صادق رجایی در گفتگو با ایسنا، با اعتقاد بر این که شورای عالی بیمه نمیتواند تعرفهها را تعیین کند، لذا در برنامه پیشنهادی جدید وزارت بهداشت، تعیین این تعرفهها در اختیار شورای استان قرار گرفته است، افزود: این پیشنهاد وزارت بهداشت هماکنون در دولت است و براساس آن، بخش اجرایی این کار نیز مشخص شده است.
وی درباره سطوح خدماتی که قرار است در این برنامه ارائه شود، گفت: بسته پیشنهادی وزارت بهداشت هر 3 سطح یک، دو و سه خدمات درمانی را دربرمیگیرد. این بسته خدماتی شامل بخشهای پیشگیری، بهداشت و همچنین خدمات بخش پاراکلینیک و بستری میشود.
رجایی درباره قوانین و آییننامههای جدید مورد نیاز برای اجرای پزشک خانواده در شهرها، با استناد به نامه وزیر بهداشت که به دفتر ریاستجمهوری ارسال شده است، تاکید کرد: اجرای برخی برنامههای این بسته پیشنهادی نیاز به تدوین لایحه برای تصویب در مجلس شورای اسلامی دارد. به عنوان مثال نحوه پرداختها در شهرستان باید تعیین شود که براساس آن، چه میزان به پزشکان، داروخانهها و غیره بپردازیم، یعنی پرداختها باید در شهرهای مختلف، متفاوت باشد.
وی با استناد به قانون برنامه چهارم توسعه معتقد است؛ باید خدمات درمانی برای شهرنشینان و روستاییان یکسان باشد و آپاندیست فرد روستایی و شهری فرقی با هم ندارد و نمیتوان تفاوتی بین ذائقه درمان یک روستایی و شهری قائل شد.
به گفته مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی، دولت 200 میلیارد تومان برای تعمیم پوشش بیمه همگانی در نظر گرفته است که بخشی از این رقم باید بابت اجرای پزشک خانواده در شهرها هزینه شود.
رجایی در این باره که طبق آنچه گفته شد، اجرای پزشک خانواده در شهرها منوط به اجرایی شدن «بیمه پایه ایرانیان» و صدور دفترچه برای فاقدان پوشش بیمهای است، تاکید کرد: برای این که این عده بتوانند از کل بسته خدماتی در شهرها بهرهمند شوند، حتما برای آنها باید دفترچه درمانی صادر شود.
مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی، درباره بار مالی اجرای پزشک خانواده در شهرهای زیر50 هزار نفر اظهار کرد: براساس برآوردهای وزارت بهداشت،60 میلیارد تومان برای اجرا در این شهرها نیاز است تا از محل اعتباری که دولت در جهت توسعه بیمه پایه همگانی در نظر گرفته است، تامین شود.