیشتر اتفاق می‌افتد.
کد خبر: ۲۱۵۹۳۵

وی افزود:‌ براساس آمار به دست آمده در سال 1365 به ازای هر یکصد ازدواج در کشور، 3 طلاق رخ می‌داد؛ این در حالی است که در سال 85 به ازای هر یکصد ازدواج، 9 طلاق به وقوع پیوسته است.

کاظمی‌پور به ایرنا گفت:‌ آمار‌ها حاکی از افزایش روند میزان طلاق در کشور است که این موضوع در بین جوانان بیشتر اتفاق می‌افتد.

وی اظهار کرد:‌ براساس آمار به دست آمده از ثبت احوال کشور در سال 85، 47 درصد طلاق‌ها در کشور به زوج‌هایی مربوط می‌شود که کمتر از 4 سال از زمان ازدواجشان گذشته است.

دکتر کاظمی‌پور به ازدواج‌های خویشاوندی در کشور اشاره کرد و گفت: ‌قوم بلوچ از جمله اقوامی در کشور محسوب می‌شوند که بالاترین میزان ازدواج خویشاوندی را به خود اختصاص داده‌اند؛ به گونه‌ای که 20 درصد ازدواج‌ها در این قوم بین خویشاوندان خیلی نزدیک انجام شده است.

وی همچنین قوم گیلک را از جمله اقوامی در ایران برشمرد که کمترین میزان ازدواج خویشاوندی در بین آنها به وقوع پیوسته است.

به گفته کاظمی‌پور، در زمان حاضر هرچه سن ازدواج زنان بیشتر باشد، اختلاف سنی با شوهر کمتر از زمانی است که در سن پایین ازدواج می‌کنند.

وی گفت: اگر دختر در 14 سالگی ازدواج کند؛ به طور میانگین 9‌سال کوچکتر از همسرش است؛ اما اگر در 25 سالگی ازدواج کند، 3/2 سال با همسر خود اختلاف سنی داشته و کوچک‌تر است.

این استاد دانشگاه تهران افزود:‌ این موضوع نشان‌دهنده این مطلب است که زنان هرچه در سن پایین‌تر ازدواج کنند، کمتر با مردان سن پایین ازدواج می‌کنند و اختلاف سنی آنها بیشتر از زمانی است که در سن بالاتر ازدواج می‌کنند. کاظمی‌پور اضافه کرد:‌ اختلاف سنی بین زوجین، براساس اطلاعات به دست آمده اگر در سال 1355 به حدود 5 سال می‌رسید، در سال 85 به 3 سال رسیده است.

وی سن ازدواج زودهنگام برای زنان در کشور را زیر 15 سال و برای مردان، زیر 20 سال عنوان کرد و گفت: ‌ازدواج دیرهنگام در زنان به بالای 35 سال و در مردان، ‌به بالای 40 سال اختصاص دارد.

امید به زندگی در گیلکی‌ها بیشتر است

وی به امید به زندگی در کشور اشاره کرد و گفت:‌ امید به زندگی در اقوامی همچون گیلک بیشتر از سایر اقوام است.

کاظمی اظهار کرد:‌ این در حالی است که امید به زندگی در قوم بلوچ کشور، کمتر از سایر اقوام ایرانی است.

به گفته این جامعه‌شناس، بالاترین میزان باروری در قوم بلوچ، عرب و لر و پایین‌ترین میزان باروری در بین مازندرانی ‌ها و گیلانی‌ها به وقوع پیوسته است. کاظمی با بیان این که بین میزان توسعه‌یافتگی و میزان موالید در کشور رابطه وجود دارد، افزود: ‌استان‌های توسعه‌یافته در کشور از جمله گیلان، تهران، اصفهان و سمنان دارای کمترین میزان موالید هستند.

معاون رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات جمعیتی در آسیا و اقیانوسیه با بیان این که جمعیت ایران طی یکصد سال اخیر بیش از 8 برابر رشد کرده، گفت:‌ یکصد سال پیش، جمعیت کشور حدود 7 میلیون و 800‌هزار نفر بود و در زمان حاضر به 70 میلیون نفر رسیده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
کری‌خوانی صبح‌گاهی

گفت‌وگوی جام‌جم با هاشم بیگ‌زاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو

کری‌خوانی صبح‌گاهی

نیازمندی ها