گروه اقتصاد: با وجود تداوم روند روبه رشد صادرات نفتی و غیرنفتی کشور، واحد اطلاعات اقتصادی اکونومیست در تازهترین گزارش خود پیشبینی کرد: سهم ایران از صادرات جهانی در سال جاری به 66/0 درصد کاهش مییابد.
به گزارش ایسنا، واحد اطلاعات اکونومیست در گزارش ماه سپتامبر خود اعلام کرد که سهم ایران از صادرات جهانی از 69/0درصد سال گذشته به 66/0 درصد در سال جاری کاهش مییابد.
کد خبر: ۲۱۱۳۶۱
انتظار میرود؛ با توجه به پیشبینیها درباره کاهش ارزش صادرات ایران، سهم کشور از صادرات جهانی نیز روند نزولی را شاهد باشد؛ به طوری که این سهم طی 2 سال آینده به ترتیب برابر 58/0 درصد و 61/0 درصد خواهد بود.
سال 1390 صادرات ایران 64/0 درصد از مجموع صادرات جهانی را شامل خواهد شد که این شاخص در سال 1391 به 62/0درصد کاهش خواهد یافت. این در حالی است که جدیدترین گزارش واحد اطلاعات اکونومیست، حاکی از افزایش بیش از 16میلیارد دلاری ارزش صادرات ایران در سال جاری است.
بنابر پیشبینی اکونومیست، صادرات ایران که سال گذشته 97میلیارد و 400 میلیون دلار بود، در سال جاری به 113 میلیارد و 500 میلیون دلار خواهد رسید. به اعتقاد اکونومیست، در سال آتی صادرات کشور کاهش خواهد داشت و به 104 میلیارد و 200 میلیون دلار خواهد رسید، اما از سال پس از آن، این شاخص روند صعودی به خود خواهد گرفت؛ به طوری که انتظار میرود طی سال 89 رقم 116 میلیارد و 100 میلیون دلار برای این شاخص به ثبت برسد.