در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اوباما پیشتر اعلام کرده بود افراد و شخصیتهای خاصی را برای انتصاب در پستهای کلیدی در نظر گرفته است و قطعا از اعضای حزب جمهوریخواه نیز برای حضور در کابینه دعوت به عمل خواهد آورد. با این حال گمان میرود استخوانبندی اصلی دولت بعدی آمریکا را اعضای کابینه بیل کلینتون، رئیسجمهور پیشین آمریکا تشکیل دهد.
دو جنگ عراق و افغانستان که بشدت کاخسفید را به خود مشغول کرده است، میتواند دلیلی بر حفظ رابرت گیتس در پست وزارت دفاع آمریکا باشد اما از افرادی همچون ریچارد جفری دانزیگ که در دوران کلینتون در وزارت دفاع خدمت کرده هم به عنوان گزینههای احراز این پست یاد میشود. دانزیگ در دوران مبارزات انتخاباتی اوباما سمت مشاور وی را برعهده داشته و در دوران ریاست جمهوری کلینتون نیز فرمانده نیروی دریایی آمریکا بوده است.
برای پست وزارت خزانه داری نیز برخی اسامی به چشم میخورند. ازجمله این افراد میتوان به لورنس سامرز 54 ساله که در دور دوم ریاست جمهوری کلینتون این سمت را برعهده داشته، اشاره کرد. سامرز در سالهای 2001 تا 2006 میلادی رئیس دانشگاه هاروارد بوده است. روزنامههای آمریکایی از احتمال انتخاب وی به عنوان وزیر خزانه داری نام بردهاند.
همچنین میتوان برای پست خزانهداری به پل آدولف ولکر 81 ساله اشاره کرد که در دوران ریاستجمهوری جیمی کارتر و رونالد ریگان سمت ریاست حساب ذخیره ارزی آمریکا را در اختیار داشته است. وی در دوران مبارزات انتخاباتی اوباما مشاور اقتصادی وی بود.
در همین حال، وارنر بوفت میلیاردر معروف آمریکایی و هوادار اوباما، آوستان گولسبی و جیسون فورمن مشاور اقتصادی کلینتون نیز در این فهرست حضور دارند.
در زمینه پست وزارت امور خارجه بویژه میتوان به جان کری، کاندیدای سابق حزب دموکرات برای ریاست جمهوری در سال 2004 و ریچارد چارلز آلبرت هولبروک، از طراحان مذاکرات صلح در بوسنی اشاره کرد. جان کری 65 ساله سناتور ایالت ماساچوست از سربازان سابق آمریکایی جنگ ویتنام به شمار میرود. هولبروک 67 ساله یهودی در مبارزات انتخاباتی هیلاری کلینتون به وی کمک کرد. همچنین برای این پست میتوانیم اسامی چاک هاگل جمهوریخواه یا سام نون، سناتور دموکرات سابق که در سالهای 1987 تا 1995 میلادی ریاست کمیسیون نیروهای مسلح در سنا را برعهده داشت، نام برد.
انتقاد جمهوریخواهان
از سوی دیگر به دنبال انتشار خبر مربوط به انتخاب رام امانوئل به سمت ریاست اداره کاخ سفید، اولین موج واکنش مخالفان جمهوری خواه علیه باراک اوباما نیز آغاز شد.
انتصاب امانوئل معروف به رامبو باعث انتقاد شدید جمهوریخواهان شده است.
آنان میگویند اوباما در همین نخستین قدمها، عهدی را که با مردم آمریکا بسته، شکسته است.
اشاره جمهوریخواهان به حرفهای اوباما در مورد تغییرات بنیادی در نظام سیاسی آمریکا است که بطور مکرر در طول مبارزات انتخاباتی خود آنها را تکرارکرده بود.
جمهوریخواهان میگویند این تغییرات با فراخوانی تیم قبلی کلینتون امکان پذیر نیست. این در حالی است که دموکراتها با تکیه بر سوابق رامبو، انتخاب او را تصمیمی هوشمندانه از سوی اوباما میدانند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» مطرح کرد
رضا بدرالسماء هنرمند پیشکسوت عرصه نگارگری در گفتوگو با «جامجم»:
وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» مطرح کرد: