کوتاه از جهان

سفر قذافی به لندن پس از 42 سال‌

جام‌جم آنلاین: معمر قذافی، رهبر لیبی به منظور شرکت در کنفرانس بین‌المللی انرژی دسامبر آینده (آذر ماه) راهی لندن، پایتخت انگلیس می‌شود. این نخستین سفر قذافی به لندن پس از 42 سال است. به گزارش روزنامه الشرق‌الاوسط، قذافی به دعوت رسمی گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا در این نشست شرکت می‌کند. قذافی هنگامی که افسری جزء در ارتش لیبی بود برای طی کردن یک دوره آموزش نظامی (سال1966) به بریتانیا سفر کرد. این اولین سفر قذافی به بریتانیا به عنوان رهبر لیبی محسوب می‌شود.
کد خبر: ۲۰۲۵۴۶

لولای محبوب‌

جام‌جم آنلاین: لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور برزیل با دستیابی به بالاترین سطح محبوبیت در بزرگترین کشور آمریکای لاتین عنوان محبوب‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ مدرن برزیل را از آن خود کرد.

به گزارش روزنامه اسپانیایی ال‌موندو، موسسه نظرسنجی دیتا فولها برزیل روز گذشته اعلام کرد لولا پس از زمامداری 6 سال و نیمه هنوز محبوبیتی 64 درصدی دارد. قبل از لولا محبوب‌ترین رئیس‌جمهور برزیل فرناندو کاردوسو بود که در دسامبر سال 1996 از حمایت 47 درصدی شهروندان این کشور برخوردار شد.

واگذاری امنیت عراق به عراقی‌ها

جام‌جم آنلاین: سرلشکر عبدالقادر محمد جاسم العبیدی، وزیر دفاع عراق دیروز در نشستی خبری تاکید کرد ارتش عراق از سال 2012 مسوولیت تامین امنیت کل کشور را به دست می‌گیرد.

به‌ گزارش خبرگزاری فارس، العبیدی گفت: ارتش عراق باید به‌ سلاح‌های روز دنیا مجهز شود زیرا اوایل سال 2012 امنیت کلی عراق را به‌ دست خواهیم گرفت.

وی در جمع خبرنگاران در بغداد نگرانی مسوولان اقلیم کردستان از خرید بالگردهای نظامی توسط دولت مرکزی عراق را فاقد توجیه خواند.

بدبینی سولانا

جام‌جم آنلاین: خاویر سولانا، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه‌اروپایی شامگاه جمعه پس از دیدار با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی نسبت به تحقق صلح خاورمیانه تا پایان امسال ابراز بدبینی کرد.

به گزارش پایگاه خبری میدل‌ایست آنلاین، سولانا گفت: تلاش‌ها برای دستیابی به صلح بسیار کند پیش می‌رود و می‌توان گفت این اشتباهی است که صورت گرفته است.

وی افزود: خوشبینی نسبت به توانمندی اسرائیل و فلسطینیان برای تحقق هدف آمریکا در دستیابی به توافقنامه صلح بسیار اندک است.

بی‌رغبتی ناتو به رویارویی با روسیه‌

جام‌جم آنلاین: یاپ دهوپ شفر، دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دیروز تاکید کرد این سازمان تمایلی به آغاز جنگ سرد تازه‌ای با روسیه ندارد و این کشور را تهدید نمی‌پندارد.

به گزارش روزنامه روسی گازیه‌تا، شفر که به لتونی سفر کرده است طی مصاحبه‌ای در ریگا، پایتخت این کشور بی‌رغبتی ناتو به رویارویی با مسکو را مورد تاکید قرارداد.

او قرار است دوشنبه و سه‌شنبه ماه‌جاری به همراه نمایندگان کشورهای عضو این سازمان راهی تفلیس، پایتخت گرجستان شود تا تحولات اخیر قفقاز را بررسی کند.

چتر ترور بر سر مالکی 

جام‌جم آنلاین: پافشاری نوری مالکی، ‌نخست‌وزیر عراق بر مخالفت با امضای توافقنامه امنیتی بغداد -‌ واشنگتن به شکلی که مد نظر آمریکاست احتمال ترور او را افزایش داده است.

روزنامه اماراتی گلف‌نیوز روز گذشته در گزارشی به نقل از بولتن محرمانه یک حزب سیاسی کرد از نارضایتی آمریکا از مالکی و افزایش احتمال ترور او خبر داد.

مالکی خواستار کاهش حضور نیروهای آمریکایی در عراق و واگذاری همه امور امنیت این کشور به عراقی‌ها تا سال 2012 میلادی شده است‌.

انصراف سانداراوج‌

جام‌جم آنلاین: ساماک سانداراوج، نخست‌وزیر معزول تایلند اعلام کرد تلاش‌هایش را برای بازپس‌گیری پست خود متوقف کرده و دیگر به بازگشت به قدرت نمی‌اندیشد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، تیراپون نوپرامپا، مشاور سانداراوج گفت: سانداراوج گفته است که از رهبری حزب حاکم تایلند هم کنار خواهد رفت.

این تصمیم غیرمنتظره نشانه‌ آشکاری است از این‌که حزب حاکم تایلند این محافظه‌کار صریح‌ اللهجه 73 ساله را مایه دردسر می‌داند.

مذاکرات سوریه با آمریکا

جام‌جم آنلاین: ولید معلم، وزیر امور خارجه سوریه روز گذشته در اظهاراتی تاکید کرد دمشق برای انجام مذاکرات با آمریکا نیازی به میانجی ندارد.

به گزارش خبرگزاری کویت، معلم در نشستی خبری گفت: آمریکا و سوریه روابط مستقیمی با یکدیگر دارند و هر زمانی که آمریکا بخواهد باب مذاکرات را باز کند، ما آماده خواهیم بود.

وی افزود: تغییر سیاست‌های دولت آتی آمریکا در قبال سوریه و منطقه، مساله‌ای آمریکایی است و سوریه در آن دخل و تصرفی ندارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها