خطیبی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر، افزود: در حال حاضر باتوجه به بحرانهای متعدد مالی دنیا، تقاضای جهانی برای خرید نفت خام کاهش یافته است، بنابراین باید برای حفظ تعادل و ثبات بازار، عرضه نفت خام نیز کاهش یابد.
وی ابراز امیدواری کرد اعضای اوپک در نشست اضطراری وزیران نفت که جمعه این هفته در وین اتریش برگزار میشود، بتوانند بازار را به ثبات لازم برسانند و نگرانیهای موجود را برطرف کنند.
نماینده جمهوری اسلامی ایران در اوپک، برگزاری زودهنگام نشست اوپک را به علت نگرانکننده بودن روند نزولی بهای نفت برای کشورهای صادرکننده مطلوب دانست و گفت: بازار نفت نیازمند مدیریت است و این مدیریت بازار هرچه زودتر مدیریت شود هم به نفع تولیدکنندگان و هم مصرفکنندگان نفت خام است.
خطیبی تصریح کرد: قیمت کنونی نفت خام به علت کاهش درآمد تولیدکنندگان، برای آنان به صرفه نیست و به علت اینکه سرمایهگذاریها در صنعت نفت نیز کاهش مییابد برای مصرفکنندگان نیز زیانبار خواهد بود و افزایشهای غیرقابل انتظاری را در قیمت جهانی نفت خام در پی خواهد داشت.
وی افزود: وجود قیمتی معقول و متناسب، که بتواند منافع تولیدکننده، مصرفکننده و سرمایهگذار را تامین کند نیاز کنونی بازار است. نماینده جمهوری اسلامی ایران در اوپک افزود: علت اقدام کشورهای مصرفکننده به ذخیرهسازی بیش از حد عادی نفت خام، کاهش تقاضای نفت در این کشورهاست.