انصراف سانداراوج از نخست‌وزیری مجدد در تایلند

به رغم اینکه نخست‌وزیر معزول تایلند تلاش‌هایش را برای بازپس‌گیری پست خود متوقف کرده اما تظاهرکنندگان تایلندی از این اقدام غیرمنتظره نیز راضی نشده و پاکسازی کل کابینه‌ این کشور را خواستار شدند.
کد خبر: ۲۰۱۸۷۵
به گزارش ایسنا، تیراپون نوپرامپا، مشاور ساماک سانداراوج، نخست‌وزیر معزول تایلند گفت: سانداراوج گفته است که از رهبری حزب حاکم تایلند هم کنار خواهد رفت.

این سخنان سانداراوج پس از آن صورت گرفت که حزب وی موسوم به قدرت مردم اعلام کرد که برای بازگرداندن سانداراوج به قدرت تلاش نخواهد کرد.

این تصمیم غیرمنتظره نشانه‌ی آشکاری است از اینکه حزب حاکم تایلند این محافظه‌کار صریح‌ اللهجه را مایه دردسر می‌داند.

ساماک سانداراوج 73 ساله در طول حضور چهار دهه‌یی خود در عرصه سیاسی تایلند، بخش‌های زیادی از جامعه تایلند از جمله رسانه‌ها و ارتش را دشمن خود کرده است.

دادگاه قانون اساسی تایلند روز پنجشنبه طی حکمی وی را از اتهام نقض قانون تعارض منافع به خاطر پذیرش اجرایی دو برنامه‌ی تلویزیونی آشپزی در ازای پول در هنگام تصدی نخست‌وزیری تبرئه کرد.

بر اساس حکم دادگاه هم‌چنین راه برای انتصاب یک نخست وزیر جدید باز شد و به ساماک سانداراوج اجازه داده شد که بدون اینکه مجبور باشد در برابر درخواست‌های استعفای تظاهرکنندگان تسلیم شود، از قدرت کنار برود.

هنوز جانشین مشخصی برای ساماک سانداراوج تعیین نشده است. دو تن از سه کاندیدایی که از سوی حزب حاکم معرفی شده‌اند، ارتباط نزدیکی با تاکسین شیناواترا، نخست وزیر سابق تایلند دارند که این مساله می‌تواند به خشم بیشتر تظاهرکنندگان بینجامد، زیرا دلیل اصلی مخالفت تظاهرکنندگان با سانداراوج این بود که می‌گفتند وی دست نشانده‌ی شیناواترا است.

شیناواترا در سال 2006 در پی یک کودتا که پس از تظاهرات خیابانی حزب اتحاد مردم برای دموکراسی صورت گرفت، ‌عزل شد.

تظاهرکنندگان تایلندی همچنان در اطراف ساختمان دولتی تجمع کرده‌اند و متعهد هستند که اگر رفقای صمیمی شیناواترا نخست وزیر شوند، آنجا را ترک نخواهند کرد.

این در حالیست که فهرست کاندیداهای حزب حاکم شامل، سومچای وونگساوات، نخست وزیر موقت و وزیر آموزش و پرورش و معاون نخست وزیر در کابینه‌ی ساماک و برادر زن شیناواترا است.

مجلس نمایندگان تایلند قرار بود روز جمعه نخست وزیر جدید را انتخاب کند ولی به دلیل عدم حضور نمایندگان کافی در مجلس برای رای‌گیری این امر میسر نشد و این انتخاب به روز چهارشنبه آینده موکول شد.

سوریاسای کاتاسیلا، سخنگوی تظاهرکنندگان گفت که آنها از تصمیم سانداراوج مبنی بر عدم تلاش برای نخست وزیر مجدد راضی و خشنود نیستند. چرا که کابینه وی مثل یک دولت موقت به فعالیت ادامه می دهد.

وی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: ما همچنان پس از کناره‌گیری ساماک سانداراوج نیز به تظاهرات خود ادامه می‌دهیم و خواستار استعفای کل کابینه دولت هستیم. دولت تایلند دست نشانده و نماینده شیناواترا است و ما دستاوردهای آن را یک نظام شیطانی برای کشور می‌دانیم.

اعضای حزب قدرت مردم (حزب سانداراوج) پس از نشست خود توافق کردند که به دلیل مخالفت پنج حزب دیگر حاضر در ائتلاف حاکم تایلند، با کاندیداتوری سانداراوج، در انتخابات روز چهارشنبه از وی حمایت نکنند.

بنهارن سیلپا آرکا، رهبر حزب گفت‌وگوی تایلند که در سالهای 1996 -1995 نخست وزیر تایلند بود نیز احتمالا یکی دیگر از کاندیداهای ائتلاف حاکم خواهد بود.

اما اگر ائتلاف حاکم تایلند دچار اختلاف شود، آبهیسیت وجاجیوا، رهبر حزب مخالف دموکراتیک که دومین کرسی بلند پایه مجلس نمایندگان را در اختیار دارد، کاندیدای احتمالی نخست وزیری خواهد بود.

آبهیسیت وجاجیوا گفته است که در صورت کاندیداتوری قصد دارد یک دولت متحد بی‌طرف را از تمام احزاب تشکیل دهد.

حزب قدرت مردم تایلند 233 کرسی از 480 کرسی پارلمان در اختیار دارد که 10 تن از اعضای آن فاقد صلاحیت رای دادن شناخته شده‌اند. بنابراین این حزب برای کسب اکثریت آرا 18 رای کم دارد.

وجاجیوا هم‌چنین گفته است: زمان آن رسیده که کشور را از این بحران خارج کنیم و برای این کار ما به رهبرانی با رویکرد جدید نیاز داریم.

وی افزود: مردم در حال لطمه خوردن هستند، اقتصاد در حال لطمه خوردن است و اگر ما درباره‌ی راه حل‌های موجود روشنفکر نباشیم، نمی‌توانیم پیشرفت کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها