در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
کوسههای اعماق اقیانوس که در کف اقیانوس هستند و بسیار کم شنا میکنند، دارای میزان متابولیسم پایینتری هستند و میتوانند در آبی با درجه سلسیوس 7 تا 10 زنده بمانند؛ اما تقریبا تمام کوسههای اعماق اقیانوس در حال حاضر در آبهای کم عمق معتدل یافت شده اند تا آبهای گرمسیری.
براساس تحقیقات انجام شده، کوسهها اکسید تریمتیلامین (TMAO) را بهعنوان بخشی از کارکردهای بدن طبیعی خود جمع میکنند و تقاضای بدن آنان برای این اکسید، بسیار بیشتر از دماهای سرد و در فشارهای بالاست، مثل چیزی که در گودالهای عمیق اطراف قطب جنوب یافت شده است.
آبهای اطراف شبه جزیره قطب جنوب بین درجات پایین انجماد باقی میمانند، اما در 50 سال اخیر درجه دما یک تا 2 درجه افزایش یافته که حدود 2 یا 3 برابر میانگین جهانی است.آب فقط باید به حالت بالای انجماد باقی بماند تا برای برخی کوسهها قابل سکونت باشد. همین که کوسهها به آنجا رسیدند، کاملا اکولوژی اعماق اقیانوس قطب جنوب را تغییر خواهند داد. دانشمندان معتقد نیستند که ورود کوسهها به قطب جنوب موجب انقراض گونهها خواهد شد.
ماهیهای یخی (تنها ماهیهایی که در آبهای قطب جنوب زندگی میکنند) به علت ماده ضد انجماد در سیستمشان با تهدید جدیدی روبهرو خواهند شد. آنان طعمه سیلها و پنگوئنها میشوند. افزوده شدن کوسهها و دیگر ماهیان استخوانی به این مجموعه، احتمالا تاثیر بزرگی بر آنان میگذارد.
خرچنگها و شکارچیان دیگری که میلیونها سال در آبهای قطب جنوب غایب بودهاند شاید باز گردند. آب سرد قطب جنوب، توانایی آنان را در افزایش منیزیم از خونشان میکاهد و منجر به مرگ آنان میشود. اما اکنون گرمایش دمای دریا در اطراف قطب جنوب منجر میشود تا برخی خرچنگهای وحشی به محیط قطب جنوب نزدیکتر و نزدیکتر شوند.
مترجم: آزاده ارشدی
منبع: sciencedaily.com
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با رئیس مرکز پویانمایی صبا مطرح شد
بررسی جامعهشناختی پویش ایران همدل در گفتوگو با عاصمه قاسمی، دکترای جامعهشناسی از دانشگاه ناتینگهام انگلستان
دکتر خجسته، استاد علوم ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد