خرمای خوزستان همچنان مشکل بسته‌بندی دارد

اهواز - سمیه غافلی - خبرنگار جام‌‌‌جم: خوزستان از دیرباز سرزمین نخل و خرما بوده و هم‌ اکنون در این استان شهرهای شادگان، آبادان، اهواز، خرمشهر و بهبهان عمده مراکز تولید محصول خرما به شمار می‌آیند. همه ساله بیش از پیش شاهد افزایش کیفیت و مرغوبیت خرمای تولید شده از نخلستان‌های خوزستان هستیم که از جمله عوامل موثر بر آن می‌توان به اصلاح ساختار باغات و لایروبی انهار و زهکش‌ها اشاره کرد.
کد خبر: ۲۰۳۷۲۰
این در حالی است که امسال با توجه به بروز پدیده خشکسالی و نیز پدیده مکرر گرد و خاک در استان خوزستان پیش‌بینی می‌شود، خرمای برداشتی در سال‌جاری با کاهش تولید و برداشت مواجه شود اما علی‌رغم افزایش تولید و ارتقای کیفیت خرما در حالت عادی، نکته مهم،‌ بسته‌بندی و فرآوری این محصول و تعیین قیمت مناسب برای خرید به صورت توافقی است که به نظر می‌رسد، این نکات از سوی مراجع مربوطه رعایت شود و در زمینه بسته‌بندی مناسب محصول خرما در استان خوزستان حرکت جدیدی به منظور کسب بازارهای خارجی انجام گیرد.

خوزستان دومین استان تولیدکننده خرما در کشور است که 90 درصد آن جنبه خوراکی دارد و می‌تواند سهم مناسبی از بازارهای خارجی را به دست آورد. این استان حدود 30 درصد سهم صادرات خرمای کشور را به خود اختصاص داده؛ یعنی دارای بیشترین سهم صادرات بین استان‌های خرماخیز کشور است که در توسعه اقتصاد خوزستان نقش بسزایی دارد. در چنین شرایطی مشکلات بسته‌بندی و فرآوری خرمای خوزستان به قوت خود باقی است.

در این میان به گفته احمد میرهاشمی، معاون اتحادیه خشکبار استان خوزستان خرمای تولیدی استان برای خرید و صادرات هر ساله با مشکلاتی مواجه است و این مشکلات مانعی برای دست یافتن آن به جایگاه اصلی در بازار جهانی می‌باشد.

وی با تاکید بر این‌ که این امر خسارت‌هایی را به نخلداران خوزستانی تحمیل کرده، گفت: در سال جاری پیش‌بینی می‌شود با توجه به بالا بودن هزینه‌های تهیه ملزومات بسته‌بندی، دستمزد و غیره که منجر به بالا رفتن قیمت تمام شده خرما می‌گردد، صادرات آن با مشکلات فراوان روبه‌رو شود و به کندی صورت گیرد.

رئیس سازمان تعاون روستایی استان خوزستان نیز با اشاره به مشکلات پیش‌روی صنعت خرمای خوزستان و با انتقاد از وضعیت نامطلوب واحدهای بسته‌بندی در استان گفت: با مکانیزه شدن واحدها و افزایش ظرفیت موجود، می‌توان صادرات این محصول را افزایش داد.

هرمز خواجوی با اشاره به مشکلات کارگاه بسته‌بندی این محصول گفت: حمل و نقل خرما و عدم اعطای بموقع تسهیلات مورد نیاز به بخش خصوصی از جمله مشکلات موجود در پیشرفت بسته‌بندی و عرضه خرماست. با توجه به این‌که خرمای تولیدی خوزستان از نوع استعمران، زاهدی، برحی، دیری، کبکاب و غیره می‌باشد عمده کشورهای واردکننده و خریدار این خرما، کشورهای کانادا، بحرین، استرالیا، آلمان، انگلستان، آفریقای جنوبی، امارات عربی متحده و... می‌باشند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها