در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
تلویزیون سوریه با پخش تصاویری، افراد مظنون به انجام این حمله تروریستی را به نامهای عبدالباقی عبدالحسین ، سلیمان عمر و انس العثمان از استان ادلب در شمال سوریه و عبدالحلیم رعد از استان حمص در مرکز سوریه معرفی کرد.این عده اعتراف کردند که تحت تاثیر اندیشه سلفی بوده و ضمن سفر به شهر طرابلس در شمال لبنان با شاکر العبسی رهبر فتح الاسلام آشنا شدند. متهمان همچنین اعتراف کردند که برای انجام عملیات تروریستی خود، یک خودروی عراقی را به زور سلاح در منطقه زینبیه در جنوب دمشق ربوده و آن را در مزرعه خان الشیخ در استان ریف دمشق بمبگذاری کردند و ابوعایشه یک تبعه عربستان سعودی نیز مسوولیت انفجار آن را در محل عملیات بر عهده داشت. عبدالباقی یکی از متهمان که با نام مستعار ابوالولید مسوول امنیتی سازمان فتحالاسلام در سوریه معرفی شده است، با بیان اینکه از جریان المستقبل پول دریافت میکرد، ادامه داد: در سال 2005 بعد از آشنایی با فردی به نام زکریا و فردی به نام مهدی هر دو از حلب به گروه فتح الاسلام و القاعده پیوستم و بعد از آن ابتدا نام ولید و مدتی بعد نام ابوالولید را برای خود برگزیدم. عبدالباقی گفت که از جریان المستقبل، امارات، اردن، یمن، عراق و یک کشور اروپایی برایشان پول ارسال میشد اما بعد از دستگیری شماری از همفکرانش در سوریه، گروه آنان مضمحل شد و ناچار به سرقت خودروها و جواهرفروشیها رو آورده بودند.
واکنش المستقبل
بلافاصله پس از پخش فیلم اعترافات مظنونان تروریستی انفجار دمشق، گروه سیاسی 14 مارس لبنان، ارتباط خود را با این افراد بطور کامل رد کرد و ادعاهای آنان را کذب خواند. روزنامه النهار چاپ بیروت نوشت: یک عضو رهبری جریان آینده، اظهارات پخش شده در تلویزیون سوریه را دروغ خواند و گفت که این امر تاکید میکند که دستگاه اطلاعاتی سوریه و گروه فتح الاسلام با هم رابطه دارند.
وی افزود: کمیته تحقیق بینالمللی پرونده ترور رفیق حریری و برخی شخصیتهای دیگر لبنانی، نوار پخش شده در تلویزیون سوریه را مورد توجه قرار خواهد داد.به عقیده صاحبنظران، پخش فیلم یادشده از تلویزیون سوریه آنهم در آستانه انتشار گزارش کمیته حقیقت یاب درباره ترور رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان که جریان المستقبل به رهبری پسر حریری، انگشت اتهام خود را به سوی سوریه نشانه رفته است، میتواند دوره تازهای از بحران را میان بیروت و دمشق آنهم پس از انتخاب رئیسجمهور و تشکیل دولت در لبنان، بازگشت آرامش نسبی به این کشور و بهبود روابط آن با سوریه به همراه آورد.
هشدار حزب الله
در همین حال، شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله روز پنجشنبه در مراسمی در جنوب لبنان تاکید کرد: ما نمیگوییم گروه 14مارس به آمریکا خدمت میکند اما میتوان گفت که بین آنان منافع مشترک وجود دارد. این مقام حزب الله؛ قطعنامه 1559شورای امنیت در باره لبنان را که سال 1383صادر و در آن خواهان خلع سلاح شبه نظامیان و خروج نیروهای سوریه از لبنان مورد تاکید قرار گرفته است به عنوان یک طرح آمریکایی توصیف کرد. وی افزود: آمریکاییها میخواهند به حیات مقاومت در منطقه پایان دهند و خود بر لبنان و منطقه حاکم شوند و بر همین اساس مقاومت در برابر طرحهای آمریکایی ایستاده است. گروه 14 مارس خواهان خلع سلاح حزب الله و مقاومت لبنان است. همزمان، مجلس جنوب لبنان نیز با استناد به تهدیدهای اسرائیل علیه لبنان، از مردم ساکن منطقه جنوب این کشور خواست برای مقابله با خطرهای احتمالی ناشی از حملههای اسرائیل، آماده باشند. این مجلس شامگاه پنجشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد هرچند ارتش و حزب الله مراقب اوضاع هستند و با درایت عمل میکنند اما لازم است مردم جنوب لبنان نیز تدابیر لازم را برای مقابله باحمله احتمالی صهیونیستها از جمله ذخیره سازی مواد غذایی و ایجاد پناهگاههای امن؛ اتخاذ کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رضا بدرالسماء هنرمند پیشکسوت عرصه نگارگری در گفتوگو با «جامجم»:
وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» مطرح کرد:
حسین الحاج حسن، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» بیان کرد:
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم