پوتین در دیدار با چاوز اعلام کرد:

ایجاد روابط با آمریکای لاتین اولویت اول سیاست خارجی روسیه

نخست وزیر روسیه در دیدار با رییس ‌جمهور ونزوئلا وعده داد ایجاد رابطه با کشورهای آمریکای لاتین را اولویت اول سیاست خارجی روسیه قرار دهد، وعده‌ای که با استقرار نخستین نیروی دریایی روسیه در دریای کارائیب از زمان جنگ سرد به این طرف کامل شد.
کد خبر: ۲۰۴۸۰۱
به گزارش ایسنا، ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه با هوگو چاوز، رییس‌جمهور ونزوئلا که برای بار دوم طی دو ماه گذشته به روسیه سفر می‌کند، دیدار کرد و در مورد فروش بیشتر تسلیحات به این کشور آمریکای لاتین و کمک به کاراکاس برای توسعه‌ انرژی هسته‌ای خود بحث و گفت‌وگو کرد.

سفر چاوز به روسیه در حالی صورت می‌گیرد که یک اسکادران نیروی دریایی روسیه از طریق دریای کارائیب و از آمریکا به ونزوئلا در حال حرکت است.

هر دوی این رهبران جهان به طور ضمنی اعلام کردند کشورهایشان برای کاهش نفوذ جهانی آمریکا در حال همکاری با یکدیگر هستند.

پوتین در آغاز مذاکرات خود با رییس‌جمهور ونزوئلا گفت: آمریکای لاتین در زنجیره‌ جهان چند قطبی در حال شکل‌گیری به یک پیوند قابل توجه تبدیل می‌شود، ما به این بخش از سیاست خارجی و اقتصادی خود بیشتر و بیشتر توجه خواهیم کرد.

اگرچه پوتین در آغاز سخنان خود، به هیچ همکاری مشخص نظامی کشورش با کاراکاس اشاره نکرد اما در گزارش‌های خبری روسی آمده است که چاوز احتمالا موشک‌های دفاع هوایی و جت‌های جنگنده‌ بیشتری را خواهد خرید.

به گفته‌ی یک مقام کرملین که خواست نامش فاش نشود، روسیه برای خرید تسلیحات روسی در تلاش برای کمک به بازسازی نیروهای ارتش ونزوئلا، به این کشور یک میلیارد دلار اعتبار خواهد داد.

از سوی دیگر هوگو چاوز نیز با خطاب قرار دادن پوتین با عبارت "دوست عزیزم ولادیمیر" عنوان کرد روابط قوی‌تر با روسیه به ایجاد یک جهان چند قطبی کمک خواهد کرد.

چاوز گفت: فکر می‌کنم امروز بیش از گذشته آن چه که شما در مورد یک جهان چند قطبی گفتید بیشتر به تحقق می‌پیوندد.

وی بیان کرد حامل سلام فیدل کاسترو، رهبر پیشین کوبا نیز هست.

هوگو چاوز در این دور از سفرهای خود به کشورهایی که دولت‌هایشان علاقه‌مندند با حاکمیت جهانی آ‌مریکا مقابله کنند، ‌سفر کرده و می‌کند.

وی در راه سفر به چین مدت کوتاهی به کوبا رفت. وی همچنین در چین، توافق‌های افزایش صادرات نفت و خرید جت‌های نظامی را امضا کرد.

رییس‌جمهور ونزوئلا که دشمن قسم خورده آمریکاست با ابراز علاقه در امضای قراردادهای مشابهی در روسیه بیان کرد وی با دمیتری مدودف، رییس‌جمهور روسیه امروز (جمعه) به تماشای رزمایش نظامی در منطقه‌ اورنبورگ در جنوب روسیه خواهد نشست. این منطقه در نزدیکی مرز قزاقستان مرکز تاسیسات صنعت نفت روسیه محسوب می‌شود.

چاوز در یک مصاحبه که پیش از سفرش به فدراسیون روسیه در تلویزیون‌های این کشور پخش شد، اعلام داشت ونزوئلا و آمریکای لاتین برای رهایی یافتن از حاکمیت آ‌مریکا و تضمین صلح به دوستانی همچون روسیه نیازمند هستند.

همچنین استقرار کشتی‌های جنگی نیروی دریایی روسیه در ونزوئلا برای انجام مانورهای دریایی پس از آن انجام می‌شود که آمریکا برای کمک به گرجستان در جریان جنگ پنج روزه با مسکو بر سر حاکمیت اوستیای جنوبی از پیشرفته‌ترین کشتی‌های جنگی خود استفاده کرد.

افزون بر این دو هفته‌ گذشته دو بمب‌افکن T-160 روسیه نیز برای انجام رزمایش‌های هوایی درکاراکاس مستقر شده بودند.

چاوز همچنین از ایجاد یک اتحاد جدید استراتژیک انرژی میان کشورهای دارای ذخایر غنی نفتی صحبت به میان عمل آورده است.

به گفته‌ پوتین، غول نفت و گاز روسیه "گاز پروم"، ماه آینده اسکله‌ نفتی خود را در آبهای ونزوئلا ایجاد خواهد کرد.

وی همچنین از احتمال آغاز همکاری در زمینه‌ انرژی هسته‌ای با ونزوئلا خبر داد و گفت: ما آ‌ماده‌ایم تا امکان همکاری در استفاده از انرژی هسته‌یی را بررسی کنیم.

رییس دولت روسیه همچنین خاطرنشان کرد با ونزوئلا روابط را در تمام جنبه‌های انرژی، تکنولوژی های پیشرفته، ساختن ماشین و مواد شیمیایی گسترش خواهد داد.

وی همچنین از چاوز به دلیل استقبال گرم از هواپیمای استراتژیک نیروی هوایی روسیه تشکر کرد و وعده داد تمام توافق‌ها و همکاری‌های میان نیروهای دریایی دو کشور به تحقق بپیوندند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها